Hoofdsponsor:

ByBoo

SDVB zet De Merino's buitenspel (+ foto's)

Met 4-1 ging De Merino's over de knie. De Barnevelders kregen twee penalty's en Merino's zag twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd worden. Toch was er helemaal niets af te dingen op de ruime uitslag.

Door: Tijmen van Ginkel

SDVB begon gretig aan de wedstrijd, maar toch was de eerste kans voor De Merino's. Na slordig balverlies knalde Aron de Koning de bal over het doel. Maar na deze wake-up call was het SDVB wat de klok sloeg. Na een kwartier schoot Ricardo Mengerink een vrije trap via de lat over en 2 minuten daarna was het wel raak. Een prachtige aanval over links bracht de bal bij Onur Tekay. Zijn voorzet werd door Rick Degenaar met een slim hakje in het doel gewerkt. Een paar minuten later mocht SDVB de handen dicht knijpen dat een corner voorlangs schoot en niet binnen gekopt werd. Maar daarna volgden nog drie reuze kansen voor SDVB. Toen de 2-0 uitbleef, sloeg de twijfel toch toe. Een kwartier lang waren de Barnevelders het kwijt. Achterin rond spelen liep telkens uit op balverlies. Twee keer scoorden de Veenendalers uit zo'n situatie. Beide keren vlagde de onafhankelijke KNVB scheidsrechter voor buitenspel. Op slag van rust knalde Degenaar nog op de paal. De rust werd zo zonder kleerscheuren bereikt.

In de kleedkamer kon Johan de Man zijn ploeg weer op de rails zetten. De tweede helft begon dan ook met een sterk en evenwichtig SDVB. Het leverde al snel de bevrijdende 2-0 op. Rick Degenaar legde de bal panklaar voor Jos van Roekel, die verwoestend via de onderkant van de lat binnen knalde. "Een gruwelijke goal", aldus een jeugdige supporter. De Merino's gaven zich nog niet helemaal gewonnen. Na gerommel achterin bij SDVB stuiterde de bal tegen de paal. En een poeier werd volgens trainer Jan Gaasbeek met de hand door een speler gestopt. Scheidsrechter Hoving had niets gezien en dus volgde er geen penalty. Toen hij, op advies van zijn assistent, een paar minuten later aan de andere kant wel een pingel gaf, waren de rapen gaar. De arme leidsman was helemaal de gebeten hond, toen hij de gestopte penalty over liet nemen wegens te vroeg inkomen van een verdediger. In de herkansing schoot Rick de bal bijna dwars door het net heen. De beslissende 3-0 stond op het bord. Trainer Gaasbeek sloeg helemaal op tilt en ging het veld in om verhaal te halen bij de scheidsrechter. De trainer kon meteen met rood vertrekken. Enig begrip kun je wel hebben voor de trainer van De Merino's. Scheidsrechter Hoving floot niet bepaald zijn beste wedstrijd en SDVB was hierin de gelukkigste. De laatste twintig minuten werden een soort galashow voor SDVB met hakjes, poortjes en een-tweetjes, het was om te smullen. Maar het was niet bijster effectief. Het leverde in ieder geval geen goal op. Een moment van ongeconcentreerd gerommel achterin leverde de Veenendalers nog wel de eretreffer op. Het slot akkoord was voor Onur Tekay. De rappe buitenspeler kon slechts door een overtreding gestopt worden. Hij schoot de penalty zelf onhoudbaar in de touwen en bracht de eindstand op 4-1.

De Veense trainer was na afloop zo gefrustreerd, dat hij weigerde te verschijnen op de traditionele persconferentie. Een slecht en onprofessioneel voorbeeld voor zijn jongens. Johan de Man was tevreden, maar vond toch dat SDVB de score hoger op had moeten voeren. Hij baalde van de tegentreffer. "Als je de tegenstander nog meer pijn kunt doen, dan moet je dat niet laten", was het harde oordeel jegens zijn oude rivaal van de Rooien. 

Publiek: 150
Scheidsrechter: P.J. Hoving uit Arnhem met assistenten Schoolderman en Smit
Geel SDVB: geen

Doelpunten:
17. 1-0 Rick Degenaar
54. 2-0 Jos van Roekel
73. 3-0 Rick Degenaar (pen.)
88. 3-1 Aron de Koning
90. 4-1 Onur Tekay (pen.)

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Ricardo Mengerink, Onur Tekay, Kevin Ooms, Maarten van de Groep, Rico Kuijt (76. Lesley de Vette), Jos van Roekel (78. Glenn Geefshuijsen), Eliza Abraham,  Niels Vlugt, Rick Degenaar, Mark van Oudbroekhuizen

Klik hier voor de uitslagen en stand in 1D (nog steeds niet bijgewerkt op 5-11, klik hier)

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen en doelpuntmakers van SDVB 1

Man of the Match: Maarten van de Groep

Foto's (Melvin Taribuka)

Videobeelden (Peter Tijssen, BDU)

Hoofdsponsor:
Wedstrijdsponsor:

 

Laatste nieuws

  • SDV Barneveld blaft wel, maar bijt niet (+ foto's)

  • Stoneridge|Orlaco op zoek naar toptalent

    Diamanthaan Orlaco, tegenwoordig Stoneridge – Orlaco, heeft de wind nog steeds enorm in de zeilen.
     

  • Op zoek naar het GOUDEN en ZILVEREN EI!

› Meer nieuws

Diamanthanen