Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld krijgt weer de gewenste streekderby’s

Het is eindelijk weer zo ver, we gaan aftrappen voor het nieuwe seizoen. Afgelopen seizoen hebben we meer dan 1100 km gereden naar de uitwedstrijden in de competitie. De tegenstanders zaten gemiddeld 85 km van Barneveld af. Hoe anders wordt dat dit seizoen. De eerste klasse D is drastisch op de kop gegaan. 

Vier clubs promoveerden en 2 clubs degradeerden dus hebben we 6 nieuwe clubs. Op Enter na, allemaal in de regio. Dat wordt genieten.

Door: Tijmen van Ginkel

Staf:
De hele staf van de A-selectie gaat ongewijzigd verder. Dus, zaten we vorig seizoen in de wederopbouw  met 3 nieuwe mensen? Dit seizoen kunnen we doorpakken. Voor het 2e seizoen hebben Johan de Man (1e) en Bastiaan Veldhuizen (2e) de leiding.

Selectie:
Dat dan wel met flink een gewijzigde selectie. We gaan de bekende gezichten van 11 spelers missen. Daar komen 9 spelers voor in de plaats. In het oog springen natuurlijk de recidivisten Eliza Abraham en Kevin Ooms. Uit de eigen gelederen komt Milan van Elten over. De rest leest u hier onder. Alles bij elkaar toch weer 20 man (17 veldspelers en 3 keepers.)

Namen en Rugnummers:
Nr 1 Jeroen van Binsbergen (k) (30jr , 8e seizoen)
Nr 2 Jeff van der Bult (23 jr, 1e seizoen)
Nr 3 Eliza Abraham (26 jr, 7e seizoen)
Nr 4 Glenn Geefshuijsen (26 jr, 1e seizoen)
Nr 5 Niels Vlugt (32 jr 7e seizoen)
Nr 6 Kevin Ooms (25 jr, 4e seizoen)
Nr 7 Lesley de Vette (31 jr, 8e seizoen)
Nr 8 Maarten van de Groep (19jr, 3e seizoen)
Nr 9 Ricardo Mengerink (24 jr, 4e seizoen)
Nr 10 Rick Degenaar (26 jr, 1e seizoen)
Nr 11 Ruano Taribuka (17 jr, 2e seizoen)
Nr 12 Jos van Roekel (26 jr, 1e seizoen)
Nr 13 Ruben van de Streek (k) (20 jr, 2e seizoen)
Nr 13 Johan van der Wekken (k) (24 jr, 1e seizoen)
Nr 15 Mark van Oudbroekhuizen (28 jr, 2e seizoen)
Nr 16 Gydo Vos (20 jr, 1e seizoen)
Nr 17 Onur Tekay (22 jr, 3e seizoen)
Nr 18 Maarten Hofland (31 jr, 3e seizoen)
Nr 20 Silvan van Hierden (20 jr, 2e seizoen)
Nr 21 Milan van Elten (20 jr, 1e seizoen)

Spelers die terug of erbij gekomen zijn:

Nr 2 Jeff van der Bult (23):
Jeff van der Bult uit Leusden heeft zijn opleiding genoten bij Roda’46. De verdediger debuteerde op 17 jarige leeftijd in het 1e aldaar. Afgelopen seizoen maakte hij de overstap naar NSC uit Nijkerk. Al na 1 seizoen maakt Jeff de overstap naar SDVB. De wedstrijden tegen NSC zullen voor hem een speciaal tintje hebben

Nr 3 Eliza Abraham (26):
Welkom thuis, zou ik willen zeggen. Eliza is 1 jaar er tussenuit geweest, om het te proberen bij Lunteren. Maar de rappe Barnevelder komt weer terug. Hij maakte al 6 seizoenen deel uit van de A-selectie. Lang als aanvaller, later als linksback.

Nr 4 Glenn Geefshuijsen(26):
De verdediger uit Voorthuizen werd ooit deels opgeleid bij SDVB.
Op zijn 18e speelde hij 1 wedstrijd in ons eerste. Meteen daarna verkaste Glenn naar VVOP. Daar speelde hij 4 seizoenen. Vervolgens 2 jaar Veensche Boys en tenslotte 2 jaar Sportlust’46. De cirkel is rond zou je kunnen zeggen, nu hij terug komt bij SDVB.

Nr 6 Kevin Ooms(25):
Welkom terug. Kevin besloot een jaar geleden, na 3 seizoenen SDVB, een stapje terug te doen. Het is blijkbaar toch te combineren met zijn werk om op niveau te trainen en te spelen en dus komt Kevin terug. We kennen hem als een harde werker, meestal net voor de verdediging. Een echte kartrekker.

Nr 10 Rick Degenaar(26):
Het is dan toch zo ver. Al een paar keer zag het er naar uit dat Rick bij SDVB zou komen spelen. De makkelijk scorende spits heeft al 155 competitiedoelpunten gemaakt, waarvan 134 voor Lunteren. Afgelopen 2 seizoenen speelde Rick in de hoofdklasse voor SDC Putten.

