Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB presteert naar verwachting op eigen Toptoernooi

,,Iedereen vindt het onwijs gaaf om tegen dit soort tegenstanders te spelen”, zegt Sjoerd de Vries, aanvoerder van de JO17-1 van SDVB. SDVB organiseerde zaterdag voor de derde keer het Ten Kate Huizinga Toptoernooi met, naast SDVB, de O17 van de Barcelona Soccer Academy, Excelsior, FC Eindhoven, SC Cambuur, Brabant United en IJsselmeervogels. ,,We wonnen de eerste twee wedstrijden van Barcelona en IJsselmeervogels, maar daarna ging het iets minder. We verloren van FC Eindhoven en Brabant United, maar deze teams gaven ook wat meer tegenstand. Het gelijkspel tegen Cambuur was prima.” De laatste wedstrijd tegen Excelsior werd nipt verloren.

Brabant United won het toernooi en SDVB eindigde als vierde. ,,Vorig jaar heb ik ook meegedaan en toen ging het hetzelfde. Soms was het goed, soms iets minder. We presteren dus wel naar verwachting.” De Vries heeft weinig last van de warmte. ,,Soms is het zwaar, als je twee keer achter elkaar moet spelen, maar verder heb je ook weer veel rust. Daardoor is het wel te doen.”

,,Voor ons als organisatie gaat het wel, maar om te voetballen is het eigenlijk te warm”, zegt Jeroen Visscher. Gelukkig heeft niemand er echt last van gehad. De clubs hebben munten gekregen om water te halen en langs het veld staan emmers water met sponsen, om even af te kunnen koelen. Het organiseren van het toernooi ging niet vanzelf. ,,Twee maanden geleden hadden we alles al klaar, maar toen kregen we nog afzeggingen, omdat sommige teams nog in de nacompetitie of de beker speelden. Dat was begrijpelijk, maar wel heel erg balen. Nu kijk ik om me heen en zie ik al die jonge talenten spelen. Het toernooi loopt goed en de clubs zijn enthousiast. Daar wordt ik heel blij van.”

Klik hier voor foto's!

    

Laatste nieuws

  • Grote verrassing voor Evert van Beek

  • Reclameborden rondom pannaveldjes

  • 233 foto's van het jeugdkamp!

› Meer nieuws

Diamanthanen