Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB wint weer niet van ASV Dronten

In Dronten schrijven ze waarschijnlijk": "ASVD kan weer niet winnen van SDVB." Het werd 2-2 en daar moeten beide ploegen tevreden mee zijn. SDVB kwam twee keer terug van een achterstand en stopte een penalty, maar zag een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

Door: Tijmen van Ginkel

In de voorbeschouwing van ASV Dronten werd gerept van een angstgegner, want ASVD en SDVB troffen elkaar in de afgelopen 20 jaar 16x en slechts 1x (28 oktober 2000) wist ASV Dronten te winnen. Maar dit seizoen werd in Barneveld 2-2 gelijk gespeeld. Daarna ging het met Dronten dusdanig bergafwaarts, dat de ploeg naar de laatste plaats zakte, terwijl SDVB zich opwerkte naar de subtop. Van dit verschil op de ranglijst was zaterdag weinig te merken. ASV Dronten heeft intussen een trainerswissel toegepast en Jan Vlap moet directe degradatie afwenden. Bij SDVB heeft Johan de Man te kampen met een onafzienbare blessurelijst. Jan Vlap koos voor een verdedigend concept. Achter alles dicht timmeren en in de omschakeling de snelle spitsen Bos en van der Meer aan het werk zetten.

SDVB begon slap aan de wedstrijd en de eerste de beste omschakeling was raak. Een aanval van SDVB werd simpel onderbroken. De bal werd meegegeven aan Maxime van der Meer. Die liet de verdedigers zijn hakken zien en scoorde 1-0. Meteen kroop Dronten nog verder in de loopgraven en meteen al begon het logische, maar oh zo irritante, tijdrekken.
Scheidsrechter Huizinga zag geen aanleiding hier op in te grijpen. SDVB liet zich al snel uit de tent lokken en Dronten kreeg nog een drietal goede counterkansen. Halverwege de eerste helft kreeg SDVB eindelijk grip op de polderbewoners. Dit leverde een kwartier voor rust de gelijkmaker op. Rico Kuijt mocht zomaar soleren in de drukke vijandelijke zestien en binnen schieten. Twee minuten later scoorde Rick Degenaar, maar deze treffer werd afgevlagd. Dubieus of niet, de scheidsrechter ging logischerwijs met zijn grens mee en keurde de treffer niet goed. Even later was het weer de beurt aan Dronten. Keeper Jeroen van Binsbergen moest alle zeilen bijzetten om een volgende treffer te voorkomen. Het slot van de eerste helft was enerverend. In de 42e minuut kwam ASV Dronten opnieuw op voorsprong. Een vrije trap werd door Rik Breemhaar via de keeper binnen gekopt. Een paar minuten later zorgde Rick Degenaar ervoor dat de ploegen toch met een gelijke stand gingen rusten. Hij kreeg de bal in de zestien aangespeeld, draaide tussen drie man weg en schoot uit stand de bal fenomenaal en onhoudbaar in de kruising.

Na de thee ging het spaarzame publiek er eens goed voor zitten, want te verwachten was dat het spektakel van de eerste helft voort zou gaan. Het ging ook wel voort en bleef ook wel spannend, maar dan door een abominabel slecht voetbal en een foutenfestival. Bij SDVB lukte er niets meer, maar ASVD kon daar niet van profiteren. Een half uur lang mocht Dronten het proberen. Met als hoogtepunt een penalty. Waarlijk gepruts in de eigen zestien moest Lesley de Vette proberen te corrigeren, maar daarbij ging hij een stapje te ver volgens de scheidsrechter. Die legde de bal op de stip. Slachtoffer van der Meer ging zelf achter de bal staan en dacht zonder aanloop de bal binnen te schieten. Dat moet je niet doen tegen een keeper als Jeroen van Binsbergen. Hij stopte de pingel. Na een half uur vond Rick Degenaar het welletjes. Met een paar felle charges stak hij het vuurtje aan en zorgde voor reuring. Eerst door tegen de benen te schoppen van een speler, die voor de bal bleef staan bij een vrije trap. Even later door ruzie te zoeken met zijn directe tegenstander. ASVD raakte er even door van slag en SDVB zou nog bijna profiteren. Ricardo Mengerink werd gevloerd binnen de zestien, maar de scheidsrechter legde de bal er een paar centimeter buiten. De vrije trap werd van richting veranderd en caramboleerde maar net langs de verkeerde kant van de paal. Na nog twee kansjes van SDVB, was het slotakkoord weer voor Dronten. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en moesten beide trainers genoegen nemen met een gelijkspel. Jan Vlap zal veruit het meest tevreden zijn, want de rode lantaarn werd overgedragen aan Enter Vooruit. Doordat concurrent Go Ahead Kampen verloor, deed SDVB toch nog goede zaken. De race om de laatste ticket voor de nacompetitie blijft onverminderd spannend.

Publiek: 100
Scheidsrechter: B. Huizinga uit Groningen met de onafhankelijke assistenten Groenbroek en van Leeuwen
Geel SDVB: Niels Vlugt en Levi Smit

Doelpunten:
08. 1-0 Maxim van der Meer
29. 1-1 Rico Kuijt
41. 2-1 Rik Breemhaar
46. 2-2 Rick Degenaar

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Jeff van der Bult (82. Maarten Hofland), Kevin Eskens (29. Stefan Schuring), Levi Smit (71. Rocco Keizer), Ricardo Mengerink, Rico Kuijt, Niels Vlugt, Lesley de Vette, Onur Tekay, Rick Degenaar, Milan van Elten

Uitslagen en stand in 1D

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

  

Laatste nieuws

  • Voorlopige teamindeling jeugd 2019-2020

  • A-selectie 2019-2020: de A-selectie is (weer) compleet

  • Dopjes, heel veel dopjes voor blindengeleidehond

› Meer nieuws

Diamanthanen