Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld laat Lunteren kansloos (+ foto's)

Letterlijk kansloos. Lunteren creëerde nul kansen en verloor met slechts 3-0. SDVB was heer en meester. Maar doordat SDVB verzuimde de uitslag in dubbele cijfers uit te drukken, sprak trainer Johan de Man toch van een verloren middag.

Door: Tijmen van Ginkel

Eindelijk had Johan de Man een wat ruimere keuze voor zijn basis opstelling. Het leverde Dakkie een plaats rechts voor op en Lesley de Vette links achter.Voor de rest de opstelling, die we al een aantal wedstrijden zijn. Het zou een echte wedstrijd worden. Lunteren zou wel even de stunt van VVOP evenaren, of zelfs overtreffen. Er waren extra belangen aan Lunterse zijde, waar ex-SDVBers spelen.

Maar dat liep beduidend anders. SDVB gaf de Lunteranen nooit het gevoel dat er iets te halen viel in Barneveld. Al na 1 minuut stond de 1-0 op het bord. Daquillio De Gama veroverde de bal en gaf strak voor, waar de inkomende Maarten van de Groep onberispelijk binnen schoot. Vijf minuten later scoorde Luuc Knul de 2-0. Een belangrijk doelpunt, want vorige week kwam hij in identieke situaties, meermalen niet tot scoren. Weer was het Kevin Ooms, die de bal over de defensie lepelde en de lopende Knul in stelling bracht. Alweer het vijfde doelpunt van de nieuwbakken spits. Toen Dakkie een kwartier voor rust de stand op 3-0 bracht, was de wedstrijd eigenlijk beroofd van elke spanning. de Lunterse defensie was allang tureluurs van de vele lopende mensen bij SDVB. Tot afschuw van Johan de Man, nam SDVB gas terug en kakte de wedstrijd in. Lunteren kon er niets, maar dan ook helemaal niets tegenover zetten. "Ik heb in de rust aangegeven dat het tempo weer omhoog moest en dat we Lunteren konden en moesten vernederen.", aldus de trainer van SDVB.

Het was tegen dovemansoren. De 2e helft was wel powerplay van SDVB, maar niemand haalde de trekker over. 1x schoot Maarten van de Groep rakelings over, maar verder was het enige noemenswaardige van deze 45 minuten is dat Rick Degenaar zijn hoofd verloor en met rood mocht gaan douchen. Lunteren deed slechts aan damagecontrol en SDVB vond het wel prima. Iedereen tevreden, zou je zeggen. Nou, Johan de Man niet: "Het is een verloren middag. Drie punten ja, maar hier hebben we niets aan gehad. Niks geleerd, niks gedaan, gewoon pet."

Doordat Scherpenzeel met 0-7 won in Hooglanderveen, heeft SDVB daar volgende week genoeg aan een gelijkspel, om door te gaan naar de knock-out fase van de districtsbeker. Johan zal echter niet nogmaals genoegen nemen met 1 helftje voetbal.

Publiek: 250
Scheidsrechter: B.A. de Groot

Geel SDVB: Niels Vlugt, Ricardo Mengerink en Kevin Ooms

Doelpunten:
01. 1-0 Maarten van de Groep
06. 2-0 Luuc Knul
31. 3-0 Daquillio De Gama

Opstelling: Ruben van de Streek (k), Ricardo Mengerink (45. Irey Sadal), Rico Kuijt, Niels Vlugt, Kevin Ooms, Mark van Oudbroekhuizen (66. Roy Bronkhorst), Jeffrey van Deuveren, Maarten van de Groep,  Luuc Knul, Lesley de Vette (66. Ramon Houtveen, Daquillio De Gama.

Foto's (Melvin Taribuka)

Laatste nieuws

  • Cursus begeleider clubscheidsrechters

  • Leuke en nuttige online training grensrechter

  • SDV Barneveld – v.v. Hierden

› Meer nieuws

Diamanthanen