Hoofdsponsor:

ByBoo

A-selectie 2019-2020: afronding nadert

27 maart: afronding van de A-selectie nadert

De selectie voor volgend seizoen bestaat inmiddels uit 19 spelers.

Nieuwe Knul-power: Luuc Knul komt naar SDVB. Luuc Knul, de jongere broer van Rob, brengt in het nieuwe seizoen de familie Knul weer naar sportpark Norschoten. De 22-jarige Luuc is opgeleid bij Go Ahead Kampen. Na 16 jaar GAK, waarvan 3 bij de A-selectie, is Luuc vorig seizoen over gestapt naar WHC. “WHC promoveerde onverwacht naar de hoofdklasse. Daarom kiest de trainer voor een verdedigend concept met veel fysiek en veel strijd, waarin ik minder tot mijn recht kom. Ik heb dan ook veelal in het tweede gespeeld. In Barneveld ligt de focus meer op voetbal. Het liefst speel ik op 10. Een bal wegsteken en doorkomen zijn mijn specialiteiten.” Vanuit die positie heeft Luuc vorig seizoen al zijn eerste ster behaald. Een ster staat voor 25 doelpunten. “ Als ik in de zestien de bal heb, dan heb ik een neusje voor de goal. Natuurlijk moet ik de concurrentie aangaan, maar een basisplaats moet je altijd zelf afdwingen. Via Rob ken ik al veel mensen bij SDVB en weet ik dat het een warme, leuke club is met veel voetbal cultuur. Het is vooral de sfeer die mij trekt. Ik heb er veel zin in.” Luuc woont en werkt in Kampen als accountmanager. Wij heten hem, samen met zijn familie, van harte welkom in Barneveld.

Levi Smit sluit officieel aan. De 18 jaar jonge aanvaller Levi Smit heeft dit seizoen al een tijdje mee mogen lopen bij de A-selectie. Ook al zijn minuten gemaakt en zelfs al 2x gescoord. Komend seizoen zal hij officieel deel uitmaken van de A-selectie. We hopen nog veel van hem te zien.

In oktober vorig jaar liep Ruano Taribuka een zware knie blessure op. Eerst zag het er niet naar uit dat het zo ernstig was: “De pijn was vrij snel weg, dus ik dacht al weer aan voetballen. Pieter Jansen vertrouwde het niet en drong er op aan er verder naar te laten kijken. Maar goed ook, want toen bleken de banden gescheurd. Ga je daarmee door, dan kun je alles nog veel verder vernielen. Ik ben heel blij dat hij mij het juiste pad op heeft gestuurd. Na twee operaties in december kon ik eindelijk beginnen met de revalidatie. Daar staat een jaar voor, dus ik hoop in december weer aan te sluiten bij de selectie. Het gaat overigens uitstekend. In Zeist krijg ik een hele goede begeleiding. Ik merk dat het vooruit gaat. Het is wel zwaar. Je staat er alleen voor. Op sommige momenten is dat best lastig. Een jaar klinkt lang en is ook lang. Maar ik heb er vertrouwen in dat het helemaal goed komt.”

Maarten van de Groep zit ook in de lappenmand, maar hij verwacht eerder terug te komen. Eind januari brak hij zijn been in een oefenwedstrijd tegen Veensche Boys. “Het was een mooie breuk.”, aldus de student medicijnen. “De revalidatie gaat beter dan verwacht. Er staat 6 tot 8 weken gips voor, maar ik mocht na 4 weken al zonder. Nu is het vooral op-trainen. Over 4 weken zou ik wedstrijdfit kunnen zijn, maar we gaan niets forceren om nog die laatste 2 competitiewedstrijden te spelen. Halen we de nacompetitie, dan wordt het een ander verhaal. Dan ga ik zeker proberen nog dit seizoen te spelen.” Ook Maarten heeft aangegeven volgend seizoen weer in Barneveld te acteren.

Verder hebben de TC van SDVB en Jeff van der Bult na een goed gesprek besloten niet samen verder te gaan. Wij wensen Jeff veel succes bij een nieuwe club. Tenslotte hebben og twee spelers hun besluit genomen: Martijn van de Streek heeft besloten in een lager elftal te gaan spelen en Onur Tekay gaat op zoek naar een nieuwe club.