Nr 11 Ruano Taribuka (17):
Ruano is halverwege afgelopen seizoen al overgeheveld naar de A-selectie. Ruano is de kleinzoon van Willem. Willem is al zoveel jaren jeugdtrainer bij SDVB, dat iedere speler wel met hem te maken gehad heeft. Ruano is HET grote talent in de Taribuka familie. Hij heeft stage gelopen bij verschillende BVO’s, maar toch gekozen om zijn club trouw te blijven.

Nr 12 Jos van Roekel (25):
Jos is de verrassende transfer van dit seizoen. Vlak voor de sluiting van de overschrijvingstermijn tekende hij voor SDVB. De Harskamper middenvelder is opgegroeid bij SDS’55 en speelde afgelopen 3 seizoenen bij Lunteren. Hij pikt zijn goaltjes mee en gaat voor het eerst op 1e klasse niveau proberen.

Nr 13 Johan van der Wekken (24):
Johan is begonnen bij CJVV. Al in de jeugd stapte hij over naar Spakenburg, waar hij  3 jaar deel uitmaakte van de A-selectie. Na 2 jaar Bennekom en 1 jaar NSC gaat Johan bij SDVB het keepers team completeren met Ruben en Jeroen.
Johan gaat de strijd aan om de plaats onder de lat in te pikken.

Nr 16 Gydo Vos (20):
Al op 17 jarige leeftijd debuteerde linkspoot Gydo Vos bij Terschuurse Boys. De talentvolle middenvelder maakt de stap naar SDVB. We hopen dat zijn ontwikkeling in het tempo van de afgelopen jaren doorzet.

Nr 21 Milan van Elten (20):
Milan is een verdediger uit de eigen kweek. Vooral afgelopen seizoen boekte dit betonblok flinke vooruitgang in het tweede. Aan het eind van het seizoen debuteerde hij al onder Johan de Man. Wordt hij de vervanger van Geert?

Een mooie selectie. Een mix van jong en oud. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 25 jaar. De onderlinge strijd om een plekje wordt weer groot, maar het is vooral aan Johan om er een uitgebalanceerde groep van te maken. Want…..

Tegenstanders:
Zoals gezegd: De eerste klasse D is weer flink gewijzigd. Met het vertrek van 4 ambitieuze ploegen naar de hoofdklasse is de poule op papier minder sterk geworden. Alle ploegen die via de nacompetitie alsnog naar de hoofdklasse gepromoveerd zijn, komen uit 1D. Dat betekent dat we SVZW, Flevo Boys, WHC, Deto, Vroomshoopse Boys en Zutphen dit seizoen in de competitie niet tegen komen. Daarvoor in de plaats komen promovendi Scherpenzeel en Enter Vooruit en regio genoten Bennekom, DTS, De Merinos en NSC). Alleen NSC is degradant uit de hoofdklasse. Wij zitten dus weer in het oude vertrouwde Oost (1D). En al lijkt deze klasse minder sterk, door de derby’s is het in ieder geval minder voorspelbaarder. We hebben het nooit makkelijk tegen een DTS of Bennekom.

ASV Dronten (73km) 14.:30:
Onder de zeer ervaren zondag-trainer Pim Kaagman gaat Dronten proberen om weer in het linker rijtje te komen. Veel mutaties zijn er niet, maar als je toptalent, je aanvoerder en je keeper weggaan, dan moet er wel het een en ander doorstromen. Er is geen ambitie om weer snel naar de hoofdklasse te gaan. Want er komt daar een tsunami talentvolle jeugd aan en dat kost tijd.

Bennekom (20km) 15:00:
14 mei 2011. In het geheugen gegrift bij iedere SDVB-er. Nu, 7 jaar later, is er eindelijk kans op revanche. Bennekom is traditioneel een van de koplopers in spelersmutaties. Ook dit jaar: 13 weg, 12 erbij. Met ontzag inboezemende namen als Rocco Keizer en Mourad Marbouh. Maar ook het aantrekken van ex-prof Pepijn Teloh toont de ambities van Bennekom.
Bennekom staat altijd op het lijstje van kampioenskandidaten.

DOS’37 (106km) 14:45:
DOS’37 gaat de derby tegen overbuurman DETO missen. Met een achtste plaats, zoals afgelopen 2 seizoenen, zal de club tevreden zijn. Dit dan wel onder de leiding van de nieuwe trainer Kenan Durmusoglu

DTS Ede (16km) 15:00:
12 mei 2012 werd DTS kampioen in 1D ten koste van SDVB bij SDVB. Daarna zijn we elkaar steeds ontlopen. Na een succesvol seizoen in 1C (3e plaats en nacompetitie), gaat DTS in 1D, zoals altijd, voor het allerhoogste.

DZC’68 (69km) 15:00:
Razend knap, zoals deze ploeg zich in het eerste seizoen heeft veilig gespeeld. Ze zullen nu ongetwijfeld verder willen bouwen. Er zijn nauwelijks spelerswisselingen, dus moet het komen van de ervaringen uit vorig seizoen. Maar iedereen weet dat het 2e seizoen het moeilijkste is. Het wordt knokken en kunnen ze dat?

