Hoofdsponsor:

ByBoo

JO11-2 sukkelt in slaap na eerste helft

Zaterdag 15 april de uitwedstrijd van SDV Barneveld JO 11-2 tegen Zeewolde JO11-4. De wedstrijd begon om 08.30 uur dus wij moesten vroeg uit de veren; het vertrek was om 07.15 uur vanaf Argos. Zeewolde JO 1- 4 staat op de 11e plaats met 6 punten. Wij staan op de 3e plaats en draaien bovenin goed mee, maar kampioen worden lijkt erg ver weg, gezien de nederlaag tegen de koploper Lelystad 67 van vorige week met 6-2.

Wij begonnen de wedstrijd met een geblesseerde Ruben hij was wel aanwezig, top dat je er wel was. Brent was op vakantie met vader (en leider) Eric. Keeper Jasper was gelukkig hersteld van een handblessure, dat bewees hij met diverse coole reddingen. De jongens startten met een enorme motivatie en knap voetbal. Alle mannetjes renden, stoorden en vochten voor elke bal. Zeewolde werd overklast. Na 7 min. een snelle aanval: Lucas speelde naar Thijs die een assist gaf aan Luuk die scoorde 0–1. Jasper schoot een uitbal naar Thijs, die zijn klasse liet zien en met een hard afstand schot de 0-2 inschoot. Lucas werd goed ingespeeld en knalde de 0-3 binnen.

Weer een goed lopende combinatie van Luuk naar Lucas die Thijs in de voeten speelde. Hij schoot de bal knalhard achter de doelman 0–4. Wat een bezielend voetbal van alle mannetjes, Jurre, Roy en Jelte blonken opbouwend uit, met voortdurend gave passes aan de voorhoede. Nu speelde Thijs Lucas zuiver in de voeten die op snelheid de achterhoede passeerde en hij scoorde 0–5. In de laatste minuut van de 1e helft scoorde Zeewolde de 1-5. 

Het was rust.

SDVB JO 11-2 leek af te stevenen op een grote overwinning, gezien het spel van de 1e helft. Maar de 2e helft was niet om aan te zien, passes kwamen niet meer aan. Loopvermogen met aangetrokken handrem. Luuk werd al snel geblesseerd. Jasper stompte een bal over de lat tot corner, maar de corner werd door Zeewolde in het doel gewerkt: 2–5. Opnieuw een corner van Zeewolde dat de 3–5 scoorde. Als het scoren van Zeewolde met dezelfde snelheid bleef doorgaan dan zou de overwinning in gevaar komen. Maar de mannetjes herpakten zich, en de stand bleef 3–5.

Wat hadden de mannetjes hiervan geleerd? Een wedstrijd heeft 2 helften, geconcentreerd en gemotiveerd blijven is heel moeilijk. De penalty reeks werd verloren met 7-2, dat vereist dus ook nog enige oefening.

De toeschouwers / ouders van Zeewolde verdienen een compliment voor hun sportieve bijdrage aan de wedstrijd: “een puik publiek”.

Diamanthanen

Laatste nieuws

  • Eerste klasse D seizoen 18/19

  • Vlammende start van het seizoen: TOPTOERNOOI 2018

  • Als je over een hek van 2 meter hoog moet klimmen...

› Meer nieuws