Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB speelt gelijk tegen DZC'68 (+video/foto)

In de eerste helft was DZC '68 de bovenliggende partij. Maar na rust kwam SDVB op voorsprong door Levi Smit. Daarna, "De 1-1 viel te snel.", vond trainer Johan de Man. "Ik ben zeer tevreden met een punt.", aldus DZC trainer Steven Verheijen. 

Door: Tijmen van Ginkel

Bij SDVB moest weer flink gehusseld worden. Uiteindelijk koos Johan de Man ervoor om Kevin Ooms voor zijn defensie te plaatsen en Levi Smit de eerste basisplaats in zijn carrière te gunnen. Maar de grootste invloed op de wedstrijd had het weer. DZC speelde de eerste helft met de stormachtige wind in de rug. De Doetinchemse ploeg buitte dit uit, door ook nog eens maximale druk op de opbouw van SDVB te zetten. Het resulteerde in maar liefst 6 corners in de eerste 10 minuten en 12 corners in het hele eerste bedrijf. Meer dan een gevaarlijke kopbal over en een paar benodigde reddingsacties van Jeroen van Binsbergen leverde dit niet op. SDVB stelde er bitter weinig tegenover. Met een 0-0 ruststand kon je gerust stellen dat DZC vergeten was te scoren.

Na rust hadden de Barnevelders de wind mee. Er was meteen veel meer evenwicht in de wedstrijd. SDVB kwam zelfs op voorsprong. Nota bene de basis debutant Levi Smit schoot een rebound onhoudbaar binnen. Iedereen dacht dat dit beslissend zou zijn. Zeker als je weet dat DZC een doelsaldo heeft van min tien en de ploeg op de een na onderste plaats staat. Maar DZC toonde een grote veerkracht. Slechts zes minuten na de treffer scoorde Max Riekel tegen. DZC kreeg zelfs nog twee grote kansen om op voorsprong te komen. Toch was het slotakkoord voor SDVB. Eerst kregen de Barnevelders op de rand van de zestien een vrije trap, waar meer in zat dan een schot over. En in de 91e minuut kreeg Ricardo Mengerink zijn beste kans van de wedstrijd. DZC keeper Job Tadema redde het bejubelde punt voor DZC met een prachtige save.

Johan de Man gaf aan dat een gelijkspel de verhouding het best weergeeft: "We zitten nu niet in een situatie waarin alles een beetje vanzelf gaat. Het stokt nu. We moeten alle energie erin stoppen om tot iets te komen en dat gaat soms best wel geforceerd. Maar uiteindelijk krijg je net voor tijd weer een mogelijkheid om de wedstrijd toch weer in het slot te gooien." Voor de ranglijst maakt het allemaal niet zoveel uit. SDVB blijft vijfde. Komende zaterdag gaan de Barnevelders naar DTS. De Edenaren zijn met een prima reeks bezig en kunnen tegen SDVB periodekampioen worden.

Publiek: 150
Scheidsrechter: J. Vredevoogd uit Roden met de onafhankelijke assistenten Mejia en Reuvekamp
Geel SDVB: Levi Smit, Jeff van der Bult, Kevin Ooms

Doelpunten:
57. 1-0 Levi Smit
63. 1-1 Max Riekel

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Jeff van der Bult, Ricardo Mengerink, Onur Tekay, Rico Kuijt, Eliza Abraham, Niels Vlugt, Rick Degenaar, Levi Smit (68. Martijn van de Streek), Kevin Ooms, Lesley de Vette (85. Milan van Elten)

Man of the Match: Lesley de Vette

Uitslagen en stand in 1D

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

Foto's (Facebook, Melvin Taribuka)

Foto's (Google, Melvin Taribuka)

Videobeelden (BDU: Boudewijn van de Velde)

 

Wedstrijdsponsor:
Hoofdsponsor:

 

Laatste nieuws

  • Informatieavonden O17 en O16 ivm spelbegeleiding

› Meer nieuws

Diamanthanen