Enter Vooruit (84km) 14:30:
Enter Vooruit is kampioen geworden met een ongekende reeks overwinningen op een rij
Onder de nieuwe trainer Peter Schulte, die 3 nieuwe spelers begroet, wordt weer het avontuur aangegaan op 1e klasse niveau. Handhaven zal het doel zijn, want de vorige keer (2 jr geleden, was het 1e klasserschap van korte duur.

Go Ahead Kampen (92km) 15:00:
Geen Knul-party meer. Rob is weg bij ons en Luuk is weg bij GAK. Marco Roelofsen wordt de zesde trainer in 4 jaar. Het blijft onrustig in Kampen. Met spelerswisselingen probeert Go Ahead de rust te hervinden.

Hierden (50km) 15:00:
Net als DZC is het ook voor Hierden een knappe prestatie om nog een jaar 1e klasse uit het vuur te slepen. Met de opgedane ervaring en een aantal nieuwe spelers wil Hierden een volgend stapje maken. Maar ook hier geldt: Het 2e seizoen is het moeilijkste. Dat ze knokken kunnen, dat weten we.

KHC (92km) 14:30:
Bij KHC gaat niemand weg. Er komen wel 4 spelers bij. De club werd 7e, daar zullen ze dit seizoen ook dik tevreden mee zijn. Alles is prima, boven rivaal Go Ahead Kampen. Blijft KHC ok dit seizoen de nr1 van Kampen?

De Merino’s (20km) 14:30:
De Merino’s heeft zich stilaan ontwikkeld tot een stabiele eerste klasser. Soms via nacomp de dans ontspringend, maar meestal middenmoot. Vorig jaar heeft SDVB de Veenendalers verpletterd in de bekercompetitie. Dat zal nu wel anders zijn. Onder de nieuwe trainer Gaasbeek heeft de ploeg zich flink versterkt.

NSC (18km) 14:30:
De enige degradant in de poule dit jaar. Onder de nieuwe trainer John Kamphuis zal NSC met een heel nieuw team (12 nieuwe spelers) proberen het verloren terrein zo snel mogelijk goed te maken. NSC is de kampioenskandidaat bij uitstek..

Nunspeet (59km) 14:45:
Hier kon een grote schoonmaak, incl. trainerswissel, niet uitblijven. Negende plaats in de eerste klasse, dat is ver beneden hun stand. Het is de slechtste klassering in 25 jaar… Ook hier 12 nieuwe spelers. Het zegt denk ik genoeg over de ambitie. Dat zal nog niet direct promotie zijn, maar top 5 is wel het minste.

Scherpenzeel (10km) 14:30:
Scherpenzeel in de eerste klasse. Daarvoor moeten we terug naar de tachtiger jaren. Toen speelde de ploeg zelfs een seizoen hoofdklasse (toen nog 1e klasse). 4 seizoenen geleden speelde Scherpenzeel nog 4e klasse. Het kan verkeren. Maar ze hebben het geflikt. Dik Peters van Ton wist van een groep top zaalvoetballers een team te smeden. Daarmee zal handhaving het doel zijn. Maar kijk uit voor deze ploeg.

SDV Barneveld 15:00:
Johan de Man kan dus verder bouwen. Met weer een behoorlijk gewijzigd team, dat wel. Maar in deze klasse moeten we goed mee kunnen komen. Het lijkt me niet dat we meteen voor het kampioenschap gaan, maar we willen ons wel mengen in die strijd en wellicht een periodetitel meepakken.

Tot slot:
Meest opvallend is, dat er voor ons weer mooie derby’s in het vat zitten. In totaal “maar” 709 km rijden is bijna 55 km gemiddeld. Dat scheelt een slok op een borrel. Ik denk dat er 5 ploegen om de prijzen strijden: NSC, Nunspeet, DTS, Bennekom en SDVB. En dat er 4 ploegen tegen degradatie moeten knokken: DZC’68, Hierden, Scherpenzeel en Enter Vooruit.
Nog een laatste feitje vooraf: 2 ploegen spelen op natuurgras (NSC en DOS’37).

De competitie begint weer laat (22 september). Dit geeft Johan 6 weken om het team klaar te stomen. In die 6 weken zitten 7 wedstrijden (4 oefen en 3 beker) te beginnen op 18 augustus. De oefenwedstrijden tegen Oranje Wit, Montfoort, DUNO D en Valleivogels. Tenslotte de bekerloting tegen Voorwaarts Twello, TOV Baarn en VVOP.

Ik kijk al weer uit naar een prachtig seizoen en hoop u weer in grote getalen en in goede gezondheid op sportpark Norschoten te begroeten. 

Om discussies te voorkomen heb ik een link van de KNVB toegevoegd. Vooral het wissel- en kaartenbeleid is de moeite waard om te lezen, maar ook de promotie- en degradatieregeling.

Lees ook dit eerdere bericht

 

Laatste nieuws

  • SDVB loopt warm voor 6 april

  • SDV Barneveld 65 jaar.. dat is Briljant!

  • SDVB verliest weer van Scherpenzeel

› Meer nieuws

Diamanthanen