Hoofdsponsor:

ByBoo

A-selectie 2019-2020: Jeroen hangt zijn handschoenen aan de wilgen

15 februari: Jeroen hangt zijn handschoenen aan de wilgen

Na 8 seizoenen bij SDVB, hangt Jeroen van Binsbergen zijn keepershandschoenen aan de wilgen. “Ik heb een fantastische tijd gehad bij SDVB, maar kan een nieuwe functie en gezin niet meer combineren met voetbal.

Jeroen aan het woord:
Sinds 1 januari heb ik een buitendienst functie als accountmanager bij Plameco Plafonds Nederland. Dit betekent o.a. dat ik vaker op zaterdag ga helpen bij open dagen. Bovendien wil ik meer tijd besteden aan mijn kinderen Liv en Noah. Ik heb de TC dan ook te kennen gegeven dat ik aan het eind van dit seizoen stop met voetballen.

Ik weet dat dertig jaar nog niet overdreven oud is om al te stoppen, maar mijn hele leven staat en stond in het teken van voetbal (Jeroen speelde o.a. in de jeugd van Vitesse, Ajax, Willem II en AGOVV). Nu is het tijd om de focus op het gezin te richten.

Ik stop helemaal en ga ook niet lager voetballen, dan had ik net zo goed kunnen blijven. Het was al met al toch best een lastige beslissing, waar ik lang over nagedacht heb. Acht jaar lang ben ik van Ochten naar Barneveld heen en weer gereden, maar ik deed het graag want ik heb een fantastische tijd bij SDVB, nu nog steeds maar ook altijd gehad.

Gedurende mijn tijd in de A-Selectie zijn we twee keer kampioen geworden en ik heb slechts 1 wedstrijd gemist in alle 8 seizoenen. Dat was tegen Excelsior’31 na een rode kaart bij Putten uit.  Er waren in die jaren best wel mogelijkheden om hogerop te gaan, belangstelling genoeg, maar hier bij SDVB had ik een supergevoel van een warme club. Ik ga dit absoluut missen.

Gert van Ginkel en Dick Schreuder hebben mij bij GVVV vandaan gehaald om in Barneveld te komen keepen. Daar ben ik ze nog steeds heel dankbaar voor.


13 februari: verder bouwen op de fundamenten

De defensie is het fundament van een selectie. Vandaar dat de laatste linie van SDVB voor het komende seizoen het eerst op sterkte wordt gebracht. Het is dan ook goed nieuws dat de talentvolle keeper Ruben van de Streek blijft en dat verdedigende linkspoot Wesley de Laat komt.

Ruben van de Streek hoort nu voor het 2e seizoen bij de A-selectie. Zijn ontwikkeling is niet onopgemerkt gebleven. Hij keept nu nog veelal in het tweede, maar zal zeker gaan voor een plaats onder de lat bij de hoofdmacht. Ruben gelooft er in en SDVB ook. Dit vertrouwen is deze week beklonken met een tweejarig contract!

Ook is de eerste “nieuweling” van buiten aangetrokken. Wesley de Laat speelt nu zijn 3e seizoen bij Sparta Nijkerk. Hij had een doorlopend contract, maar dit werd een paar weken geleden, in goed overleg, alsnog verbroken. “Als technische commissie vinden we het erg spijtig dat Wesley ons gaat verlaten, maar we begrijpen de situatie.”, aldus de TC van Sparta. Een te drukke baan bij Covebo en een nieuwe studie noopten de verdediger om het iets kalmer aan te doen. SDVB sprong hier snel op in en lijfde de talentvolle verdediger in. Wesley is een 25-jarige verdediger, die is opgeleid bij Roda’46, waar hij ook 2 seizoenen in de hoofdmacht uitkwam. Na een jaar bij SVL ging hij naar hoofdklasser Sparta Nijkerk en vanaf komend seizoen maakt hij dan deel uit van onze hoofdmacht. Van harte welkom Wesley!


