Hoofdsponsor:

ByBoo

Club

Algemeen

Sterk Door Vriendschap Barneveld, oftewel SDV Barneveld is een bloeiende vereniging met meer dan 1000 spelende leden. De hoofdmacht van de voetbalvereniging, die op 24 maart 1954 werd opgericht, komt uit in de hoofdklasse B van het zaterdag amateurvoetbal. Het tweede elftal speelt reserve hoofdklasse en diverse selectie-jeugdelftallen komen uit op landelijk niveau. Daarnaast is er ook een groot aantal voetballers bij SDV Barneveld dat het voetbal op recreatief niveau beoefent. Sinds enkele jaren heeft de Barneveldse club ook weer meerdere meidenteams.

De jeugdopleiding van SDV Barneveld werpt zijn vruchten af. Een groot deel van de A- en B-selectie bestaat uit zelfopgeleide Barneveldse jongens. In het verleden hebben diverse spelers de Barneveldse club verruilt voor het profvoetbal. Voorbeelden zijn Hans van Arum, Alfred en Dick Schreuder, Arco Jochemsen, Erik van Veldhuizen, Richard Haklander en Sander van de Streek.

Hoofdklasse

In haar bestaan heeft SDV Barneveld vanaf de start in de 3e klasse Afdeling Utrecht van de KNVB in rap tempo de nodige kampioenschappen behaald en is zodoende terechtgekomen in de hoogste klassen van het zaterdagamateurvoetbal. In 1972 werd promotie bewerkstelligd naar de hoogste klasse. Sindsdien is SDV Barneveld wat heen en weer geschommeld tussen de eerste klasse en de hoofdklasse. In 2004, het jubileumjaar degradeerde de club naar de 2e klasse, waar de club direct kampioen wist te worden. In 2013 werd promotie naar de hoofdklasse afgedwongen, een jaar later later degradeerde het weer naar de eerste klasse om in 2016 weer te promoveren naar de hoofdklasse. Dat duurde slechts één jaar en sinds 2017/2018 speelt het vlaggenschip weer in de eerste klasse D.

Accommodatie

In 1954 startten de oprichters en allereerste leden van SDV Barneveld op een destijds beschikbaar veldje achter de toenmalige Gelria. Na enkele jaren kreeg de club een eigen accommodatie aan de Hessenweg, bestaande uit één speelveld, twee kleedkamers en daartussenin een scheidsrechtersruimte. Door de groei van de vereniging werd nadien een trainingsveldje met verlichting achter het speelveld aangelegd. Van een volwaardige kantine was nog geen sprake. Voor versnaperingen konden de toeschouwers en de leden terecht bij een houten keetje.

SDV Barneveld speelt de thuiswedstrijden op sportpark Norschoten, een accommodatie met zes wedstrijdvelden, waarvan drie kunstgrasvelden zijn (ook het hoofdveld) en vier kunstverlichting hebben. Het hoofdveld beschikt over een tribune met 600 zitplaatsen, die net als de fraaie kantine eigendom is van de vereniging. Verder beschikt SDV Barneveld over een groot aantal kleedlokalen en een fitness-ruimte. Diverse enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat de accommodatie er schoon en goed onderhouden uitziet.

Beleidsplannen

Missie en visie SDV Barneveld

Jeugdbeleidsplan

Voetbaltechnisch Beleidsplan Jeugdopleiding

Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal

Sponsors