Hoofdsponsor:

ByBoo

De druiven zijn zuur voor geplaagd SDVB (+foto's)

Een kopie van de uitwedstrijd, zo kun je de nederlaag tegen Hierden het beste omschrijven. Weer had SDVB de driepunter binnen handbereik en weer ging het in de slotfase faliekant mis. De Barnevelders hadden eerder in de 2e helft de overwinning zelf allang moeten veilig stellen.

Door: Tijmen van Ginkel
Na een onrustige week, moest SDVB de draad weer oppakken tegen Hierden. Er moest behoorlijk geschoven worden door de schorsing van Kevin Ooms en een blessures van Lesley de Vette en Maarten van de Groep. Dat was duidelijk wennen. Al in de achtste minuut profiteerde Hierden daarvan. Rick Degenaar leed balverlies en in de omschakeling werd Dani Cloteda meteen op pad gestuurd. Keeper Jeroen van Binsbergen probeerde heel ver van zijn doel het kwaad nog wel te keren, maar Dani was sneller, omspeelde de doelman en schoot de bal van grote afstand binnen. Een flinke streep door de tactische rekening van Johan de Man. SDVB liep al vroeg achter de feiten aan. Hierden trok zich terug en probeerde alleen maar het tempo uit de wedstrijd te halen, door heel overdreven te reageren op overtredingen. Neijmar kan er nog wat van leren. Het was dan ook een moeizaam proces om de wedstrijd te doen kantelen. In de 35e minuut stond er toch plotseling 1-1 op het scorebord. Een echte Degenaartje. Rick kreeg de bal in de voeten aangespeeld, toverde zichzelf tussen drie verdedigers door en prikte de bal in de verre hoek. Opper-aansteller Jeroen Spoelstra wist daarna Jos van Roekel ook nog een kaart aan te naaien, die later ernstige gevolgen zou hebben. Vlak voor rust had Hierden aanvoerder Brian Klaassen de 1-2 op zijn slof, maar hij rekende blijkbaar niet op het mistasten van Jeroen van Binsbergen en schoot de bal in het zijnet.

Na rust probeerde Hierden snel de wedstrijd in het slot te gooien. In de 10e minuut leidde dit tot een spervuur van schoten op het Barneveldse doel, maar telkens zat er een been of voet tussen. Na deze tien minuten nam Barneveld het initiatief over. Om de druk verder op te voeren besloot Johan de Man tot een wissel. A1 junior Levi Smit mocht zijn debuut maken in het eerste. Hij had zich al bij het eerste balcontact onsterfelijk kunnen maken. Niels Vlugt gaf een prachtige steekbal en zette Levi meteen alleen voor de keeper. Zijn eerste balcontact leverde echter niet het felbegeerde doelpunt op. De ervaren keeper Keeper Nick Grootkarzijn stopte de inzet. De rebound passte Levi naar Onur Tekay. Weer was Grootkarzijn op tijd er bij om de inzet net voor de lijn de keren. Hierden wisselde ook en beperkte zich tot tegenhouden. SDVB kreeg nog wel een paar kansen, maar kwam er niet echt doorheen. Vijf minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Bij een van de spaarzame tegenstoten maakte Jos van Roekel een overtreding. Scheidsrechter Souhuwat floot dan ook, maar trok ook nog eens geel. Zeer zwaar gestraft, want hij wist zonder te kijken dat dit ook rood betekende. Tot overmaat van ramp lepelde Stefan Jansen de vrije trap ook nog eens over de muur in de kruising. Net als in Hierden pikten de mannen van Erwin Brem zo, sneaky, de punten weg. Met twee nederlagen heeft SDVB een hele beroerde start van 2019. 
 
Publiek: 150

Scheidsrechter: P.M.T.P. Souhuwat uit Grol met de onafhankelijke assistenten Dijkstra en Veldhuis

Geel SDVB: Onur Tekay, Stan van Rootselaar
Rood  SDVB: Jos van Roekel (2x geel)

Doelpunten:
07. 0-1 Dani Cloteda
34. 1-1 Rick Degenaar
87. 1-2 Stefan Jansen

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Jeff van der Bult, Ricardo Mengerink, Onur Tekay, Rico Kuijt (79. Rick Huijser), Jos van Roekel, Eliza Abraham,  Niels Vlugt, Rick Degenaar, Stan van Rootselaar (65. Levi Smit), Milan van Elten

Uitslagen en stand in 1D

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

Foto's (Melvin Taribuka)

Videobeelden (BDU, Luuk Potgieter):

Wedstrijdsponsor:  

 

Laatste nieuws

  • Informatieavonden O17 en O16 ivm spelbegeleiding

› Meer nieuws

Diamanthanen