Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld – Flevo Boys

Statistisch gezien……

Zaterdag 10 februari 2018 om 15.00 uur SDV Barneveld – Flevo Boys

Door: Tijmen van Ginkel

Weer een thuiswedstrijd. Deze keer tegen de ongenaakbare koploper Flevo Boys uit Emmeloord. Een wedstrijd waarin elk punt zal worden gezien als een stunt.

Flevo Boys:
Dat Flevo Boys mee zou strijden om het kampioenschap, dat was niet zo moeilijk te voorspellen. Maar dat de gerenoveerde ploeg zo dominant zou zijn? Nog steeds ongeslagen, met 35 punten uit 13 wedstrijden en het onvoorstelbare doelsaldo van +30 (39 voor en 9 tegen). Slechts twee keer gelijk gespeeld: tegen DOS’37 en SVZW.

Een paar opmerkelijke feiten:

  • Het thuisfront is best kritisch. In de verslagen lees je kwalificeringen als geflatteerd, moeizaam, late goal, matig, maar intussen…..
  • Maar liefst 11 spelers uit de selectie hebben competitiedoelpunten achter hun naam staan.
  • 39 doelpunten en topscorer Frank Post heeft er “maar” zeven gemaakt.
  • Roelof Strikwerda liep zaterdag tegen 2x geel is rood aan en is geschorst.

SDVB:
Wat vier punten met een ploeg kunnen doen? Het vertrouwen in elkaar en in zichzelf groeit zienderogen. Natuurlijk 3 punten boven de rode streep is nog fragiel, maar daar zitten veel ploegen mee. Want we staan wel achtste in 1D, de zwaarste eerste klasse van het zaterdagvoetbal. In 1D staat linker rijtje slechts 5 punten boven P/D. De kleinste marge van alle eerste klassen. In 1A bijvoorbeeld is dat 13 punten! Johan de Man heeft zijn groep vrijwel compleet, dus de concurrentie groeit ook.

Zoals de aanhef zegt, vrijwel niemand wordt ongeslagen kampioen. Dus statistisch gezien zijn we er nog nooit zo dichtbij geweest. Oh, wat zou het lekker zijn als we een serie neer kunnen zetten en Flevo Boys verslaan.

Laatste nieuws

  • Samen voetbal kijken in de SDVB kantine

  • Sportschool Sport Society steekt SDVB JO12-1 in het nieuw!

  • SDV Barneveld houdt net geen stand tegen DTS (+ foto's)

› Meer nieuws

Diamanthanen