Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld moet gas geven tegen DZC '68 / Verslag Jong SDVB

Zaterdag 14 oktober 2017 om 15.00 uur SDV Barneveld – DZC ’68.

Herstelopdracht geslaagd? Wat heet! Alle concurrenten lieten punten liggen. We staan weer derde, met één punt achterstand op de koplopers Flevo Boys en SVWZ. Daarom moeten we nu winnen in aanloop naar de topper tegen SVZW.

DZC’68:
De promovendus uit Doetinchem is afgelopen seizoen met een ruime voorsprong kampioen in de tweede klasse geworden. De club van Steven Verheijen speelt voor de 4e keer in de geschiedenis in de eerste klasse. De eerste twee competitiewedstrijden waren nog wennen. Er werd met 2-0 verloren in Nunspeet en met 1-0 van KHC. Maar afgelopen zaterdag pakten de Doetinchemmers hun eerste driepunter. Voor rust werd Go Ahead Kampen overlopen. Het stond halverwege maar liefst 3-0. Na de thee kwam GAK nog wel terug tot 3-2, maar dat was niet genoeg om van de nul punten af te komen. Volgens de verslaggever van GAK waren de defensies van beide teams de zwakke schakel. SDVB heeft vier keer eerder tegen DZC’68 gespeeld. (2010,11 en 12). Alle wedstrijden werden door de Barnevelders gewonnen.

SDVB:
Als de defensie van DZC werkelijke de zwakke schakel is, dan liggen daar goede  kansen voor SDVB. Afgelopen zaterdag werd er eindelijk weer ruim gescoord. Wat misschien wel het meest hoopgevend is: er werd door vijf verschillende spelers gescoord. Maar het blijft wel uitkijken, dat we niet in de messen lopen. We krijgen al een paar weken te makkelijk doelpunten tegen. Het wordt tijd dat Jeroen (en de verdediging!) weer eens de nul houdt.

Scheidsrechter: M. (Marije) Deuring uit Groningen

Komt u ook naar Sportpark Norschoten?

Vooraf zijn er nog twee leuke activiteiten:

  1. Om kwart over twaalf speelt het tweede tegen CSV Apeldoorn
  2. En in de rust van die wedstrijd is de eerste steenlegging van het nieuwe complex.

JONG SDVB speelt gelijk in Harderwijk.
Dinsdagavond speelt SDVB haar eerste wedstrijd in de Acerbis beloften competitie. In onze poule zitten behalve SDVB ook VVOG, DVS'33 en Hoogland. Hoogland wint met 2-0 van DVS'33 en SDVB speelt 1-1 gelijk tegen VVOG. Het werd een hele mooie wedstrijd in Harderwijk. Beide teams speelden zuiver en in een hoog tempo. SDVB begon het eerste kwartier sterk, VVOG kwam op voorsprong. De omschakeling bij VVOG bleek uiterst effectief. Het duurde even voordat SDVB zich herpakte, maar daarna werd VVOG flink onder druk gezet. Het resulteerde in de gelijkmaker op slag van rust. Na een mooie aanval over drie schijven werd Silvan van Hierden in stelling gebracht. Het Barneveldse talent twijfelde niet en knalde de bal onhoudbaar in de touwen. Hoewel er hard geknokt werd in de tweede helft, wisten beide ploegen weinig kansen te creëren. Aan het einde van de wedstrijd had Stefan Schuring de volle buit voor het grijpen. Zijn vlammend schot werd heel knap gepakt door de doelman van VVOG. Gelijk spelen in een uitwedstrijd, daar kunnen de mannen mee thuis komen. De volgende wedstrijd staat voor 31 oktober op het programma. Onze beloften ontvangen dan DVS'33.

Laatste nieuws

  • Do-it steekt MO13-1 in het nieuw

  • Degenaarshow in Doetinchem voor SDV Barneveld

  • DE HERFSTVAKANTIE GOED BEGINNEN?

› Meer nieuws

Diamanthanen