Hoofdsponsor:

ByBoo

Belangrijke zege SDVB in strijd om nacompetitie

SDVB heeft een hele belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een plekje in de nacompetitie. Directe concurrent Go Ahead kampen werd in eigen huis met 1-3 verslagen. Doordat verder de hele top-5 punten verspeelde, hebben de Barnevelders het resultaat nu in eigen hand.

Door: Tijmen van Ginkel
Het was Super Saturday in de eerste klasse D. Nr 1 NSC speelde tegen Nr 2 Bennekom. Deze kemphanen speelden gelijk. En Nr 4 Go Ahead Kampen speelde tegen Nr 5 SDVB. Voor Nr 3 DTS Ede was stond er niets meer op het spel, die hebben al een periodetitel binnen en bereiden zich voor op de nacompetitie. Voor Johan de Man en zijn team was er maar één uitslag en dat was winst. Bij elke andere uitslag kon het seizoensboek min of meer gesloten worden. 

Van deze belangen was aan beide zijden in de eerste helft niet zo veel te merken. Go Ahead begon iets beter aan de wedstrijd en kreeg meteen een paar mooie kansen en SDVB-er Rick Degenaar verraste bijna keeper Tim Noordman, maar het tempo lag veel te laag en de strijd en passie waren ver te zoeken. Toch kwam Kampen in de 16e minuut op voorsprong. Wauil Doufikar brak door op rechts en bereikte een medespeler, die door tikte naar Wilbert Wessels. Handig wegdraaiend schoot Wessels onhoudbaar binnen. Dit was de wake-up call die SDVB nodig had. Meteen vanaf de aftrap was er grote kans voor Degenaar, maar die schoot recht op de keeper. Maar een paar minuten later bediende hij op fraaie wijze Rico Kuijt, die heel beheerst aannam en de keeper verschalkte. Na deze gelijkmaker was er nog even een serieuze opleving van Go Ahead. Het leverde drie opgelegde kansen op. Maar daarna was het kruit verschoten bij de Kampenaren van Marco Roelofsen. Zij begonnen te mopperen op elkaar en gingen plots niet alleen traag, maar ook slordig spelen. SDVB had hier van moeten profiteren en met een voorsprong de rust in moeten gaan. Bij een snelle omschakeling stonden de Barnevelders plots drie tegen een. Rick Degenaar ging tevergeefs voor eigen succes ipv af spelen op een van zijn vrijstaande medespelers. De keeper kon ingrijpen.

Na rust kwam er een totaal ander SDVB uit de kleedkamer. Het tempo lag twee versnellingen hoger. "Ik heb in de rust de ploeg iets anders neergezet en aangedrongen om fellere tegenstand.", aldus De Man. Go Ahead Kampen schrok en wist zich geen raad met de dadendrang. Al na een paar minuten in de tweede helft profiteerde Lesley de Vette. Een afvallende bal uit een corner werd door Lesley uit de tweede lijn binnen geschoten. Dit werkte zo mogelijk nog  meer verlammend op het spel van de 'Kowetten'. De beslissende 1-3 was slechts een kwestie van tijd. De ene kans was nog mooier dan de andere. In de 75e minuut viel de verlossende treffer dan eindelijk. Bij een mooie aanval werd de Kampense defensie helemaal uit elkaar gespeeld. De bal belandde uiteindelijk bij de vrijstaande topscorer en die wist daar wel raad mee. De wedstrijd was beslist. Kampen spartelde nog wel wat tegen, maar de 1-4 was dichterbij  dan de aansluitingstreffer.

De overwinning is dik verdiend, vonden ook de aanhangers van Go Ahead Kampen. Door deze overwinning en de nederlaag van DTS staat SDVB nu gedeeld derde. Een plaats die naar alle waarschijnlijkheid recht geeft op nacompetitie. De Barnevelders hebben echter wel twee loodzware potten voor de boeg. Komende zaterdag komt kampioenskandidaat Bennekom en de laatste ronde is in Nijkerk tegen de andere kampioenskandidaat NSC. SDVB heeft alles in eigen hand, maar Go Ahead Kampen blijft met 1 punt achterstand wel op het vinkentouw zitten.

Publiek: 400
Scheidsrechter: P.J. Hoving uit Arnhem met de onafhankelijke assistenten Renkema en de Haan
Geel SDVB: Ricardo Mengerink

Doelpunten:
15. 1-0 Wilbert Wessels
19. 1-1 Rico Kuijt
49. 1-2 Lesley de Vette
74. 1-3 Rick Degenaar

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Jeff van der Bult, Ricardo Mengerink, Rico Kuijt, Niels Vlugt, Lesley de Vette, Onur Tekay (80. Rik Huijser), Rick Degenaar, Milan van Elten, Eliza Abraham (70. Geert van de Veen), Kevin Ooms

Uitslagen en stand in 1D

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

Laatste nieuws

  • Informatieavonden O17 en O16 ivm spelbegeleiding

› Meer nieuws

Diamanthanen