Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld wint ook van TAVV

De tweede oefenwedstrijd van 2019 was niet oogstrelend, maar werd wel gewonnen. Tweede klasser TAVV uit ter Aar werd met 4-2 verslagen.

Door: Tijmen van Ginkel

Het was een lange en uitgebreide feestdag op sportpark Norschoten. Het begon met een mooie clinic voor de jeugd. Er was de opening van het nieuwe kunstgrasveld en de jaarlijkse hardloopwedstrijd. Dan was er de oefenwedstrijd voor het eerste elftal tegen TAVV. Na deze wedstrijd was er nog de nieuwjaarsreceptie van de vereniging.

Aanvankelijk liet SDVB zich verrassen op eigen veld. De ploeg uit Ter Aar staat troosteloos onderaan in de 2e klasse, maar daar was zaterdag weinig van te merken. SDVB had weinig zin en liep de kantjes er van af. Er was nauwelijks beweging en de passes waren niet best. Het was dan ook niet echt verwonderlijk dat de gasten op voorsprong kwamen. Bij een scherpe corner tastte Jeroen van Binsbergen mis. Via de doelman caramboleerde de bal pardoes het doel in. De Barnevelders probeerden nog wel halfslachtig om de achterstand goed te maken, maar de kansen werden niet benut. Op slag van rust was er dan toch de gelijkmaker. Stan van Rootselaar werd op mooie wijze door Rick Degenaar vrij voor de keeper gezet en maakte geen fout.

Zo gingen de ploegen dan toch nog met een gelijke stand rusten.

Na de thee zette SDVB een tandje bij. Vooral conditioneel kon TAVV dat niet meer bijbenen. Met man en macht verdedigde TAVV, maar toen Ricardo Mengerink het op zijn heupen kreeg, was er geen houden meer aan. Eerst lobde hij de bal over de verdediging naar Martijn van de Streek, die de bal mooi aannam en hard in de touwen knalde. Na een mooie individuele actie van Rico Kuijt, die uiteindelijk met een bekeken stiftje de keeper kansloos liet, was het nogmaals Mengerink die de bal over de verdediging lepelde. Deze keer stond daar Maarten van de Groep. Hij nam de bal aan, met de knie volgens de scheidsrechter, met de hand volgens de tegenstander. Hoe dan ook. Hij knalde de bal in het doel en de 4-1 kwam op de borden. Tien minuten voor tijd mocht TAVV met een fraaie treffer de eindstand op 4-2 brengen. Hiermee was de ploeg uit Ter Aar nog wel het meest tevreden. SDVB kan zich op gaan maken voor de zwaarste oefenpot in de reeks. Dinsdagavond om 8 uur wordt er afgetrapt tegen de hoofdklasser Sparta Nijkerk.

Doelpunten SDVB:
10. 0-1 TAVV
43. 1-1 Stan van Rootselaar
60. 2-1 Martijn van de Streek
66. 3-1 Rico Kuijt
78. 4-1 Maarten van de Groep
80. 4-2 TAVV

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Onur Tekay, Lesley de Vette, Eliza Abraham, Kevin Ooms, Rick Degenaar, Gydo Vos, Rico Kuijt, Ricardo Mengerink, Jeff van der Bult, Stan van Rootselaar

2e helft : Jeroen van Binsbergen (k), Onur Tekay, Ricardo Mengerink, Eliza Abraham, Gydo Vos, Maarten van de Groep, Martijn van de Streek, Maarten Hofland, Milan van Elten, Levi Smit, Rik Huijser

Laatste nieuws

  • Eerste klasse D seizoen 19/20

  • Trainersstaf jeugdselectieteams voor komend seizoen rond

  • Pasfoto's voor de KNVB spelerspas

› Meer nieuws

Diamanthanen