Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB maakt er een feest van tegen Enter Vooruit (+ foto's)

Vanavond is het grote feest 65 jaar SDVB. Het eerste elftal droeg bij met een 5-0 overwinning op Enter Vooruit. Opvallend was het debuut van Rocco Keizer, die ook de 5-0 scoorde.

Door: Tijmen van Ginkel

Trainers moeten soms puzzelen om een goed elftal in het veld te krijgen. Zo erg als nu, bij SDVB, heb ik het nog niet meegemaakt. De A-selectie miste 10 man. Het 2e moest dan ook een beroep doen op het 4e. Ze wonnen overigens wel van Sparta Nijkerk 2. In het eerste mochten de jonkies Levi Smit en Kevin Eskens starten. Zelfs Rocco Keizer mocht, na een enorm lange blessureperiode, starten in de basis. De Barnevelders lieten er geen (kunst)gras over groeien. Vanaf de aftrap kreeg Ricardo Mengerink de bal mee. Hij gaf een harde voorzet op Rico Kuijt,die met een pegel de lat liet trillen. De rebound kwam weer bij Mengerink, die toen zelf wel raak schoot. Er waren slechts 20 seconden gespeeld. Verbouwereerd stond Enter erbij te kijken. Meteen daarna kreeg Rocco Keizer een kopkans, maar die ging net naast. Vervolgens was er nog een goede mogelijkheid voor Levi Smit, maar daarna schrok Enter wakker. Met een overdosis energie werd SDVB bestreden. Het tempo ging omhoog en de Enternaren verstoorden iedere opbouw. Het leverde Enter Vooruit ook een paar grote kansen op. Met name Ron Smit was heel dicht bij een treffer. Hij schoot een harde voorzet net langs de buitenkant van de paal. En even later ging een lob over de keeper ook over het doel. Een kwartier voor rust liet Rocco Keizer zien hoeveel potentieel hij heeft, maar hij mist nog wedstrijdritme. Van de twee kansen op rij die hij kreeg, had er normaal gesproken zeker één in gemoeten. Bij een corner stapte Kevin Ooms slim over de bal, maar Rocco schrok net zo hard als de tegenstander. In de laatste minuut voor rust deelde SDVB eigenlijk al de genadeklap uit. Ter hoogte van de middenlijn won Kevin Eskens een duel. Hij kon de bal meegeven aan Ricardo Mengerink. Die zag Onur Tekay komen en wist hem met een loepzuivere pass te bereiken. Tekay scoorde tegendraads de 2-0. "Dat was best wel een tikkie. Het was heel stil in de kleedkamer.", bekende Enter trainer Peter Schulte naderhand. Toch hoopte Enter na de thee de wedstrijd nog om te keren, net als vorige week. Maar dat pakte verkeerd uit.

Al snel na rust mocht Onur Tekay een mooie solo over rechts maken. Iedereen, inclusief de doelman, verwachtte een voorzet, maar Onur koos voor een poeier in de verre hoek en schoot alle hoop van Enter aan gruzelementen. Bij Enter gingen de kopjes hangen en SDVB kon zich uitleven. Dat de teller bleef steken bij slechts 5-0, is misschien het enige dat je de ploeg kunt verwijten, maar Johan de Man was een en al lof: "We wilden snel scoren. dat het zo snel gebeurd verraste ook mij. Daarna waren we misschien iets te gretig. We scoren op de goede momenten en drukken door in de 2e helft. Daar hebben de jongens heel veel energie in gestoken, mijn complimenten aan de groep." De twee doelpunten die nog vielen waren wel bijzonder. Eerst was er een prachtige pass van Jeff van der Bult op Rico Kuijt, die Levi Smit op maat bediende. Daarna was er nog een mooie treffer van Rocco Keizer. Rocco is heel lang geblesseerd geweest en had nog maar één helft in het tweede gespeeld dit seizoen. Hij moest nog wennen en hield het 65 minuten vol. Meteen na zijn treffer vond Johan het welletjes en mocht hij gaan rusten. Rocco was blij met zijn terugkeer: "Ik heb geen last van mijn knie gehad en mocht nog een doelpunt maken ook. Dat stemde mij nog het meest tevreden. Volgende week is Rick Degenaar terug, dus zal ik het van invalbeurten moeten hebben." De directe concurrenten Bennekom, Go Ahead Kampen wonnen ook, dus de strijd om de nacompetitie blijft ongekend spannend.

Publiek: 200
Scheidsrechter: M. de Boer uit Harderwijk met de onafhankelijke assistenten Hagemann en Reuvekamp
Geel SDVB: Kevin Ooms

Doelpunten:
00. 1-0 Ricardo Mengerink
46. 2-0 Onur Tekay
50. 3-0 Onur Tekay
61. 4-0 Levi Smit
65. 5-0 Rocco Keizer

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Jeff van der Bult (73. Martijn van de Streek),Kevin Eskens (69. Maarten Hofland), Levi Smit, Ricardo Mengerink, Rico Kuijt, Niels Vlugt, Kevin Ooms, Lesley de Vette, Onur Tekay, Rocco Keizer (65. Stefan Schuring)

Man of the Match: Rico Kuijt

Uitslagen en stand in 1D

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

Foto's Google (Melvin Taribuka)

Foto's Facebook (Melvin Taribuka)

Videobeelden (BDU: Luuk Potgieter)

 

  

Laatste nieuws

  • Voorlopige teamindeling jeugd 2019-2020

  • A-selectie 2019-2020: de A-selectie is (weer) compleet

  • Dopjes, heel veel dopjes voor blindengeleidehond

› Meer nieuws

Diamanthanen