Hoofdsponsor:

ByBoo

MO11-1 (alweer) kampioen

Zaterdag 1 juni konden de meiden van de MO11-1 kampioen worden in de 1e klasse. Maar dan moest er wel eerst gewonnen worden! Het hele seizoen bovenaan staan gaf veel druk, bijna elke tegenstander was gebrand op een goed resultaat tegen onze meiden.

In de winterstop hebben de trainers Richard en Fleur de MO11-1 voorbereid op de 1e klasse want ja, je kunt wel kampioen worden in de 2e klasse maar 1e klasse is wel even wat anders. Uit het wekelijkse verslag van “langs de lijn verslaggever en fotograaf R.S te B.” konden we opmaken dat er niks aan toeval is overgelaten. Want zelfs de leider is tijdens het seizoen op coaching cursus gezet en diverse keren op verkenningstocht gestuurd naar de tegenstanders, zelfs een speciale mentale training hoog in de bergen moest hier aan te pas komen.

Onder grote publieke belangstelling begonnen de MO11-1 op 1 juni jl. thuis aan de laatste wedstrijd tegen Heerde. Er werd weer gekozen voor een aanvallende opstelling om het kampioenschap definitief binnen proberen te halen. De toch enigszins nerveuze leider en trainer zagen al snel de 1-0 binnen vallen door Amber waardoor de spanning enigszins verdween. Nog geen minuut later was het alweer 1-1. De coach en vooral de trainer spoorden aan om weer direct druk te zetten wat al vrij snel resulteerde de 2-1 en 3-1.  De druk van het kampioenschap was plotseling verdwenen en na de diverse mooie aanvallen waar de ene nog mooier was dan de andere stond het ineens 12-1.

Keepster Nikki werd gewisseld tot ieders verbazing. Ze werd van positie gewisseld en dus stond de sluitpost in de spits en ging Noa keepen. Alle ballen op Nikki was de opdracht voor het team. En bij de eerste de beste aanval  gaf Lise een voorzet op Nikki die 13-1 scoorde. Hierna kreeg Nikki verdiende  publiekswissel omdat Nikki gaat stoppen. Even later, na het laatste fluitsignaal, stond de stand op 17-1 (volgens onze reporter 16-1 maar die lag waarschijnlijk ergens te slapen langs de kant na een lang seizoen) en was het kampioenschap binnen. Elly huldigde de meiden met de een mooie medaille en ter herinnering aan het kampioenschap kregen de meiden mooi T-shirt van de ouders. Daarna patat eten in de kantine en later die dag ging het feest met team en ouders door. Het was een bijzonder en mooi seizoen! 

Boven van links naar rechts: Erik van Ginkel (leider), Lynn van Ginkel, Tess Liefting, Luna van de Beek, Amber Suur, Richard Bijl (trainer), Lise van Berkel, Lois van Ginkel, Fleur Grift (assistent trainer, topper!)
Zittend van links naar rechts: Noa Reemst, Tessa Bakker, Femke Bakker, Nikki van de Heuvel
Liggend: Gwen Bijl

 

Laatste nieuws

  • Informatieavonden O17 en O16 ivm spelbegeleiding

› Meer nieuws

Diamanthanen