Hoofdsponsor:

ByBoo

Onder de lichtmast: Gundelach en Poot

In deze rubriek kunt u ieder kwartaal lezen hoe vrijwilligers zich inzetten voor SDVB. Aan het eind van dit voetbalseizoen staan jeugdtrainers Ruben Gundelach en Bart Poot (beiden 18) onder de lichtmast. Zij bewijzen dat je ook op jonge leeftijd een grote bijdrage kunt leveren.

Ruben Gundelach
Direct nadat het zwemdiploma binnen was, mocht Ruben als zesjarig jongetje naar SDVB. Want voetballen, dat was wat hij het liefst wilde doen. En voetballen doet hij nog steeds, nu in JO19-1, naast zijn opleiding tot sportdocent. Toen Ruben vier jaar geleden begon op Sportacademie Amersfoort, moest hij ook stage lopen. ,,Hoe ideaal is het als dat bij je eigen club kan! Ik begon op woensdagmiddag bij jeugdtrainers Elly Esveld en Willem Taribuka. Tijdens de trainingen aan die jonge voetballertjes begeleidde ik een eigen onderdeel. Na dat twee jaar te hebben gedaan, ging ik zelf een team trainen. Het afgelopen seizoen was dat JO12-5. Leuk om dit zelfstandig te doen. De materialen zijn beschikbaar en ik krijg de vrijheid om de trainingen zelf in te vullen.” 

Als trainer heeft Ruben twee doelen. ,,Belangrijk is dat de jongens zich ontwikkelen, maar misschien nog wel meer dat ze plezier hebben in het voetballen.” Iedere dinsdag- en donderdagavond geeft Ruben training aan zijn elftal elfjarigen. ,,En als het maar enigszins te combineren is met mijn eigen wedstrijd, ben ik ook aanwezig bij de wedstrijd van de jongens. Top om ze doordeweeks iets aan te leren wat ik op zaterdag dan weer terugzie.”

Bart Poot
Ook Bart is van jongs af aan op de SDVB-velden te vinden. ,,Op mijn vijfde begon ik in de trainingsgroep. Inmiddels zit ik net als Ruben in JO19-1.” Als trainer is Bart aan het opklimmen. ,,Ik geef nu vier jaar training. Het eerste team dat ik trainde was JO11-7 en dit seizoen is het JO13-2. Daarnaast fluit ik alle thuiswedstrijden van JO12-1.” Iets terug doen voor de club is onderdeel van Bart z’n motivatie om zelf trainer te worden. ,,Je leert een heleboel mensen kennen bij de club. SDVB zorgt ervoor dat wij kunnen voetballen en zo kan ik iets terug doen. ” Bart besteedt ongeveer drieënhalf uur per week aan het vrijwilligerswerk bij SDVB. Dat doet hij met voldoening. ,,Ik vind het erg leuk om de jongens iets bij te brengen en samen een team te zijn. Dat ik zie dat de jongens zichzelf serieus willen verbeteren en dat ik  daar een handje bij kan helpen. En dan ook nog zien dat ze er plezier in hebben.” Maakt Bart ook grappige dingen mee in de omgang met twaalfjarigen? ,,Als ik tijdens de training aan de jongens vraag hoe het met de dames gaat, kijken ze allemaal heel vies en roepen ze ‘iiieeeelll!’ De ontkenningsfase is dus nog in volle gang, haha!”

Bart en Ruben, met JO19-1 kersverse kampioenen in de Hoofdklasse, raden anderen aan ook vrijwilliger te worden bij SDVB. ,,Het is ontzettend leuk om te doen en je wordt met open armen ontvangen. De waardering van de kinderen, hun ouders en andere vrijwilligers is een extra motivatie om steeds weer naar de club te komen.”

Ruben Gundelach

Bart Poot

 

Laatste nieuws

› Meer nieuws

Diamanthanen