Hoofdsponsor:

ByBoo

Spektakelstuk eindigt in het voordeel van SDVB

"Hier doe je het allemaal voor.", was de eerste reactie van Johan de Man, na de 2-3 overwinning bij DOS'37. SDVB ging rusten met een 0-2 voorsprong, maar zag DOS terugkomen tot 2-2. Tien minuten voor tijd haalde Onur Tekay toch nog de volle buit binnen met een "Schöne" goal.

Door: Tijmen van Ginkel
Het was lang de vraag of er gespeeld zou worden op het gras van het hoofdveld, of dat er uitgeweken moest worden naar een kunstgrasveld. De consul en de scheidsrechter vonden het gras prima bespeelbaar. Dat was het ook, maar het werd wel zompig en zwaar door felle buien en harde windstoten. Vooraf had trainer Johan de Man zijn ploeg dan ook voorgehouden: "Wij zijn natuurlijk kunstgras gewend en verwend. Ik vraag niet om te voetballen vandaag. Ik wil gewoon hebben dat je het maximale uit jezelf haalt, karakter toont en omgaat met de omstandigheden. Dat is de basis. Als je ziet hoe dat werd opgepakt, fantastisch. Complimenten voor de jongens."

De eerste de beste kans leverde dan ook een doelpunt op. Een hard genomen corner schoot door en kwam in de scrimmage voor de voeten van Ricardo Mengerink, die binnen schoot. Er werd nog wel heel nadrukkelijk hands geclaimd, maar de scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop en keurde de treffer goed. De Vriezenveners probeerden de bakens te verzetten en kregen ook twee grote kansen. Eerst was er een uitbraak, waarbij keeper Jeroen van Binsbergen ver uit zijn doel kwam, maar besloot als een speer terug te gaan. De bal ging wat knullig voorlangs. Even later kopte Nick Wennink de bal vol op de lat. In de 39e minuut kreeg SDVB de tweede kans van de wedstrijd. Het leverde ook prompt de tweede treffer op. Op het middenveld onderbrak Onur Tekay een opbouw van DOS, via Rick Degenaar kreeg hij de bal terug. Hij wist onder druk toch Ricardo Mengerink te bereiken, die onhoudbaar zijn tweede treffer noteerde. Op slag van rust schoot DOS op de paal. De terugstuitende bal werd alsnog binnen geschoten, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust was er meteen een openingsoffensief van DOS. In de 51e minuut dacht Maik Poelakker al de aansluitingstreffer binnen te koppen, maar de keeper wist er nog net een voetje tussen te krijgen. Twee minuten later mocht DOS op de rand van de zestien een vrije trap nemen. De bal ging via de muur en de lat over. Uit de navolgende corner kwam dan eindelijk de verdiende tegentreffer. De corner werd eens een keer niet in de zestien geslingerd, maar naar de in de tweede lijn staande invaller Maarten Slomp geschoten, die van afstand verwoestend uithaalde. DOS had haast en wilde meteen doordrukken en schoot voor de vierde maal op het houtwerk. Door de drang naar voren kreeg SDVB meer ruimte voor de genadeklap. Drie keer waren de Barnevelders daar heel dichtbij. Eerst werd Martijn van de Streek in de zestien geraakt. In plaats van een penalty kreeg hij geel voor een Schwalbe?? Even later had de keeper moeite met een harde vrije trap van Degenaar, maar was de grootste kans voor Onur Tekay. Na een aanval over veel schijven werd hij vrij voor de keeper gezet. Zijn hakballetje werd doorzien en was uiteindelijk een makkie voor de keeper. DOS herpakte zich en er ontstond een waar spektakel met kansen over en weer. Jeroen van Binsbergen hield zijn ploeg op de been met een paar fabuleuze reddingen. En Degenaar kon net niet genoeg kracht aan een schot meegeven om de keeper te verrassen. Tien minuten voor tijd viel toch de gelijkmaker. Van Roekel liet zich uitspelen, waarna Nick Wennink op doel schoot. De zwabberbal glipte onder de keeper door in de touwen.

SDVB legde zich niet neer bij een puntendeling en probeerde met een uiterste krachtinspanning alsnog de overwinning binnen te halen. Dit lukte op miraculeuze wijze. Onur Tekay had de bal op links en waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot hij de bal a la Schöne over de keeper in de verre hoek. "Als je zo'n bal geeft, dan is het de bedoeling dat iemand die bal raakt en dat ie er in gaat, of dat niemand hem raakt en dat ie er direct in vliegt.", was de Cruijffiaanse reactie van Onur. Hij glunderde van oor tot oor. Hij erkende dat hij een hele zware en moeilijke wedstrijd speelde, maar was toch bij twee doelpunten beslissend.

DOS trainer Kenan Durmusoglu treurde uiteraard: "In Barneveld verspelen we een 1-3 voorsprong en hier was een gelijkspel de verhouding geweest." Voor SDVB is het de eerste competitie overwinning in 2019. Het werd dan ook uitbundig gevierd.
 
Publiek: 100
Scheidsrechter: R. Groenewegen uit Groningen
Geel SDVB: Niels Vlugt, Martijn van de Streek

Doelpunten:
08. 0-1 Ricardo Mengerink
38. 0-2 Ricardo Mengerink
53. 1-2 Maarten Slomp
79. 2-2 Nick Wennink
82. 2-3 Onur Tekay

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Jeff van der Bult (89. Milan van Elten), Ricardo Mengerink, Onur Tekay, Rico Kuijt (Rik Huijser), Eliza Abraham,  Niels Vlugt, Rick Degenaar,  Jos van Roekel, Kevin Ooms, Lesley de Vette (45. Martijn van de Streek)

Uitslagen en stand in 1D

Klik hier voor het wedstrijdschema, alle uitslagen, verslagen, foto's, video's en doelpuntmakers van SDVB 1

Laatste nieuws

  • A-selectie 2019-2020: de A-selectie is rond

  • Voetvolleytoernooi Familiedag!

  • NSC - SDVB (+ parkeer info + radio)

› Meer nieuws

Diamanthanen