Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB wint eerste wedstrijd in 2019

De eerste oefenwedstrijd van 2019 was in en tegen Huizen. Onder stormachtige omstandigheden knokte SDVB zich naar een 2-3 zege. Ricardo Mengerink scoorde tweemaal, Rico Kuijt 1x.

Door: Tijmen van Ginkel

Na het trainingskamp speelde SDVB in Huizen haar eerste oefenwedstrijd. Ondanks een harde wind wind in de lengte van het veld werd het een leuke pot. In de eerste helft hadden de Barnevelders de wind in de rug, maar een echt voordeel kon je dit niet noemen. Een lange bal was steevast een prooi voor de wind. Toch was het SDVB die de toon aangaf. Huizen zette aanvankelijk goed druk, maar kon dat niet volhouden. In de 32e minuut scoorde Ricardo Mengerink de openingstreffer. Na een prachtige combinatie over rechts werd de Huizer defensie uiteen gereten. Ricardo plaatste de bal schitterend in de verre hoek. Huizen zette een tandje bij en kwam er een paar keer goed door en claimde een penalty. De scheidsrechter vond het hinderen blijkbaar niet ernstig genoeg en wuifde dat het spel mocht door gaan. Het was uitstel van executie, want een paar minuten later werd balverlies in de opbouw keihard afgestraft. Met een 1-1 stand gingen de mannen rusten.

De tweede helft was nog maar koud begonnen, of de Barnevelders stonden weer op voorsprong. Bij een voorzet stapte Rick Degenaar over de bal, waardoor Rico Kuijt zomaar vrij voor de keeper verscheen. Koelbloedig schoot hij de bal onder de doelman door in het net. Huizen wist zich geen raad met de rugwind en liet SDVB weer het spel maken. Johan de Man wisselde naar hartenlust en liet zelfs A1 speler Levi Smit debuteren. Met een hele jonge groep met 9 Barneveldse talenten wist SDVB zelfs op 1-3 te komen. Rik Huijser verspeelde de bal, maar vocht goed door en heroverde het leer. De verdediger probeerde dit te herstellen, maar pakte de man in plaats van de bal. Deze keer was er geen andere keuze mogelijk dan elf meter. Loeihard knalde Ricardo Mengerink zijn tweede  in de touwen. Huizen perste er nog een slot offensief uit. Twee keer wist keeper Ruben van de Streek met kunst en vliegwerk de aansluitingstreffer te voorkomen. Maar bij een goed genomen corner vlak voor tijd was ook hij geklopt. Verder dan de aansluiting kwam Huizen niet.

Doelpunten SDVB:
31. 0-1 Ricardo Mengerink
41. 1-1 Huizen
47. 1-2 Rico Kuijt
77. 1-3 Ricardo Mengerink (pen.)
86. 2-3 Huizen

Opstelling: Ruben van de Streek (k), Onur Tekay, Lesley de Vette, Eliza Abraham, Kevin Ooms, Rick Degenaar, Gydo Vos, Rico Kuijt, Milan van Elten, Ricardo Mengerink, Jos van Roekel
2e h : Ruben van de Streek (k), Lesley de Vette, Kevin Ooms, Rico Kuijt, Ricardo Mengerink, Maarten van de Groep, Martijn van de Streek, Maarten Hofland, Levi Smit, Rik Huijser, Stan van Rootselaar
 

Laatste nieuws

  • Voorlopige teamindeling jeugd 2019-2020

  • A-selectie 2019-2020: de A-selectie is (weer) compleet

  • Dopjes, heel veel dopjes voor blindengeleidehond

› Meer nieuws

Diamanthanen