Hoofdsponsor:

ByBoo

Koploper DETO geeft SDV Barneveld lesje efficiency

DETO krijgt 2 mogelijkheden en scoort twee keer. SDVB kwam door een eigen doelpunt van DETO nog wel op 1-2, maar de Tukkers trokken de overwinning professioneel over de streep. 

Door: Tijmen van Ginkel

Het werd een beetje een rare wedstrijd tussen SDVB en DETO. De eerste 25 minuten was er een status quo, waarin niets gebeurde. In de 25e minuut was er plots een hamstring blessure voor Qays Shayesteh, waardoor DETO al vroeg moest wisselen. Tien minuten later viel Rob Knul uit met een schouderblessure en op slag van rust kon Jelle Vliek niet verder door een oogblessure. Meer viel er niet tebeleven in de eerste 45 minuten. Terwijl iedereen zich op maakte voor de warme snert, viel plots alsnog de 0-1. Coplan Soumaoro speelde zich vrij op links en trok strak voor. Verdediger Remco Speelziek liet zich verrassen door Kevin Aman, die net voor hem kroop en pardoes binnen tikte. "Dit is het hele seizoen al aan de gang.", aldus een ontstemde De Man." Het is te gek voor woorden. Het waren niet eens kansen, maar mogelijkheden en wij presteren het om er kansen van te laten maken. Een voorzet, waar we de bal aan moeten vallen, maar we reageren niet en de bal ligt er in."

Na rust probeerde SDVB gas te geven, maar DETO verdedigde met alle middelen. Het kostte hen 3x geel in 5 minuten, waarvan 2x voor Hans Matti, die kon gaan douchen. Tegen 10 man kreeg SDVB meer kansen. Ricardo Mengerink schoot tegen de lat en Mark van Oudbroekhuizen poeierde over. Halverwege de tweede helft tikte de keeper een kopbal van van Kammen maar net naast. DETO bleef overeind en loerde geduldig op die ene counter. En die kwam in de 77e minuut. Na balverlies voorin van SDVB schakelde DETO snel om. Invaller Kevin Peppels werd bereikt. Hij dolde eenvoudig twee verdedigers en schoot de 0-2 tegen de touwen. Met nog zeker 25 minuten te gaan, bleven de Barnevelders het proberen. De dadendrang leverde nog wel de aansluitingstreffer op. Ricardo Mengerink trok hard voor en aanvoerder Wybe Kram tikte de bal zomaar langs de verbouwereerde keeper Fleer. In de slotfase schoot Mengerink een vrije trap nog wel via de lat over, maar verder kwamen de Barnevelders niet. Scheidsrechter Weiland had zijn handen vol aan deze pot. Hij deelde maar liefst 9 gele kaarten uit. Zes voor DETO en drie voor SDVB en daar was nauwelijks iets op af te dingen.

"Het zit niet mee, maar als er twee bij staan en die laten zich zo makkelijk te kijk zetten? Ja, dan valt er niet tegen aan te voetballen. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Die situatie heb je mee te maken. Daar moet je positief mee om gaan. Daar kan en mag je niet in blijven hangen. We moeten verder." Dat zal dan komende zaterdag moeten in Vroomshoop. Vroomhoopse Boys staat een na laatste met 5 punten, maar daar is het op natuurgras altijd heel lastig voetballen.

Publiek: 100
Scheidsrechter: R. Weiland uit Menaldum
Onafhankelijke assistenten: van der Bij en Renkema

Doelpunten:
45. 0-1 Kevin Aman
76. 0-2 Kevin Peppels
83. 1-2 e.d. DETO

Geel SDVB: Niels Vlugt, Maarten Hofland, Reza Ngarigota

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Onur Tekay,  Sebastian van Kammen, Geert van de Veen, Mark van Oudbroekhuizen, Remco Speelziek (81. Maarten van de Groep), Rob Knul (40. Sefanja Davids), Jelle Vliek (45. Maarten Hofland), Niels Vlugt, Reza Ngarigota, Ricardo Mengerink

 

 

Man of the match: Reza Ngarigota

 

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen en verslagen en doelpuntmakers van SDVB 1.

Klik hier voor de stand in 1D. 

Wedstrijdsponsor:
Hoofdsponsor:
 

 

Laatste nieuws

  • Sinterklaas komt bij SDVB

    De stoomboot/trein komt weer aan in Barneveld!

  • Nieuwe concept oliebollenactie slaat aan!

  • Zaterdag: open dag Aeres, pak de fiets

    Zaterdag 19 november, kom op de fiets naar het Sportpark!

› Meer nieuws

Diamanthanen