Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld leidt ook KHC naar de slachtbank (+ foto's)

Maarten van de Groep wees SDVB de weg met een fantastische vrije trap. Daarna slachtte Rick Degenaar de ploeg in Kampen af met drie doelpunten. Na Go Ahead vorige week, was nu de andere ploeg uit Kampen kansloos. Het werd weer 0-4.

Door: Tijmen van Ginkel

In Kampen werd een hele zware wedstrijd verwacht voor SDVB. Het stugge KHC had na 9 wedstrijden een doelsaldo van 12 voor en slechts 9 tegen. Maar het liep anders. De wedstrijd ontbrandde meteen na de aftrap. Al in de derde minuut dacht KHC te scoren. Door een grote fout achterin kon Leroy Knol in stelling gebracht worden. Zijn poeier belandde op de paal. Als die bal er in gaat, dan wordt het wellicht een hele andere wedstrijd. Maar als wordt niet verkocht. Meteen uit de tegenstoot werd Maarten van de Groep vrij voor de keeper gezet. Doelman Roy van Dijk wist een treffer ten koste van een corner te voorkomen. Dat bleek uitstel van executie. Bij deze corner werd Rick Degenaar op de rand van de zestien gehaakt en de uitstekend leidende scheidsrechter Lips floot voor een vrije trap. Maarten van de Groep lepelde de bal over de muur, perfect in de kruising. Deze vroege voorsprong was precies wat SDVB nodig had. Meteen ging het weer draaien als een tierelier. KHC kreeg geen kans om er uit te komen. "We hebben alleen maar vooruit verdedigd, alleen maar druk gegeven. We hebben ze opgejaagd. Ze hebben geen kans gehad.", aldus Johan de Man. In de 17e minuut leverde deze pressie de tweede treffer op. Rico Kuijt ging op avontuur en werd in de zestien gestuit. Op onjuiste wijze. En dus een terechte penalty, 0-2. KHC kon slechts met handen en voeten deze stand tot de rust vast houden. Zelfs SDVB moest ze af en toe een handje helpen, zoals vlak voor rust, toen Jos van Roekel een poeier via Rick Degenaar naast zag gaan, nadat hij al eerder een bal van de voet liet plukken door de keeper. Scheidsrechter Lips kwam soms ogen tekort en moest de wedstrijd met 3 gele kaarten terug in het gareel duwen. Vooral Burak Alp mocht zijn handjes dichtknijpen dat hij met slechts 1x geel de rust haalde.

Na rust viel al snel de 0-3. Weer joeg SDVB de tegenstander op. Tot drie keer toe leek de aanval gestopt, maar steeds weer heroverde SDVB de bal. Na veel gepingpong viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Degenaar, die met een prachtige stift de keeper het nakijken gaf. KHC claimde nog hands. maar daar ging de scheidsrechter terecht niet in mee. De Kampenaren waren verslagen en konden alleen maar proberen de uitslag een beetje draaglijk te houden. Halverwege de 2e helft was er eindelijk een kans op een eretreffer. Drie keer schieten en een vrije kopbal, het was niet aan KHC besteed. Of beter gezegd, keeper Jeroen van Binsbergen weigerde te capituleren en hield de nul. SDVB kon ruimschoots aan het doelsaldo werken, maar speelde daarvoor te frivool. Combinaties, hakjes en passjes smoorden in schoonheid. Vooral Jos van Roekel, die een dijk van een wedstrijd speelde, was heel ongelukkig in de afronding. Vlak voor tijd zette Rick Degenaar dan toch de kers op de taart. In het strafschopgebied was hij zelfs door 4 man niet af te stoppen. Hij toverde zich door de drukte heen en schoot beheerst in de verre hoek. Na deze hattrick was de 0-4 eindstand een feit. Voor KHC betekent dit bijna een verdubbeling van het aantal tegentreffers. Johan de Man was vanzelfsprekend vol lof: "Dit is dik en dik verdiend. We hebben KHC op alle fronten afgetroefd tot aan het laatst toe. We bleven ons eigen ding doen. De jongens waren gewaarschuwd en zijn niet meegegaan in intimidatie en provocatie. Je hebt gezien waar dat toe leidt."   

Publiek: 100
Scheidsrechter: P. Lips uit Groningen met de onafhankelijke assistenten Wannet en Engbers
Geel SDVB: Ricardo Mengerink

Doelpunten:
04. 0-1 Maarten van de Groep
16. 0-2 Rick Degenaar
49. 0-3 Rick Degenaar
86. 0-4 Rick Degenaar

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Ricardo Mengerink, Onur Tekay, Kevin Ooms, Maarten van de Groep, Rico Kuijt, Lesley de Vette, Jos van Roekel (81. Gydo Vos), Eliza Abraham, Niels Vlugt, Rick Degenaar

Klik hier voor de uitslagen en stand in 1D
Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

Foto's (John Zoetebier, KHC)

Laatste nieuws

  • A-selectie 2019-2020: de A-selectie is rond

  • Voetvolleytoernooi Familiedag!

  • NSC - SDVB (+ parkeer info + radio)

› Meer nieuws

Diamanthanen