Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB verrast SDCP op Veluwecup toernooi

De kop is er af. Na slechts 2 trainingen verslaat SDVB SDCP met 0-3 in het Veluwecup toernooi. Geïnspireerd door de Oranje leeuwinnen? (eindigt wel op 'winnen'...)!

Door: Tijmen van Ginkel

Hoofdklasser Putten heeft al een paar weken de gang, terwijl de A-selectie van SDVB afgelopen zaterdag voor het eerst bij elkaar kwam. Maar vanavond begon het VeluweCup toernooi. DVS'33 won met 2-1 van CSV Apeldoorn en SDVB speelde dus tegen de gastheren.

De vuurdoop voor Johan de Man. Hij startte met vrijwel de ploeg van vorig seizoen. Alleen op links back startte hij met Mark van Oudbroekhuizen en op rechtsback met Jelle Vliek. "De jongens hebben in de vakantie hard doorgewerkt en dat zag je terug.", aldus de tevreden coach. SDCP liet zich verrassen. Al snel werd een paar keer de bal veroverd en de aanval gezocht. Het leverde in de 11e minuut de 0-1 op. Uitblinker Tamas Kosca kreeg de bal van Onur Tekay. Zijn voorzet werd door Rob Knul knap binnen geschoten. Vier minuten later plukte Tamas Kosca de bal uit de lucht en schoot tussen vier man hard binnen. In de 37e minuut werd het zelfs 0-3. Maarten van de Groep zette, met een schitterende steekpass, Tamas zomaar vrij voor de keeper. De rappe aanvaller was niet zelfzuchtig en zag dat Rob Knul helemaal vrij kwam. Voor Rob was het alweer zijn tweede van de avond. En Putten? Putten begon veel te gemakzuchtig aan de wedstrijd en kon het tij niet meer keren.

In de rust wisselde de Man 9 van de elf spelers. Een compleet nieuw elftal. Natuurlijk zette hoofdklasser SDCP druk en liet SDVB zich terug drukken, maar er lukte bar weinig. Bij een paar goede kansen liet keeper Timo Greveling zijn talenten zien en redde een paar keer fraai. SDVB kreeg ook nog een paar goede counterkansen, maar de stand veranderde in de avondschemer niet meer. Zaterdag wordt bepaald wie de toernooi winnaar wordt.

SDVB speelt tegen CSV Apeldoorn en DVS'33 tegen SDCP. Die  wedstrijd begint al om kwart over een.

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort
Met de assistenten: van der Leij en Smeenk

Publiek: 100

Doelpunten:
11. 0-1 Rob Knul
15. 0-2 Tamas Kosca
36. 0-3 Rob Knul

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Geert van de Veen, Niels Vlugt, Onur Tekay, Tamas Kosca, Remco Speelziek, Maarten van de Groep, Rob Knul, Ricardo Mengerink, Hosea Sehapaty, Reza Ngarigota, Sebastiaan van Kammen, Sefanja Davids, Timo Greveling (k), Jelle Vliek, Mark van Oudbroekhuizen, Sven Mulder, Maarten Hofland, Henk Buijs, Alwin Vanderlyde

Laatste nieuws

  • Eerste klasse D seizoen 18/19

  • Vlammende start van het seizoen: TOPTOERNOOI 2018

  • Als je over een hek van 2 meter hoog moet klimmen...

› Meer nieuws

Diamanthanen