Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB wint oefenpot, maar verliest Maarten

De KNVB gooide donderdag al de hele competitie er uit. SDVB speelde daarom een oefenwedstrijd tegen Veensche Boys en won met 1-0. Maar al in de derde minuut viel Maarten van de Groep uit met, naar later bleek, een scheenbeenbreuk.

Door: Tijmen van Ginkel

Het was een raar voetbal weekeinde. Door de sneeuw en vorst kon er de hele week niet getraind worden en besloot de KNVB reeds op donderdag om de gehele competitie in de afdeling Oost af te gelasten. Echter, op vrijdag viel de dooi in en op zaterdag waren vrijwel alle velden bespeelbaar. SDVB organiseerde voor het eerste elftal een oefenwedstrijd tegen tweede klasser Veensche Boys. De Boys staan tweede in 2B en gaan nog volop mee voor een prijs. Bij SDVB ging het er vooral om, de draad weer op te pakken na de nederlaag tegen Scherpenzeel.

Al na twee minuten voetbal was er een grote tegenslag. Maarten van de Groep probeerde een te zachte pass nog te halen, maar kwam daarbij zwaar in botsing. Al meteen was duidelijk dat het er niet goed uit zag voor hem. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat zijn scheenbeen gebroken is. De ploeg had prompt de schrik in de benen en bakte er een kwartier lang helemaal niks meer van. Veensche Boys kreeg een paar mooie kansen. Naarmate de eerste helft vorderde, werd de draad weer opgepakt. De Barnevelders kregen een veldoverwicht en creëerden drie dotten van kansen, maar zelfs oog in oog met de keeper wist Rick Degenaar niet te profiteren. Op slag van rust was er nog een grote kans voor de Boys.

Na de thee begon SDVB met een mooie kans, maar vervolgens nam Veensche Boys het stokje weer over. Een half uur lang moest keeper Ruben van de Streek de Barnevelders in de wedstrijd houden. Tien minuten voor tijd profiteerde SDVB van een stukje overmoedigheid. Bij slordig uitverdedigen werd de bal ingeleverd. Na een kluts kwam de bal voor de voeten van Ricardo Mengerink. Die bedacht zich geen moment en knalde de bal langs de kansloze keeper in het net. In het slot van de wedstrijd kreeg SDVB nog een paar mooie kansen, maar de stand veranderde niet meer.

Publiek: 75

Scheidsrechter: R. Tulen uit Barneveld met zijn onafhankelijke assistenten Berkhof en Vink

Doelpunten:
82. 1-0 Ricardo Mengerink

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (45. Ruben van de Streek) (k), Jeff van der Bult, Ricardo Mengerink, Onur Tekay, Rico Kuijt (58. Levi Smit), Jos van Roekel, Eliza Abraham (58. Maarten Hofland), Niels Vlugt (58. Kevin Ooms), Rick Degenaar( 58. Rik Huijser), Maarten van de Groep (3. Stan van Rootselaar), Milan van Elten

Laatste nieuws

  • Informatieavonden O17 en O16 ivm spelbegeleiding

› Meer nieuws

Diamanthanen