Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld - Bennekom

Zaterdag 19 mei 2019 om 15.00 uur SDV Barneveld - Bennekom: La Petite Finale.

Het is weer zover. Haal de rekenmachines maar uit de kast. We kunnen weer gaan rekenen. Er zijn diverse scenario’s mogelijk. Allereerst, de belangrijkste is ook de makkelijkste. NSC kan zaterdag al kampioen worden. Als NSC uit in Doetinchem van DZC wint en Bennekom wint niet in Barneveld van SDVB, dan is NSC kampioen. 

Dan onderin, als Merino’s een punt pakt, of DZC een punt verspeelt, dan zijn de onderste drie bekend. Wie direct degradeert? Dat is ASV Dronten of Enter Vooruit.

Maar dan de laatste plek in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Dat gaat tussen SDVB, Go Ahead Kampen. (Hierden, Merino’s en Nunspeet hebben ook nog een theoretische kans, maar moeten dan resp. 11 en 17 doelpunten goed maken op Bennekom). Afgelopen zaterdag is door SDVB een forse mep uitgedeeld aan de Kowetten in Kampen. De Barnevelders wonnen met 1-3 en staan nu 1 punt voor op de ranglijst. Degene die het hoogste eindigt krijgt het toetje. Doelsaldo van Go Ahead is 8 doelpunten minder dan Barneveld.

Programma van Go Ahead: DTS uit en Hierden thuis. Die twee ploegen zijn al klaar met de competitie. Hierden is ruim veilig en DTS heeft al een periode.

SDVB heeft het zwaarste programma van iedereen. De laatste wedstrijd is uit bij NSC. De andere wedstrijd is dus thuis tegen Bennekom. Het is weer zover.  We spelen weer een soort finale tegen aartsrivaal Bennekom.

Bennekom:
Is nog in een felle tweestrijd gewikkeld om het kampioenschap. Ze hebben het niet in eigen hand met 2 punten achterstand op NSC, maar zitten wel nadrukkelijk op het vinkentouw. Voor hen geldt maar één ding en dat is winnen. Het piept en het kraakt wel een beetje op de Eikelhof. Aanvoerder Just Berends liep zaterdag rood op en is dus geschorst. Ismaël Antonio viel al vroeg uit met een enkelblessure. Het is de vraag of hij mee kan doen. Jesper Slenter en Gerard Smink zijn geblesseerd geraakt in een wedstrijd van het beloftenteam. Het is puzzelen voor trainer Arnold Brehler.

SDVB: 
Voor SDVB geldt ook maar één ding en dat is WINNEN. Afgelopen zaterdag werd een hele mooie stap gezet, maar die stap moet nog verzilverd worden. Qua bezetting gaat het weer de goede kant op. Eliza is terug en speelde in de basis. Jos zat weer op de bank. Misschien dat zelfs Maarten van de Groep al weer aansluit. De mannen van Johan de Man beseften afgelopen zaterdag het belang van de wedstrijd. Komende zaterdag zal dat nog meer het geval zijn.

In 2011 was de onvergetelijke Grande Finale in en tegen Bennekom. Daarom noemen we het nu de Petite Finale. Ik weet dat we de sfeer en het publiek van toen niet gaan evenaren, maar ik hoop dat u allen onze jongens komt steunen. Het kan nog wel eens een mooi slot van het seizoen worden. Spektakel verzekerd in deze laatste thuiswedstrijd van deze competitie.

Tijmen van Ginkel

Laatste nieuws

  • Informatieavonden O17 en O16 ivm spelbegeleiding

› Meer nieuws

Diamanthanen