Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB krijgt een pak slaag van Scherpenzeel (+ foto's)

Derby's en SDVB dat is blijkbaar geen goede combinatie. Deze keer eindigde SDVB met 10 man en een 0-3 nederlaag. En daar was niets op af te dingen. Scherpenzeel verliest daarentegen captain Jouke van Elst. De verdediger liep een ogenschijnlijk zware blessure op.

Door: Tijmen van Ginkel
De verwachtingen waren zo hoog gespannen voor deze wedstrijd. Voor beide ploegen was dit een hele belangrijke wedstrijd in de tweede periode en als start van het nieuwe jaar. Scherpenzeel had dit veel beter begrepen dan SDVB.  Beide elftallen misten een belangrijke schakel. Bij Scherpenzeel zou Ismail Ouaddouh na een lange schorsing terug keren, maar hij was geblesseerd. Bij SDVB verving Gydo Vos de geschorste Maarten van de Groep.

Al direct vanaf de aftrap gaf Scherpenzeel vol gas. SDVB stond er bij de keek er naar. Nog een paar opstootjes en de mannen van Dik Peters van Ton waren op stoom. "Dit was zo'n wedstrijd waar alles op zijn plek viel en klopte.", genoot hij na. "Dit was zo'n wedstrijd waarin niets klopte.", sipte Johan de Man. In de 11e minuut gaf Scherpenzeel speler Omar Riani een geduchte waarschuwing af. Hij poeierde een vrije trap via de lat over. De waarschuwing was voor SDVB geen rode lap, maar eerder een bangmaker. Vijf minuten later ging het helemaal mis. Een breedtepass van aanvoerder Niels Vlugt werd onderschept door uitblinker Nehkomi Veldt en keurig afgeleverd bij Tevfik Ceyar. Die pakte dit late Sinterklaas cadeautje gretig uit: 0-1. Scherpenzeel ging door. SDVB probeerde het evenwicht wel te herstellen, maar kansen leverde dit niet op. Het leek helemaal nergens op. Toen Dittger Aarsen ook nog dankbaar profiteerde van een gruwelijk misverstand tussen Gydo Vos en Jeroen van Binsbergen, was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Op slag van rust mocht keeper Coen Uyterwaal zijn klasse één keer etaleren, toen Gydo Vos plots voor hem verscheen. Voor de rest had de Barnevelder in Scherpenzeelse dienst niets te doen. De Zelers gingen met een comfortabele voorsprong opwarmen. Johan de man gooide de boel om in de rust en bracht Jeff van der Bult.

Even leek dat soelaas te bieden, maar de Scherpenzeelse defensie gaf geen krimp. De ploeg raakte zelfs niet van de leg, toen aanvoerder Jouke van Elst bij een sprong verkeerd neerkwam en zijn voet beschadigde. Pas 5 minuten later kon de strijd hervat worden. Johan de Man wisselde nog twee maal en nam alle risico's om het tij te keren. Het hielp allemaal niks. In tegendeel, het leverde Scherpenzeel de mooiste kansen op. Toch bleef het lang 0-2. Pas nadat Kevin Ooms met een tweede gele kaart kon gaan douchen, vergrootte Scherpenzeel de voorsprong. Een snelle counter werd door Nekhomi Veldt schitterend over de uitkomende keeper in het net gelobd. "Kansloos.  Dit sloeg werkelijk nergens op. We moeten ons kapot schamen.", Johan de Man kwam eigenlijk woorden tekort. "We hebben zo weinig weggegeven. Dit was echt genieten.", glunderde Dik Peters van Ton. In de rangschikking heeft deze uitslag weinig gevolgen. SDVB blijft derde en Scherpenzeel stijgt van zevende naar zesde plaats. 

Publiek: 400
Scheidsrechter: W. Rutgers uit Dinxperlo met zijn onafhankelijke assistenten
Geel SDVB: Onur Tekay, Niels Vlugt
Rood: Kevin Ooms (2x geel)

Doelpunten:
16. 0-1 Tevfik Ceyar
39. 0-2 Dittger Aarsen
91. 0-3 Nehkomi Veldt

Opstelling: Jeroen van Binsbergen(k), Gydo Vos (45.Jeff van der Bult), Ricardo Mengerink, Onur Tekay, Kevin Ooms, Rico Kuijt, Lesley de Vette(65.Rick Huijser), Jos van Roekel, Eliza Abraham(76.Martijn van de Streek),  Niels Vlugt, Rick Degenaar

Klik hier voor de uitslagen en stand in 1D

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

Foto's (Melvin Taribuka)

 Videobeelden (Peter Tijssen, BDU):

Laatste nieuws

  • Informatieavonden O17 en O16 ivm spelbegeleiding

› Meer nieuws

Diamanthanen