Hoofdsponsor:

ByBoo

Daverende stunt van SDV Barneveld

Barneveld: Gelijkspelen tegen de ongeslagen koploper in 1D, Flevo Boys, is al bijzonder. Maar terug komen van een 0-4 achterstand mag een Vette stunt genoemd worden.

Het zwaar bevochten punt is loon naar werken.

Door: Tijmen van Ginkel

En toen werd het 0-4..... En toen kwam Lesley de Vette in het veld.... Zo kun je het verslag het beste beginnen. De inhaalwedstrijd tegen de koploper Flevo Boys begon een kwartier te laat, door een klapband van de spelersbus uit Emmeloord.

SDVB begon gretig en fel aan de wedstrijd en kreeg meteen een paar mogelijkheden.  Maar in de 3e minuut was er al meteen een tegenslag te verwerken. Rechtsback Jelle Vliek raakte geblesseerd en moest vervangen worden. Flevo Boys loerde op de omschakeling en was daar heel succesvol mee. In de rust stond het al 0-3. Balverlies werd door de Boys genadeloos afgestraft volgens trainer Johan de Man. Hij moest in de rust ingrijpen, om niet helemaal afgeslacht te worden.

"Ik vond het jammer voor PB (Pieter Bas Hazeleger). Hij valt in  voor Jelle en was zeker niet schuldig aan de tegendoelpunten. Maar ik moest wat in de rust en koos er voor om Lesley de Vette te brengen als pendelaar op het middenveld. Dat heeft ie heel goed ingevuld."

Direct na rust was het weer meteen vuurwerk. Keeper Rodney Rosink tikte een poeier van Sebastian van Kammen uit de kruising en aan da andere kant spatte een bal op de lat uiteen. Toch viel na een uur spelen zelfs nog de 0-4. Een onoverbrugbare achterstand tegen een ploeg die tot dan toe pas negen doelpunten tegen gekregen had, zou je zeggen. Over en sluiten. Daar dacht het team van SDVB toch anders over... "We werden in het veld best arrogant bejegend en wilden daar perse iets tegenover zetten.", verklaarde spits Rob Knul later. In de 70e minuut kwam de eretreffer. Lesley de Vette kreeg de bal mee na een subliem hakje van Ricardo Mengerink. Lesley poeierde de bal onhoudbaar in de touwen. Flevo Boys was prompt de weg kwijt. Twee minuten later was het alweer raak. Deze keer was het Mark van Oudbroekhuizen, die een voorzet van Sefanja Davids binnenschoot. Het werd nog gekker. Sebastian van Kammen knalde via de onderkant van de lat binnen. Met nog een kwartier te spelen was de spanning plots weer helemaal terug.

Het publiek ging er achter staan en SDVB joeg vol vuur de tegenstander de stuipen op het lijf.

Flevo Boys beperkte zich tot verdedigen en lange halen naar voren. In de negentigste minuut kreeg SDVB nog een vrije trap net buiten de zestien van de uitstekend leidende scheidsrechter Assink. Na veel rumoer mocht van Kammen eindelijk aanleggen. De bal ging via de muur achter. Weer dacht iedereen, dit was de laatste kans. Bijna iedereen, want in het veld geloofden de Barnevelders nog steeds in een wonder. En dat wonder kwam. De overgebleven corner viel in de overvolle zestien. Aanvoerder Niels Vlugt wist in de scrimmage uit te halen. De bal werd nog wel weggehaald, maar dat was duidelijk achter de lijn. De voor onmogelijk gehouden 4-4 was een feit. Johan de Man was in zijn nopjes: "Ik ben trots op de jongens. Ze hebben een gezonde wilskracht getoond, zelfs bij een 0-4 achterstand. Het is een gewonnen punt. Vooraf teken je voor een gelijkspel."

Publiek: 150
Scheidsrechter: F. Assink uit Hengelo (ov.)
Onafhankelijke assistenten: De Leest en Schoolderman

Doelpunten:
12. 0-1 Arnoud Post
16. 0-2 Arjen Spaan
45+2. 0-3 Arjen Spaan
58. 0-4 Arnoud Post
69. 1-4 Lesley de Vette
71. 2-4 Mark van Oudbroekhuizen
77. 3-4 Sebastian van Kammen
90. 4-4 Niels Vlugt

Geel SDVB: Pieter Bas Hazeleger, Mark van Oudbroekhuizen, Rob Knul

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Onur Tekay (66. Sefanja Davids),  Sebastian van Kammen, Mark van Oudbroekhuizen, Remco Speelziek,  Maarten van de Groep, Rob Knul, Jelle Vliek (3.Pieter Bas Hazeleger (45.Lesley de Vette)), Niels Vlugt, Ricardo Mengerink, Geert van de Veen 


Johan de Lange -> Gezien van iemand die het gehoord heeft: 
"SDVB 1 speelt gelijk tegen koploper Emmeloord.  Bij de stand 0-4 dacht ik, dit wordt een zeperd,  maar wat een verrassing. Klasse mannen, spelers, trainers en begeleiding. PROFICIAT!

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen en verslagen en doelpuntmakers van SDVB 1.

Klik hier voor de stand in 1D. 

Wedstrijdsponsor:
Hoofdsponsor:

 

Laatste nieuws

  • Samen voetbal kijken in de SDVB kantine

  • Sportschool Sport Society steekt SDVB JO12-1 in het nieuw!

  • SDV Barneveld houdt net geen stand tegen DTS (+ foto's)

› Meer nieuws

Diamanthanen