Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld the Best of the Rest

Na een klinkende 5-1 overwinning op ASV Dronten is SDVB gestegen naar de vijfde plaats. De top-4 is te ver weg en dus zijn de Barnevelders nu the best of the rest.

Door: Tijmen van Ginkel

Alle spelers zijn fit en speelgerechtigd, dus had Johan de Man een luxe probleem. Onur Tekay werd hiervan de dupe. Hij moest, samen met Lesley de Vette, op de bank beginnen. Jonkies Milan van Elten en Ruben van de Streek waren de overige wissels. De vijfde plaats was in handen van Dronten. Twee puntjes voorsprong hadden de polderbewoners voor de wedstrijd.

ASV Dronten begon de wedstrijd vol vuur. SDVB werd min of meer overlopen. Na 4 minuten had keeper Jeroen van Binsbergen zijn ploeg al twee keer voor een achterstand behoed. Een paar minuten later mocht Dronten van geluk spreken. Een pegel van Rob Knul stuitte onderkant lat net voor de doellijn weer op en ging vervolgens via van Kammen over. De wedstrijd was begonnen. SDVB had de grootste moeite met het felle en zuivere spel van Dronten. De Barnevelders leden veelvuldig balverlies. Echter Dronten vergat te profiteren. Met name Jeroen van der Meer was enkele keren dicht bij een treffer. Zo waren er kansen over en weer en was het een wonder dat het na een half uur spelen nog 0-0 stond. In de 37e minuut werd de ban gebroken. Sebastian van Kammen veroverde de bal en schakelde heel snel om. De buitenspelval mislukte bij Dronten en Sefanja Davids mocht door. Met een mooie krul verdween de bal in de verre hoek. Op slag van rust was de mooiste actie voor Jeroen van der Meer; uit de draai knalde hij de bal vol op de paal. Hierbij blesseerde hij zich en moest hij zich in de rust laten vervangen.

Meteen was de angel er uit bij Dronten. Ook SDVB moest vlak na rust wisselen. Onur Tekay nam de plaats in van Ricardo Mengerink, die niet verder kon. Deze wissels waren mede bepalend. Onur wist de ruimtes te vinden en te benutten, waardoor SDVB de boven liggende partij werd. Bij Dronten zag je de eerste tekenen van verval. De enorme arbeid begon zijn tol te eisen. Het was dan ook weer heel verrassend dat Dronten op gelijke hoogte kwam. Geklungel achterin werd door Kevin van der Vlag vakkundig afgestraft. Vanaf de aftrap, binnen een minuut, maakte SDVB alweer 2-1. Weer was Sefanja Davids de afmaker. "We kwamen op 1-1 en dan hebben we de afspraak om meteen vol druk te zetten. Dat hebben we niet gedaan. we raakten de bal niet meer aan. Ja bij de aftrap weer.  Dan sta je weer 2-1 achter en dan knakt het", aldus Dronten trainer Raymond Schuur.
SDVB kwam op stoom. Drie minuten later scoorde Sebastiaan van Kammen 3-1 uit een fantastische steekpass van Onur Tekay. Ter verhoging van de feestvreugde scoorde Onur Tekay de 4-1 en kopte Mister SDVB himself Geert van de Veen de 5-1 binnen.
Johan de man was het helemaal eens met de trainer van Dronten: "De eerste helft was voor Dronten. Met mazzel ga je de rust in met een 1-0 voorsprong. Na rust gingen we meer risico nemen en met 4 spitsen spelen. In de tweede helft moest Dronten meer ruimte weggeven en daar hebben we van geprofiteerd. Al met al denk ik wel een terechte winst."

Door deze overwinning springt SDVB over Dronten heen naar de 5e plaats. Als we nu, met nog 5 wedstrijden te gaan, naar de ranglijst kijken, dan zien we dat SDVB in een soort niemandsland lijkt te belanden. De afstand naar de rode streep (p/d) bedraagt nu 12 punten en voor plek 4 moeten we 8 punten achterstand goed maken.
Er is alleen nog een kans op de derde periodetitel. Daar staat SDVB tweede, drie punten achter SVZW. 

Publiek: 200
Scheidsrechter: W. Wiersma uit Drachten met de onafhankelijke assistenten: Koning en Brouwer

Doelpunten:
36. 1-0 Sefanja Davids
64. 1-1 Kevin van der Vlag
64. 2-1 Sefanja Davids
68. 3-1 Sebastian van Kammen
77. 4-1 Onur Tekay
87. 5-1 Geert van de Veen

Geel SDVB: geen 

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Mark van Oudbroekhuizen, Maarten van de Groep,  Niels Vlugt, Sefanja Davids (81. Milan van Elten), Rob Knul (66. Lesley de Vette), Geert van de Veen, Jelle Vliek, Remco Speelziek, Ricardo Mengerink (50. Onur Tekay), Sebastian van Kammen 

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen en verslagen en doelpuntmakers van SDVB 1.

Klik hier voor de stand in 1D.

Videobeelden Barneveldse Krant:

Man of the Match:

Pupil van de week:
Ramon Gerritsen uit JO10-1 was vandaag op deze mooie dag de pupil van de week, een wedstrijd met een super uitslag, winst 5-1!!!

 

Wedstrijdsponsor:
Hoofdsponsor:

 

 

Laatste nieuws

  • SDVB loopt warm voor 6 april

  • SDV Barneveld 65 jaar.. dat is Briljant!

  • SDVB verliest weer van Scherpenzeel

› Meer nieuws

Diamanthanen