Hoofdsponsor:

ByBoo

Bennekom - SDV Barneveld krijgt geen winnaar

Het werd een enerverende strijd, de derby tussen SDVB en Bennekom. Rico Kuijt scoorde de 1-0, maar 2 minuten later was het alweer 1-1. Gezien het aantal kansen, is het een wonder dat het daarbij bleef.

Door: Tijmen van Ginkel

Johan de Man kon  eindelijk beschikken over alleskunner Lesley de Vette. Deze keer stelde hij de rappe speler op, op de linksback plaats. Eliza Abraham was namelijk geblesseerd en Johan wilde verder niets veranderen aan de succesvolle opstelling van de afgelopen weken. Het bleek een gouden greep, want Lesley speelde daar, alsof hij niet anders gewend was.

De Barnevelders begonnen lekker fel aan de wedstrijd en je kon de 0-1 aan zien komen. Het gebeurde wel met een hele lekkere aanval door het midden. Degenaar wist Ricardo Mengerink te bereiken en die zette Rico Kuijt vrij voor de keeper. De jonge middenvelder bleef heel koelbloedig en schoot onhoudbaar zijn eerste als senior binnen. "Lekker dat ik mijn  eerste goal scoor in het eerste, maar balen dat meteen daarna de 1-1 valt uit mijn balverlies.", relativeerde Rico. En ja, dat was jammer voor de Barnevelders. Zij konden maar een paar minuten van de voorsprong genieten. Bliksemsnel schakelde Bennekom om. Uiteindelijk verschalkte Sander Dominicus de defensie en bereikte hij Martijn Klein Holte, die vertrok leep uit de rug van de tegenstander en liet Jeroen van Binsbergen kansloos. De wedstrijd was op gang. Het ging over en weer. Er waren diverse mogelijkheden, maar het werden niet echte kansen. Daarvoor stonden de beide defensies te goed.

Na rust was het een en al spektakel. Een paar seconden na rust kreeg Bennekom een dot van een kans. Even later kopte Degenaar een corner net over. Na een uur spelen nam SDVB het initiatief in handen en waren er drie mooie kansen op rij. Het was een gefrommel en gekluts van jewelste voor de neus van doelman de Haan. Maar telkens als de rook was opgetrokken, kwam hij als winnar uit de bus. Een kwartier voor tijd had Bennekom de 2-1 moeten scoren. Topscorer Fabian Mösle verschalkte keeper van Binsbergen, maar wist de bal alsnog over het lege gapende gat heen te koppen. Meteen daarna kreeg SDVB weer vier kansen op een rij. De bal wilde er gewoon niet in. Een snelle vrije trap van Bennekom werd hoog over geschoten. Het kon alle kanten op. Hierin speelde scheidsrechter de Boer ook nog een dubieuze rol. Hij was blijkbaar het gezeur van Degenaar zo zat, dat hij pertinent weigerde te fluiten als Rick weer eens hard werd aangepakt. Zo werkt dat niet. Je gaat er niet je eigen potje van maken. Dan geef je de speler geel voor praten of spelbederf, maar je blijft wel de spelregels toepassen. Tot diep in de blessuretijd bleef de wedstrijd spannend. Het kon alle kanten op. En dus is een gelijkspel misschien wel de terechte uitslag.

Niet volgens trainer Johan de Man: "Naar de kansen kijkend, vind ik dat wij het recht hadden om te winnen, maar we hebben die kansen niet benut. Het was heel enerverend. Het kon alle kanten op vallen. Maar we hebben vooral in de laatste fase niet doorgedrukt. Zij vielen constant om. We waren fysiek en conditioneel sterker. Dit hebben we niet uitgebuit."

Met deze ervaring in de rugzak kan SDVB uitkijken naar volgende week. Dan komt koploper NSC uit Nijkerk op bezoek in Barneveld.

Publiek: 250
Scheidsrechter: M. de Boer uit Harderwijk met assistenten de Leest en Engbers
Geel SDVB: geen

Doelpunten:
17. 0-1 Rico Kuijt
19. 1-1 Martijn Klein Holte

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Ricardo Mengerink, Onur Tekay (74. Ruano Taribuka), Kevin Ooms, Jos van Roekel, Maarten van de Groep, Rico Kuijt (79. Martijn van de Streek), Lesley de Vette,  Niels Vlugt, Rick Degenaar, Mark van Oudbroekhuizen (64. Jeff van der Bult)

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen en verslagen en doelpuntmakers van SDVB 1.

Klik hier voor de uitslagen en de stand in 1D.

Foto's (Melvin Taribuka)

Hoofdsponsor:  
Sponsornieuws:

Genomineerd bij Sign+ met de 'Union Jack' in de categorie ‘Voertuigreclame'. Stem hier op van Essen van Raay

(tevens leuke vacatures, ook voor schoolverlaters!)

 

Laatste nieuws

  • Voorlopige teamindeling jeugd 2019-2020

  • A-selectie 2019-2020: de A-selectie is (weer) compleet

  • Dopjes, heel veel dopjes voor blindengeleidehond

› Meer nieuws

Diamanthanen