Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB redt het niet tegen CSV Apeldoorn

Voor de 2e wedstrijd in het VeluweCup toernooi in Putten speelde SDVB tegen hoofdklasser CSV Apeldoorn. De Barnevelders verloren met 1-0 door een vrije trap van Maikel  Lange.

Door: Tijmen van Ginkel

Op een zonovergoten Putter Eng speelde SDVB de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een startweek van drie trainingen en 2 wedstrijden was het frisse er wel een beetje van af, maar de Barnevelders sloegen aanvankelijk helemaal geen gek figuur tegen de hoofdklasser uit Apeldoorn. Johan de Man had de opstelling behoorlijk door elkaar geschud, om iedereen te kunnen testen. De basisopstelling kende maar liefst op 7 posities een andere speler dan dinsdag. Toch begon SDVB weer goed aan de wedstrijd. Na schermutselingen over en weer was de eerste grote kans van de wedstrijd in de 17e minuut voor SDVB. Rob Knul ontfutselde de bal en ging alleen op de keeper af. Hij speelde net iets te ver voor zich uit en gleed in tweede instantie weg. Dit was het signaal om meer druk te zetten op de hoofdklasser uit Apeldoorn. Na een half uur spelen viel de treffer aan de andere kant.  CSV kreeg een vrije trap toegekend, midden voor het doel op 25 meter afstand. Maikel Lange prikte de bal langs de muur in de linker benedenhoek. Tot de rust was er verder weinig meer te beleven.

Na de rust herstartte SDVB met 7 andere spelers. Meest opvallend was het optreden van keeper Timo Greveling. SDVB prutste en gaf kans op kans weg aan Apeldoorn. Vier keer mocht Timo laten zien waarom hij zich niet zomaar neer legt bij de suprematie van Jeroen van Binsbergen. Een fiks aantal andere kansen gingen over of naast. Op de tribune werd op na verloop van tijd lacherig gereageerd op de verspilling van kansen door CSV. Het werd de wedstrijd van de gemiste kansen. SDVB ontsnapte aan een flink pak slaag. Het had ook zomaar vijf of zes nul kunnen worden. Aan het eind van de wedstrijd sleepte SDVB nog bijna een gelijkspel uit het vuur. Sefanja Davids stormde op het Apeldoornse doel af en zag de doelman ver voor zijn doel staan. Zijn lob ging maar net over de lat en belandde op het dak van het doel.

Al met al was trainer Johan de Man wel tevreden met wat hij te zien kreeg: "Het was een nuttige wedstrijd. Ik heb vandaag dingen gezien, die vooral anders waren dan dinsdag. Natuurlijk is CSV veel verder dan wij. Zij moeten begin september al aan de bak en hebben al een aantal weken de gang. Voor ons was het vooral zaak om de boel heel te houden." Nu gaat de ploeg een week in training. Volgende week zaterdag wordt dan de reis gemaakt naar Dordrecht waar eerste klasser Oranje Wit wacht.

Scheidsrechter: Harold van de Ketterij
Met de assistenten van Mun en Hamstra

Publiek: 300

Doelpunten:
31. 1-0 Maikel Lange

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Timo Greveling (k), Niels Vlugt, Onur Tekay, Tamas Kosca, Remco Speelziek, Maarten van de Groep, Rob Knul, Ricardo Mengerink, Hosea Sehapaty, Reza Ngarigota, Sebastiaan van Kammen, Sefanja Davids, Jelle Vliek, Mark van Oudbroekhuizen, Sven Mulder, Henk Buijs, Alwin Vanderlyde
 

Laatste nieuws

  • Eerste klasse D seizoen 18/19

  • Vlammende start van het seizoen: TOPTOERNOOI 2018

  • Als je over een hek van 2 meter hoog moet klimmen...

› Meer nieuws

Diamanthanen