19 maart: Ruanao Taribuka tekent bij

Ruano Taribuka maakt ook volgend seizoen deel uit van de A-selectie. Uiteraard hebben zijn blessure en revalidatie momenteel nog volop aandacht nodig maar hij hoopt daarna weer te kunnen aansluiten. Binnenkort volgt meer informatie over Ruano!


14 maart: Rocco Keizer komt volgend seizoen naar SDVB

Rocco (30) is een echte centrumspits. In de jeugd heeft hij gespeeld bij Hulshorst en via Zwart Wit'63, VVOG en FC Horst werd hij in 2015 gehaald door SDC Putten. Daar heeft hij twee jaar in de hoofdklasse gespeeld, waar hij in twee seizoenen 32 doelpunten scoorde. Daarna voetbalde hij bij DOVO en tot voor kort bij Bennekom. Door blessureleed heeft hij zijn contract laten ontbinden. Hij is nu weer fit en wordt nog verder begeleid door SDVB fysio-therapeut Pieter Jansen. Rocco gaat vanaf nu al meetrainen bij SDVB om komend seizoen deel uit te maken van de A-Selectie van SDVB. 

13 maart: welkom bij SDVB!

Drie nieuwe spelers hebben te kennen gegeven volgend seizoen voor SDVB-1 uit te komen. Keeper Jaap de Greef, middenvelder Jeffrey van Deuveren en verdediger Kevin Eskens. We heten ze van harte welkom.

Nou ja, nieuw? Jaap de Greef wel. De 19-jarige keeper is ooit begonnen bij SC Hoevelaken, via FC Utrecht bij Roda’46 belandt. Daar speelde Jaap anderhalf seizoen in het eerste, totdat hij door een blessure uitviel. De Student HBO commerciële economie komt nu naar SDVB om de concurrentiestrijd aan te gaan met Ruben van de Streek.

Maar, Jeffrey van Deuveren komt terug. Jeffrey heeft al 15 jaar bij SDVB gevoetbald, waarvan 2 jaar in de A-selectie. De 24- jarige middenvelder heeft in Renswoude de nodige ervaring op kunnen doen. We kijken er naar uit hem weer op sportpark Norschoten aan het werk te zien.

Tenslotte Kevin Eskens. Deze 18-jarige verdediger komt uit de eigen opleiding. Dit seizoen speelt hij zijn eerste seizoen bij de senioren van het tweede elftal. Hij schuift door naar de A-selectie.


9 maart : de jeugd breekt door
Intussen hebben weer meer jonge eigen spelers bijgetekend. Silvan van Hierden, Milan van Elten en Stan van Rootselaar maken een groep van elf compleet. Gestaag wordt er doorgewerkt aan de selectie voor volgend seizoen.

Drie jonge spelers hebben nu aangegeven ook komend seizoen te gaan voor de A-selectie van SDV Barneveld. Silvan van Hierden is deze week eindelijk aan zijn voet geopereerd. Zijn revalidatie wordt geschat op 14 weken. Hij hoopt weer fit aan te sluiten in het nieuwe seizoen. Silvan: “Ik verwacht wel dat er concurrentie komt voor de spitspositie, maar ben blij dat de TC vertrouwen in mij heeft. Ik heb het immers nog niet kunnen laten zien in het eerste.” De jonge spits staat te popelen.

Milan van Elten speelt dit seizoen al een aantal competitie wedstrijden mee in het eerste en kan doorgroeien tot een vaste waarde. “Ik ben er heel blij mee dat ik door mag gaan. Ik speelde vroeger op het middenveld en in de A1 centraal achterin. Dat is mijn favoriete plek. En dit jaar probeert Johan mij als rechts back. Dus speel ik ook bij Jong SDVB en SDVB 2 op rechtsback om te leren. Daar wil ik me graag laten zien en er 100% voor gaan. Ikweet dat ik concurrentie krijg van Mark van Oudbroekhuizen, maar die wil ik graag aangaan.”, aldus een strijdvaardige van Elten.

Hetzelfde geldt voor Stan van Rootselaar. “Ik heb een prima gesprek gehad en voel me gewaardeerd door de aanbieding.”

Twee oudgedienden hebben aangegeven na dit seizoenen een stapje terug te doen. Eliza Abraham en Maarten Hofland stoppen. Rik Huijser gaat het proberen bij Valleivogels. 

