Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB beloont zichzelf niet

SDVB speelde misschien wel haar beste wedstrijd tot nu toe, maar liet zich toch de kaas van het brood eten door DOS'37. De Barnevelders kwamen via een penalty van Luuc Knul nog wel op voorsprong, maar een prachtige vrije trap van Nick Wennink bepaalde de eindstand op 1-1. Alweer het vierde gelijkspel van dit seizoen.

Door: Tijmen van Ginkel

Met dezelfde basis als afgelopen week startte SDVB, op een prima grasmat, tegen DOS'37 in Vriezenveen. Meteen van de aftrap brandde de wedstrijd los. Rico Kuijt schoot over voor SDVB en Menno Kamphuis wist voor een leeg doel naast te schieten. In de 4e minuut liet DOS zien waar haar grootste kracht ligt. Dat is bij keeper Patrick Nitert. SDVB zette de tegenstander klem en creëerde kans op kans. Zakaria El Biyar zag een poeier uit de 2e lijn nipt tot corner verwerkt worden. Mark van Oudbroekhuizen dacht dat hij scoorde, maar Nitert tikte de bal nog net via de lat over. Rico Kuijt verscheen 2x vrij voor de keeper, maar telkens won de DOS goalie. We zijn nog maar twintig minuten onderweg. Daarna luwde de eerste storm van SDVB een beetje en kroop DOS uit haar schulp. Meer dan een afstandschot over, leverde het niet op. Vlak voor rust was er dan toch die dikverdiende treffer, maar deze werd afgekeurd, omdat Luuc Knul buitenspel zou hebben gestaan. Het was een wonder dat de rust in ging met een 0-0 stand.

Meteen na rust was er weer zo'n megakans voor DOS'37. Uit een corner kopte Jaap Mulderij snoeihard langs de paal. Maar in de 50e minuut was er dan toch eindelijk de dikverdiende voorsprong. Ricardo Mengerink trok met de bal aan de voet door de zestien en werd door Dennis Boshoeve gehaakt. De uitstekend leidende scheidsrechter Baar wees resoluut naar de stip. Luuc Knul scoorde de 1-0. Even later scoorde Ricardo Mengerink, maar weer kon de treffer geen genade vinden in de ogen van het arbitrale trio. Nu zou de bal al hellemaal over de achterlijn geweest zijn? DOS kwam wel fysiek feller uit de kleedkamer en moest na de achterstand meer risico's gaan nemen. Bovendien gilden de thuis-supporters te pas en te onpas om ook een pingel. Er kwam meer ruimte, maar SDVB deed er gewoon te weinig mee. Na nog twee grote kansen besloot Johan de Man in te grijpen. Hij dacht met Levi Smit de beslissende 2-0 te forceren, maar DOS begon zowaar in een puntje te geloven. Een kwartier voor tijd kreeg DOS op de rand van de zestien een vrije trap. Nick Wennink lepelde be bal schitterend over de muur in de kruising. Geheel tegen de verhouding in werd het 1-1. De dreun kwam hard aan bij de Barnevelders. Het duurde een tijdje voor de Barnevelders de draad weer oppakten. Maar intussen begon de tijd wel te dringen. De krachten begonnen weg te vloeien en de paniek sloeg toe. De counters werden slordiger uitgevoerd en steeds weer stond daar die vermaledijde Patrick Nitert. Na het laatste fluitsignaal droop SDVB in stilte af.

Nadat vorige week zowat elke bal prijs was, wilde hij er vandaag gewoon niet in. De spelers realiseerden zich dat er weer 2 dure punten waren verspeeld. Een 7e plek op de ranglijst is hun deel. Mede door de overige uitslagen, loopt de top 4 stiekem weg van de rest. Komende zaterdag wordt alweer de laatste ronde van de eerste periode gespeeld. Die titel gaat tussen SVZW en DFS Opheusden. WHC uit Wezep is één van de andere twee ploegen uit de top en komt volgende week naar Barneveld.

Publiek: 200
Scheidsrechter: M. Baar uit Scheemda met de onafhankelijke assistenten Wannet en Faijer
Geel SDVB: Maarten van de Groep

Doelpunten:
49. 1-0 Luuc Knul (pen.)
77. 1-1 Nick Wennink

Opstelling: Ruben van de Streek (k), Ricardo Mengerink Kevin Ooms, Niels Vlugt, Mark van Oudbroekhuizen, Jeffrey van Deuveren, Maarten van de Groep, Rico Kuijt, Luuc Knul (69. Levi Smit), Roy Bronkhorst, Zakaria El Biyar (82. Lesley de Vette)

Alle verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB in seizoen 2019/2020.

Uitslagen en stand in klasse 1D

Laatste nieuws

› Meer nieuws

Diamanthanen