7 februari: aanvoerder zet de toon

Aanvoerder Niels Vlugt tekent bij: “Ik voelde dat ik de toon aan moest geven. Daarom al snel de knoop doorgehakt. Nu kunnen we door gaan bouwen aan het team.

Er wordt hard gewerkt bij SDVB om een uitgebalanceerde selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Het centrale duo Niels Vlugt en Kevin Ooms hebben al ja gezegd, net als Lesley de Vette. Rondom deze ervaren spelers kunnen de “jonkies” mooi ingepast worden. Daarvan hebben inmiddels Ricardo Mengerink en Rico Kuijt ook de knoop doorgehakt.

Elk jaar breekt er wel een of meerdere spelers door. Dit jaar is dat Rico Kuijt. Ook Rico heeft zijn jawoord al gegeven: “Het is fijn bij deze club. Ik kan me hier verder ontwikkelen en meebouwen aan een team met meer eigen jeugd. Het is heerlijk voetballen met mijn grote vriend Maarten van de Groep achter me. Ik ben heel blij met de coaching en hulp van Kevin en Niels. Het is veel zwaarder trainen dan vorig seizoen in de JO19-1, maar het is goed te doen. Ja, in de winterstop hebben we gespeeld met 10 jonge spelers en dat ging best goed.”

Niels Vlugt tekende nu alweer voor zijn 8e seizoen bij SDVB waarbij hij nu voor de 4e keer als aanvoerder bijtekent. “Het is geen zware taak en het zit wel een beetje in me. Het schept wel verplichtingen natuurlijk. Soms is een en ander lastig te combineren met mijn eigen bedrijf, maar ik wil toch het goede voorbeeld geven. Tijdens de wedstrijd ben ik overigens niet zo bezig met jonge spelers coachen. Maar de ervaring komt natuurlijk goed van pas.” “Nu de achterste lijn vorm begint te krijgen, kunnen we door gaan bouwen aan het middenveld. Dat het een beetje rommelt, dat trekken we ons zeker wel aan. Maar er is ook altijd een voordeel nu jongens als Rico en Levi Smit daardoor ook de kans krijgen.”

Ook Mark van Oudbroekhuizen, momenteel op wereldreis, heeft toegezegd weer aan te sluiten zodra hij terug is. Goed te zien dat ook deze vaste kracht weer van de partij zal zijn!

De verwachting is, dat de selectie gedurende de komende weken in sneltreinvaart vorm gaat krijgen. Of, zoals de aanvoerder het zegt: “Ik hoop en verwacht zelfs dat de selectie goeddeels intact blijft.”


1 februari:

De Technische Commissie is al een paar maanden druk bezig met het samenstellen van de A-selectie voor het seizoen 2019-2020.  Deze week is bekend geworden dat Rick Degenaar volgend seizoen geen deel meer uitmaakt van de A-selectie van SDVB. Eerder zijn Glenn Geefshuijsen en Gydo Vos al vertrokken bij SDVB.

Inmiddels zijn ook positieve berichten te melden. Er is overeenstemming bereikt met Ricardo Mengerink en Kevin Ooms over een verlenging van hun contract voor het seizoen 2019-2020. Daar zijn we als Technische Commissie natuurlijk blij mee.

De komende weken zijn diverse gesprekken gepland met andere spelers. We hopen dan ook op korte termijn te kunnen berichten dat met meer spelers overeenstemming is bereikt voor het seizoen 2019-2020.

Technische Commissie SDV Barneveld.


20 december:

SDV Barneveld en hoofdtrainer Johan de Man hebben besloten om nog een jaar met elkaar door te gaan. Johan de Man, woonachtig in Veenendaal, is bezig aan zijn 2e seizoen bij de hoofdmacht. De samenwerking verloopt voor beide partijen naar volle tevredenheid, waardoor de verlenging van het contract op een snelle en goede manier tot stand is gekomen. 

Laatste nieuws

  • Samen voetbal kijken in de SDVB kantine

  • Sportschool Sport Society steekt SDVB JO12-1 in het nieuw!

  • SDV Barneveld houdt net geen stand tegen DTS (+ foto's)

› Meer nieuws

Diamanthanen