Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld wint doelpuntrijk duel bij KHC

Met een 3-5 overwinning in Kampen kun je thuis komen. Maar trainer Johan de Man was alleen blij met de drie punten. Zijn ploeg speelde te slordig om echt feest te vieren. Voor de toeschouwer was het een vermakelijke wedstrijd, waarin ontzettend veel gebeurde.

Door: Tijmen van Ginkel
De opstelling van Johan de Man kende geen verrassingen. De geblesseerden komen langzaam terug, maar zijn nog niet klaar voor wedstrijden. Na de onverwachte zeperd van vorige week mochten we een gedreven SDVB verwachten. Maar al na vier minuten stonden de Barnevelders op achterstand. Voorin werd balverlies geleden en bij de omschakeling reageerde SDVB veel te slap. De ingreep van Geert van de Veen kwam wel, maar toen stond Ibrahim Tuncer al in de Barneveldse zestien. Tuncer kreeg een tikje en viel. Scheidsrechter Lips was resoluut. Geel en penalty. De Nooijer schoot onberispelijk binnen. Lang konden de Kampenaren niet genieten van de voorsprong. Sefanja Davids werd fantastisch aangespeeld met een diagonaal van Reza Ngarigota. De voorzet van Davids liet iedereen lopen. Bij de tweede paal kwam echter Onur Tekay, als een duveltje uit een doosje, achter zijn man vandaan en tikte binnen. Een paar minuten later kwam KHC weer op voorsprong. Deze keer werd een counter over de rechter kant niet goed verwerkt. "We stonden niet goed en krijgen de doelpunten te makkelijk tegen.", aldus de Man. Weer trok SDVB de stand gelijk. Deze keer werd een strakke voorzet van Sefanja Davids hard binnen gekopt door Sebastian van Kammen. Na een half uur spelen stond er al een 2-2 tussenstand op het bord. Het laatste kwartier was voor KHC. SDVB moest alle zeilen bijzetten om niet voor de derde keer op achterstand te komen. Geert van de Veen mocht van geluk spreken dat hij zonder rood de rust haalde. Hij raakte Ibrahim Tuncer met de punt van de schoen in het gezicht. De aanvaller kon niet verder. Er werd geroepen om een tweede geel, maar de scheids vond dat te zwaar gestraft. Op slag van rust kon Rob Knul voor de eerste keer in stelling gebracht worden. Zijn schot werd maar half door de keeper verwerkt, maar leverde slechts een corner op.

In de rust greep Johan de Man in: "Ik wilde  meer balans op het middenveld." Het bleek de gouden greep. Mark van Oudbroekhuizen was de missing link op het middenveld. KHC kwam er in de tweede helft niet meer uit en SDVB kreeg de wedstrijd in handen. Na een paar waarschuwingsschoten van Sebastian van Kammen, hielp keeper Roy van Dijk een handje. Hij liet een op het oog niet zo moeilijke schuiver van Ricardo Mengerink zomaar onder zijn lichaam door glippen. De opluchting was groot toen Mark van Oudbroekhuizen uit een corner de 2-4 binnen kopte: De buit was binnen. Met nog een half uur te spelen gaf KHC zich ook gewonnen. SDVB mocht rustig rondtikken achterin. Het was dan ook onvoorstelbaar dat Brenn de Lange een kwartier voor tijd door een propvol zestienmetergebied een een-tweetje mocht uitvoeren en de aansluitingstreffer binnenknallen. Maar SDVB liet zich niet nogmaals van de wijs brengen. KHC kroop uit de stellingen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en SDVB profiteerde prompt van de geboden ruimte. Uit een tegenstoot stonden de Barnevelders pardoes met vijf aanvallers tegenover twee verdedigers. Rob Knul mocht uiteindelijk de trekker overhalen en de genadeklap uitdelen. Daarna waren er nog een aantal grote kansen om de score verder op te voeren. Daar refereerde de trainer nog even aan: "Ik heb goeie dingen gezien, maar er gingen ook veel dingen niet goed. Daardoor kwamen we in problemen en maakten we het onszelf onnodig moeilijk.".

Het werd al met al een hele goede competitieronde voor SDVB. Alle ploegen boven de Barnevelders verspeelden punten. Na 3 wedstrijden heeft al geen enkele ploeg in 1D de volle buit meer. SDVB staat op 1 punt van de koplopers.   

Publiek: 200
Scheidsrechter: P. (Paul) Lips uit Groningen met neutrale assistenten Andy en Brouwer

Doelpunten:
4. 1-0 Jeffrey de Nooijer
8. 1-1 Onur Tekay
12. 2-1 Talha Ozen
29. 2-2 Sebastian van Kammen
54. 2-3 Ricardo Mengerink
58. 2-4 Mark van Oudbroekhuizen
76. 3-4 Brenn de Lange
79. 3-5 Rob Knul

Geel SDVB: Geert van de Veen, Jelle Vliek, Onur Tekay

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Onur Tekay, Ricardo Mengerink, Remco Speelziek, Sebastiaan van Kammen, Sefanja Davids, Geert van de Veen, Maarten van de Groep (45. Mark van Oudbroekhuizen), Reza Ngarigota, Rob Knul, Jelle Vliek.
 

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen en verslagen en doelpuntmakers van SDVB 1.

Klik hier voor de stand in 1D. 

Hoofdsponsor:

  

Laatste nieuws

  • Do-it steekt MO13-1 in het nieuw

  • Degenaarshow in Doetinchem voor SDV Barneveld

  • DE HERFSTVAKANTIE GOED BEGINNEN?

› Meer nieuws

Diamanthanen