Hoofdsponsor:

ByBoo

SDV Barneveld wint slijtageslag van GA Kampen

(Webmaster: de SDVB website heeft momenteel problemen met het tonen van foto's)

Behalve kantinemedewerkers zoekt SDVB ook jeugdscheidsrechters, iets voor jou? 

 

SDVB Heeft een belangrijke zege geboekt. De Barnevelders gingen met een 0-1 voorsprong rusten. In de 2e helft kwam Go Ahead terug naar 1-1, maar in de 90e minuut schoot Sebastiaan van Kammen zijn ploeg met een fantastisch vrije trap naar de overwinning.

Door: Tijmen van Ginkel

De extra week rust was bij SDVB niet voldoende om de ploeg weer op te lappen. Rob Knul, Mark van Oudbroekhuizen en Jelle Vliek waren wel weer voldoende fit om te starten, maar Ricardo Mengerink en Remco Speelziek werden nog node gemist. Bij Go Ahead Kampen ontbraken 4 spelers door schorsingen en blessures. Er zaten verschillende verhalen in deze wedstrijd. Op de ranglijst moeten beide teams punten verzamelen om weg te komen uit de onderste regionen. De familie belangen met Rob Knul in het blauw-wit, zijn broer Luuc in het rood-geel en de vader van de beide spelers als assistent trainer op de bank bij Go Ahead Kampen. Maar voor Go Ahead was deze wedstrijd wellicht het meest belangrijk. Dit was de eerste wedstrijd na de wisseling van de trainers. Henk Nieuwenhuis en Arjan Knul hebben de leiding overgenomen van Stephan Rahantoknam.

Vanaf de aftrap was de strijd boeiend. Binnen 15 seconden kopte Niels Vlugt terug naar de keeper, maar Jeroen van Binsbergen was op tijd terug in zijn doel en een halve minuut later had Onur Tekay de 0-1 op zijn slof aan de andere kant, maar zijn schot was te zacht. De toon was gezet. SDVB verraste de tegenstander met een bijzonder 4-4-2 concept met een ruit op het middenveld, waar Go Ahead geen antwoord op had. In de 23e minuut betaalde dit zich uit in de 0-1. Rob Knul deed zijn oude club pijn door een loepzuivere vrije trap van Sebastiaan van Kammen hard binnen te koppen. Voor rust kreeg SDVB nog een paar kansen. "We hadden voor rust nog een of twee keer moeten scoren.", aldus trainer Johan de Man. Maar dat gebeurde niet en dus gingen de ploegen met een 0-1 stand rusten.

Na de thee kwam Go Ahead Kampen veel feller uit de startblokken. SDVB was slordig in balbezit en kwam zwaar onder druk te staan. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Na 6 grote kansen ging de zevende er dan toch in. De zeer ijverige Wilbert Wessels kopte een vrije trap onhoudbaar binnen. Na deze gelijkmaker voelde Kampen in de benen dat de storm veel energie gekost had. Je zag dat beide ploegen de tol begonnen te betalen, maar SDVB had net iets meer energie over en trok het initiatief weer naar zich toe. Go Ahead was tevreden en probeerde een punt over de streep te trekken. In de 90e minuut zette SDVB nog een keer aan. Het leverde een vrije trap op, zo'n 25 meter recht voor het doel. Nadat scheidsrechter na veel geharrewar zowel de muur, als de bal op de volgens hem juiste plek had, schoot van Kammen schitterend over de muur in de kruising. Met hernieuwde energie probeerde Go Ahead nog een keer aan te zetten, maar dat hielp niet. SDVB haalde de belangrijke driepunter binnen.

In de blessuretijd was er nog een opstootje, die deze wedstrijd helemaal niet verdiende. Sebastiaan van Kammen werd op de rand van de zestien (binnen, of buiten?) onderuit gehaald en claimde een penalty. De tegenstander reageerde hier op, waarna Sebastiaan de man wegduwde. Nadat de stofwolken waren opgetrokken gaf scheidsrechter van der Hoek (op advies van de grensrechter) de verdediger geel en Sebastian rood. Het ongeloof straalde van van Kammen af. Hij is dan de matchwinnaar, maar was na de wedstrijd nog steeds in alle staten.

De meningen in de nabeschouwing waren verdeeld. "Gewoon een terechte overwinning.", volgens Johan de Man. "Uiteindelijk denk ik dat een gelijkspel een terechte uitslag was geweest, gezien de kansen in de 2e helft.", aldus Kampenaar Arjan Knul. Die sprak van een slijtageslag van jewelste. Neemt niet weg dat SDVB nog steeds ongeslagen is in 2018. Het leverde de Barnevelders 10 punten uit 6 wedstrijden op en een vastere 8e plaats met linkerrijtje binnen handbereik. 

Publiek: 500

Scheidsrechter: E.M. van der Hoek uit Assen
met de assistenten Hanack en Klinkhamer

Doelpunten:
22. 0-1 Rob Knul
76. 1-1 Wilbert Wessels
89. 1-2 Sebastian van Kammen

Geel SDVB: Maarten van de Groep
Rood SDVB: Sebastian van Kammen

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Sebastian van Kammen, Mark van Oudbroekhuizen (68. Pieter Bas Hazeleger),  Maarten van de Groep, Lesley de Vette (76. Maarten Hofland), Niels Vlugt, Sefanja Davids, Geert van de Veen, Onur Tekay, Rob Knul (90. Sven Mulder), Jelle Vliek

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen en verslagen en doelpuntmakers van SDVB 1.

Klik hier voor de stand in 1D. 

Laatste nieuws

  • Zaterdag 12 januari: groot (sport)feest!

  • SDV Barneveld met winst op wintervakantie

  • JO14-2 kampioen (eindelijk)

› Meer nieuws

Diamanthanen