Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld laat WHC alle hoeken zien (+foto's)

Dat het "slechts" 2-0 werd, was te danken aan Jasper Kuiper, keeper van WHC. SDVB was heer en meester en liet de Wezepers volkomen kansloos.

Door: Tijmen van Ginkel

"De ploegen in de nacompetitie mogen hopen dat SDVB niet in de nacompetitie komt.", waren de wijze woorden van de erevoorzitter van Barneveld. De Barnevelders steken in een uitstekende vorm. Mocht Johan de Man met dit team in deze vorm onverhoopt toch het toetje halen (en dat kan nog steeds) dan zijn ze ook meteen favoriet. Vandaag was de wedstrijd tegen WHC. De ploeg van Wiljan Mossing Holsteijn is al in het bezit van een periodetitel en staat op de derde plaats. De trainer gaf aan, dat hij met zijn team graag weer in een flow wil komen om zo de nacompetitie in te gaan.

Maar daarvoor gaf SDVB geen ruimte. De wedstrijd begon fris en open met een poeier van Sebastian van Kammen en een mispeer van WHC. Daarna was het even zoeken. SDVB stak veel energie in de wedstrijd en overliep WHC meer en meer. Eerst knalde Maarten van de Groep na een mooie solo nog via de paal naast, maar in de zeventiende minuut was het toch raak. Jasper van de Stouw probeerde een voorzet van Mark van Oudbroekhuizen weg te koppen, maar zag het leer pardoes in het eigen doel verdwijnen. Ondanks het warme weer bleef SDVB vol gas geven. Het leverde vlak voor rust de 2-0 op. Ricardo Mengerink poeierde van afstand op de goal. De keeper stopte de bal wel, maar had niet klemvast. Onur Tekay was er als de kippen bij om alsnog de rebound binnen te tikken. Vlak daarna kreeg Kevin Siemelink van WHC een hele domme gele kaart voor het gefrustreerd de bal weg trappen. Deze kwam hem later nog duur te staan.

Kreeg WHC voor rust nog twee kansen, na rust werden ze helemaal van de mat gespeeld. Zeker nadat Siemelink een  tweede gele kaart opliep. Hij nam Onur Tekay ter hoogte van de middenlijn in de heupzwaai. Tegen 10 gedemotiveerde spelers was het prijsschieten. De ene kans was nog mooier dan de andere. Tot aan een penalty toe, die aanvoerder Niels Vlugt niet wist te verzilveren. De enige uitblinker aan Wezeper zijde was keeper Jasper Kuiper. Hij zorgde er in zijn eentje voor dat SDVB niet één van de elf opgelegde kansen wist te verzilveren. Dit was de reden dat SDVB tot het einde volle bak bleef strijden.

SVZW en Flevo Boys wonnen ook hun wedstrijden en blijven in een ongekende titelstrijd verwikkeld. De kemphanen hebben niet alleen evenveel punten, ook het doelsaldo is nu exact gelijk. Voor de competitie kan SDVB grote invloed op de eindstand uitoefenen. De Barnevelders spelen komende zaterdag in Emmeloord tegen kampioenskandidaat Flevo Boys. Verder moet SDVB blijven hopen dat SVZW nog punten verspeeld. Drie is niet genoeg, want de Wierdenaren hebben een veel beter doelsaldo dan de Barnevelders. Onderin zijn 2 beslissingen gevallen. FC Zutphen is gedegradeerd en Vroomshoopse Boys speelt p/d. Wie de andere ploeg in de nacompetitie wordt, dat is super spannend. Vijf ploegen komen hier nog voor in aanmerking.

Publiek: 250

Scheidsrechter: W. Rutgers uit Dinxperlo met de onafhankelijke assistenten: Smit en Schoolderman

Doelpunten:
16. 1-0 e.d. WHC
41. 2-0 Onur Tekay

Geel SDVB: geen 

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Mark van Oudbroekhuizen, Maarten van de Groep,  Niels Vlugt, , Rob Knul (45. Sefanja Davids), Geert van de Veen, Jelle Vliek, Remco Speelziek, Ricardo Mengerink (68. Ruano Taribuka), Onur Tekay (74. Lesley de Vette), Sebastian van Kammen

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen en verslagen en doelpuntmakers van SDVB 1.

Klik hier voor de stand in 1D.

Foto's (Melvin Taribuka)

Videobeelden Barneveldse Krant (Martijn Bergman):

Man of the Match: Sebastian van Kammen krijgt de bloemen overhandigd van Jan Wassenaar.

Wedstrijdsponsor:
Hoofdsponsor:

 

Laatste nieuws

  • Dinsdag: geen trainingen, ook niet op kunstgras

  • Inschrijven PubQuiz nog mogelijk

  • Trainingsschema na de winterstop (update)

› Meer nieuws

Diamanthanen