Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld blaft wel, maar bijt niet (+ foto's)

Als beide trainers, van St niet.DVB en van KHC, een 0-0 eindstand wel terecht vinden, nou dan weet je het wel....  Dan is het bloedeloos.

Door: Tijmen van Ginkel

De wedstrijd SDVB - KHC kan het beste vergeleken worden met een formule-1 wedstrijd. De start en de finish zijn interessant en de rest is voer voor echte liefhebbers. De start was voor SDVB. in de eerste minuut was er meteen een grote kans voor Martijn van de Streek. Hij kreeg zijn voet niet goed achter de bal, maar wel zoveel dat hij de kans voor de achter hem staande Jeff van der Bult, ook om zeep hielp. Daarna was het voor SDVB drukken en voor KHC terugtrekken in de loopgraven en loeren op een counter. Dat SDVB de grootste moeite heeft met dit soort defensieve instellingen, is bekend. Toch waren er wel een paar mooie mogelijkheden. Het werden nooit kansen. Nee, de echte grote kans was, na een half uur spelen, voor KHC. Na een corner voor SDVB counterde KHC snel. Karim Gabara had echter meer oog voor de grensrechter, die voor buitenspel vlagde, dan voor de goal. De warrige scheidsrechter de Vries liet de clubgrensrechter (Berend Doest) echter staan. Toen Gabara besefte dat hij door mocht, schoot hij over de uitkomende Jeroen van Binsbergen, maar naast. SDVB bleef wel mogelijkheden creëren, maar de schoten waren te slap.

Na rust startte SDVB nog wel goed, maar al snel zakte de ploeg weg in een verzengend moeras. Het probleem van KHC kwam wel schrijnend bloot te liggen. De Kampense ploeg verliet min of meer het catenaccio en zocht wat meer de aanval. Ze hebben al acht keer de nul gehouden, maar scoren ook nauwelijks. Zoals Durk van de Leest vogelvrij naast kopte en Gabara de keeper zag redden bij een vrije schietkans, of Ibrahim Tuncer die een poeier nog net tot corner getikt zag worden. Het is het verhaal van KHC dit jaar. Trainer Herman Oosterhaar kan zijn ploeg dan wel het klein duimpje tussen de reuzen vinden in 1D, maar hij staat met zijn ploeg wel heel knap op de zesde plaats. Had SDVB dan helemaal niets in te brengen? Nou, er waren wel een paar mogelijkheden en één grote kans (Ricardo Mengerink kopte bij de 2e paal in en wist de keeper al geklopt, maar zag een verdediger nog de bal tot corner verwerken), maar het was allemaal veel te mager om een driepunter te mogen claimen.

Het zegt meestal wel wat, als de keeper unaniem wordt verkozen tot Man of the Match. Voor de spanning in de eerste klasse D maakte dit gelijkspel weinig verschil. KHC is wel klaar met dit seizoen. Maar voor SDVB? De grote concurrent voor de nacompetitie, Go Ahead Kampen, speelde ook gelijk. Alles draait nu om de eerstvolgende competitieronde op 11 mei: Go Ahead Kampen - SDVB. Go Ahead heeft aan een gelijkspel genoeg, om SDVB  van het lijf te houden. Als SDVB wint, dan is nacompetitie wel heel erg dichtbij. Tot die tijd is er een pauze van 2 weken. In die pauze speelt SDVB 1 oefenwedstrijd. Donderavond 2 mei om 8 uur staat een pot gepland in Leusden tegen Roda'46.

Publiek: 100
Scheidsrechter: J.A. de Vries uit Enschede met clubgrensrechters
Geel SDVB: geen

Doelpunten: geen

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Jeff van der Bult, Kevin Ooms, Ricardo Mengerink, Rico Kuijt, Lesley de Vette, Onur Tekay, Rick Degenaar (78. Rocco Keizer), Milan van Elten, Geert van de Veen, Martijn van de Streek (61. Rik Huijser)

Man of the Match: Jeroen van Binsbergen

Uitslagen en stand in 1D

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

Foto's Google (Melvin Taribuka)

Foto's Facebook (Melvin Taribuka)

Videobeelden (BDU: Luuk Potgieter)

  

Laatste nieuws

  • Informatieavonden O17 en O16 ivm spelbegeleiding

› Meer nieuws

Diamanthanen