We hebben al gemeld dat Dick Eijlander de jeugd onder zijn hoede krijgt en dat Johan de Man door gaat bij het eerste. Ook met Bastiaan Veldhuizen is overeen gekomen er nog een derde seizoen bij aan te plakken. Samen gaan zij onze talenten klaar stomen voor het vlaggenschip. Bastiaan gaat dus verder met het tweede elftal in de reserve hoofdklasse.

De contouren van het vlaggenschip voor het volgende seizoen vormen zich steeds duidelijker aan de horizon!


15 februari: Jeroen hangt zijn handschoenen aan de wilgen

Na 8 seizoenen bij SDVB, hangt Jeroen van Binsbergen zijn keepershandschoenen aan de wilgen. “Ik heb een fantastische tijd gehad bij SDVB, maar kan een nieuwe functie en gezin niet meer combineren met voetbal.

Jeroen aan het woord:
Sinds 1 januari heb ik een buitendienst functie als accountmanager bij Plameco Plafonds Nederland. Dit betekent o.a. dat ik vaker op zaterdag ga helpen bij open dagen. Bovendien wil ik meer tijd besteden aan mijn kinderen Liv en Noah. Ik heb de TC dan ook te kennen gegeven dat ik aan het eind van dit seizoen stop met voetballen.

Ik weet dat dertig jaar nog niet overdreven oud is om al te stoppen, maar mijn hele leven staat en stond in het teken van voetbal (Jeroen speelde o.a. in de jeugd van Vitesse, Ajax, Willem II en AGOVV). Nu is het tijd om de focus op het gezin te richten.

Ik stop helemaal en ga ook niet lager voetballen, dan had ik net zo goed kunnen blijven. Het was al met al toch best een lastige beslissing, waar ik lang over nagedacht heb. Acht jaar lang ben ik van Ochten naar Barneveld heen en weer gereden, maar ik deed het graag want ik heb een fantastische tijd bij SDVB, nu nog steeds maar ook altijd gehad.

Gedurende mijn tijd in de A-Selectie zijn we twee keer kampioen geworden en ik heb slechts 1 wedstrijd gemist in alle 8 seizoenen. Dat was tegen Excelsior’31 na een rode kaart bij Putten uit.  Er waren in die jaren best wel mogelijkheden om hogerop te gaan, belangstelling genoeg, maar hier bij SDVB had ik een supergevoel van een warme club. Ik ga dit absoluut missen.

Gert van Ginkel en Dick Schreuder hebben mij bij GVVV vandaan gehaald om in Barneveld te komen keepen. Daar ben ik ze nog steeds heel dankbaar voor.


13 februari: verder bouwen op de fundamenten

De defensie is het fundament van een selectie. Vandaar dat de laatste linie van SDVB voor het komende seizoen het eerst op sterkte wordt gebracht. Het is dan ook goed nieuws dat de talentvolle keeper Ruben van de Streek blijft en dat verdedigende linkspoot Wesley de Laat komt.

Ruben van de Streek hoort nu voor het 2e seizoen bij de A-selectie. Zijn ontwikkeling is niet onopgemerkt gebleven. Hij keept nu nog veelal in het tweede, maar zal zeker gaan voor een plaats onder de lat bij de hoofdmacht. Ruben gelooft er in en SDVB ook. Dit vertrouwen is deze week beklonken met een tweejarig contract!

Ook is de eerste “nieuweling” van buiten aangetrokken. Wesley de Laat speelt nu zijn 3e seizoen bij Sparta Nijkerk. Hij had een doorlopend contract, maar dit werd een paar weken geleden, in goed overleg, alsnog verbroken. “Als technische commissie vinden we het erg spijtig dat Wesley ons gaat verlaten, maar we begrijpen de situatie.”, aldus de TC van Sparta. Een te drukke baan bij Covebo en een nieuwe studie noopten de verdediger om het iets kalmer aan te doen. SDVB sprong hier snel op in en lijfde de talentvolle verdediger in. Wesley is een 25-jarige verdediger, die is opgeleid bij Roda’46, waar hij ook 2 seizoenen in de hoofdmacht uitkwam. Na een jaar bij SVL ging hij naar hoofdklasser Sparta Nijkerk en vanaf komend seizoen maakt hij dan deel uit van onze hoofdmacht. Van harte welkom Wesley!


