Hoofdsponsor:

ByBoo

'Nog nooit van SDVB verloren' (+ foto's)

Dat waren de woorden van Barnevelder in Zeelse dienst, Coen Uyterwaal. De jonge keeper hield zijn ploeg in de eerste helft in de wedstrijd. Na rust gaf SDV Barneveld in vijf minuten de wedstrijd uit handen door onoplettendheid en fouten achterin.
De eerste bekerwedstrijd eindigde in een geflatteerde 4-1 overwinning voor Scherpenzeel.

Door: Tijmen van Ginkel

Johan de Man moest puzzelen om een elftal op de mat te krijgen. Maar liefst tien spelers van de selectie ontbraken op de lijst.
Uiteindelijk werd de jonge Ruben Smit last minute opgeroepen. Hij was al onderweg naar Blauw Geel'55 met het tweede. Er stonden maar 4 spelers in het veld, die ook de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen speelden. Scherpenzeel heeft er weer een aantal topspelers bij gekregen, maar die zijn nog geenszins op elkaar ingespeeld en bleken conditioneel nog niet op niveau te zijn.

SDVB begon onoplettend aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut scoorde Ismail Oauddouh de 1-0. Niet ingrijpen, voorzet, fout dekken, kopbal, goal. Zo simpel kan het zijn. SDVB schrok wakker en trok ten aanval. Het werd een open wedstrijd met gatenkaas aan beide zijden. Het middenveld van Scherpenzeel werd helemaal overlopen, maar de tegenstoten oogden aanvankelijk ook heel gevaarlijk. Na twee 100% kansen aan beide zijden (Luuc Knul zag een bal van de lijn gehaald en ging even later alleen op doel af. Kevin Sissing vond SDVB goalie Tim van de Weerdhof op zijn weg) kregen de Barnevelders de smaak te pakken. Net voor de drinkpauze werd Rico Kuijt geschept in de zestien, maar de goed leidende scheidsrechter D'Onorio vond dat de bal gespeeld werd en gaf slechts een corner. Keer op keer werd de bal achter de Scherpenzeelse verdediging gelegd en kwam SDVB vrij voor de keeper. Coen Uyterwaal kwam keer op keer als winnaar uit de bus. In de 38e minuut was het dan eindelijk raak. Weer redde Coen, maar deze keer was Luuc Knul er als de kippen bij om de rebound alsnog binnen te schieten. Scherpenzeel was rijp voor de slacht, maar SDVB weigerde toe te slaan. Negen grote kansen telde ik in de eerste helft, tegen drie voor Scherpenzeel. Het is een aloude voetbalwet: als jij ze niet maakt, dan doet de tegenstander het.

SDVB kwam na de thee het veld op met de gedachte; Dit doen we wel even. Maar als het halve team bij de eerste de beste ingooi met de rug naar de bal staat en niet op let, dan kan Ali Edan simpel voorzetten en invaller Marien van Roekel vogelvrij inkoppen. Een paar minuten later was SDVB massaal met een voorwaartse gedachte bezig en was de z.g. restverdediging ver te zoeken. Een technisch specialist als Kevin Sissing weet wel raad met zo'n naïeve spelopvatting. Hij nam de bal op fabuleuze wijze aan en gaf die in dezelfde beweging mee aan Ali Edan. De voorzet was niet eens zo goed, maar de verdediger greep niet goed in en gleed half weg. Ismail Oauddouh kon simpel binnen tikken. De wedstrijd was weg gegeven. De koppies gingen naar beneden Toen ook nog Luuc Knul met een blessure uitviel, poogden de Barnevelders niet eens meer om de wedstrijd nogmaals te laten kantelen. Met name dat maakte Johan de Man woest: "Na tien minuten 2e helft ging iedereen een beetje zijn eigen dingetje doen. De organisatie was zoek. Niemand stond op om nogmaals aan de kar te trekken. Het is een weggegooide 2e helft. Zulke fouten moeten eruit." Er is nog niets aan de hand natuurlijk. Want de eerste twee gaan door in de bekerpoule, waarin nog gespeeld moet worden tegen Lunteren en Hooglanderveen. Maar het was zo onnodig.

De goalie van Scherpenzeel, Coen Uyterwaal, kon zijn geluk niet op. Dit was zijn derde wedstrijd tegen zijn oude club en zijn derde overwinning.

Publiek: 100

Scheidsrechter: G. D'Onorio uit Hoorn met de onafhankelijke assistenten de Jong en Marees

Geel SDVB: Niels Vlugt en Mark van Oudbroekhuizen

Doelpunten:
03. 1-0 Ismail Oauddouh
37. 1-1 Luuc Knul
46. 2-1 Marien van Roekel
51. 3-1 Ismail Oauddouh
81. 4-1 Ali Edan

Opstelling: Tim van de Weerdhof (k), Ricardo Mengerink, Rico Kuijt, Niels Vlugt, Kevin Ooms, Mark van Oudbroekhuizen (60. Roy Bronkhorst), Jeffrey van Deuveren, Maarten van de Groep, Ruben Smit, Ramon Houtveen, Luuc Knul (56. Stan van Rootselaar)

Foto's (Melvin Taribuka)

Laatste nieuws

  • Cursus begeleider clubscheidsrechters

  • Leuke en nuttige online training grensrechter

  • SDV Barneveld – v.v. Hierden

› Meer nieuws

Diamanthanen