7 februari: aanvoerder zet de toon

Aanvoerder Niels Vlugt tekent bij: “Ik voelde dat ik de toon aan moest geven. Daarom al snel de knoop doorgehakt. Nu kunnen we door gaan bouwen aan het team.

Er wordt hard gewerkt bij SDVB om een uitgebalanceerde selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Het centrale duo Niels Vlugt en Kevin Ooms hebben al ja gezegd, net als Lesley de Vette. Rondom deze ervaren spelers kunnen de “jonkies” mooi ingepast worden. Daarvan hebben inmiddels Ricardo Mengerink en Rico Kuijt ook de knoop doorgehakt.

Elk jaar breekt er wel een of meerdere spelers door. Dit jaar is dat Rico Kuijt. Ook Rico heeft zijn jawoord al gegeven: “Het is fijn bij deze club. Ik kan me hier verder ontwikkelen en meebouwen aan een team met meer eigen jeugd. Het is heerlijk voetballen met mijn grote vriend Maarten van de Groep achter me. Ik ben heel blij met de coaching en hulp van Kevin en Niels. Het is veel zwaarder trainen dan vorig seizoen in de JO19-1, maar het is goed te doen. Ja, in de winterstop hebben we gespeeld met 10 jonge spelers en dat ging best goed.”

Niels Vlugt tekende nu alweer voor zijn 8e seizoen bij SDVB waarbij hij nu voor de 4e keer als aanvoerder bijtekent. “Het is geen zware taak en het zit wel een beetje in me. Het schept wel verplichtingen natuurlijk. Soms is een en ander lastig te combineren met mijn eigen bedrijf, maar ik wil toch het goede voorbeeld geven. Tijdens de wedstrijd ben ik overigens niet zo bezig met jonge spelers coachen. Maar de ervaring komt natuurlijk goed van pas.” “Nu de achterste lijn vorm begint te krijgen, kunnen we door gaan bouwen aan het middenveld. Dat het een beetje rommelt, dat trekken we ons zeker wel aan. Maar er is ook altijd een voordeel nu jongens als Rico en Levi Smit daardoor ook de kans krijgen.”

Ook Mark van Oudbroekhuizen, momenteel op wereldreis, heeft toegezegd weer aan te sluiten zodra hij terug is. Goed te zien dat ook deze vaste kracht weer van de partij zal zijn!

De verwachting is, dat de selectie gedurende de komende weken in sneltreinvaart vorm gaat krijgen. Of, zoals de aanvoerder het zegt: “Ik hoop en verwacht zelfs dat de selectie goeddeels intact blijft.”


1 februari:

De Technische Commissie is al een paar maanden druk bezig met het samenstellen van de A-selectie voor het seizoen 2019-2020.  Deze week is bekend geworden dat Rick Degenaar volgend seizoen geen deel meer uitmaakt van de A-selectie van SDVB. Eerder zijn Glenn Geefshuijsen en Gydo Vos al vertrokken bij SDVB.

Inmiddels zijn ook positieve berichten te melden. Er is overeenstemming bereikt met Ricardo Mengerink en Kevin Ooms over een verlenging van hun contract voor het seizoen 2019-2020. Daar zijn we als Technische Commissie natuurlijk blij mee.

De komende weken zijn diverse gesprekken gepland met andere spelers. We hopen dan ook op korte termijn te kunnen berichten dat met meer spelers overeenstemming is bereikt voor het seizoen 2019-2020.

Technische Commissie SDV Barneveld.


20 december:

SDV Barneveld en hoofdtrainer Johan de Man hebben besloten om nog een jaar met elkaar door te gaan. Johan de Man, woonachtig in Veenendaal, is bezig aan zijn 2e seizoen bij de hoofdmacht. De samenwerking verloopt voor beide partijen naar volle tevredenheid, waardoor de verlenging van het contract op een snelle en goede manier tot stand is gekomen. 

Laatste nieuws

  • SDV Barneveld blaft wel, maar bijt niet (+ foto's)

  • Stoneridge|Orlaco op zoek naar toptalent

    Diamanthaan Orlaco, tegenwoordig Stoneridge – Orlaco, heeft de wind nog steeds enorm in de zeilen.
     

  • Op zoek naar het GOUDEN en ZILVEREN EI!

› Meer nieuws

Diamanthanen