• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Bart Schreuder: “De stip aan de horizon.”

  27 dec 2021
 • Barneveld- Bart Schreuder heeft zijn 2-jarig contract met 2 jaar verlengd.
  Een normaal seizoen bij SDVB heeft hij nog niet mogen smaken, maar de ambitie is duidelijk: “De stip aan de horizon is promotie. Dat is een traject. Dit traject gaan we met mensen die er in geloven en er voor kiezen. Het is prettig om te voelen en te merken dat de club er ook vaart achter zet en energie in steekt.”

  Door: Tijmen van Ginkel

  Bart heeft weer voor twee seizoenen getekend bij SDV Barneveld.
  In 2020 is hij als hoofdtrainer terug gekomen bij zijn club.
  Zijn contract loopt nu dus door tot medio 2024.

  Weer voor 2 jaar getekend?
  “Deze eerste periode voelt niet echt als twee jaar. We hebben beiden (trainer en club) gekozen om weer voor twee jaar te kiezen. Ik vind dat heel prettig. Ik ben niet een trainer die ergens bij voorkeur 1 seizoen werkt. Er hebben al vier man bijgetekend, waarvan 3 voor 2 seizoenen. Je moet met zijn allen een stip aan de horizon hebben en dat is promoveren en dat gebeurt niet zo maar in 1 jaar. Dat is een traject, waar we met zijn allen in willen. Dan is het heel fijn dat je mensen hebt, die er in geloven en er echt voor kiezen. Vanuit de club is het ook heel prettig dat je zekerheid hebt dat deze jongens twee jaar blijven. Het zijn talentvolle voetballers die nog groeien en waar we graag samen mee groeien.”

  De hele selectie voor volgend seizoen?
  “Ik hoop op niet veel wijzigingen. De gesprekken zijn gaande en de technische commissie is daar hard mee aan de slag. Daar ben ik wel blij mee. Daar wordt snel doorgepakt. Het is fijn als je ziet dat zij ook vaart achter zetten en energie in steken om de uitgesproken ambities te helpen waarmaken.
  De zware blessures van Wilbert (Thomassen) en Ruano (Taribuka) gaan veel tijd kosten.
  Dat betekent dat we maar 4 fitte voorhoede spelers hebben. Op dit moment kijken we bij het tweede en onder 19. Die schuiven we door, maar dat is wel de positie waar we op zoek zijn.”

  Bij JO-17 zit veel talent?
  Dat is een hele talentvolle lichting. Ook in de breedte met meerdere goede middenvelders, meerdere goede voorhoede spelers en meerdere goede verdedigers, maar uiteindelijk zal uit zo’n lichting maar een aantal het halen. Dat is wat het verleden je leert. De stap naar 1 is wel groot en ze moeten de ambitie hebben. Enkelen schieten meteen door en enkelen hebben meer tijd nodig. Daar gaan jaren overheen.

  Hoe gaat het dit seizoen?
  “We zitten nu in een goede flow, maar we zijn er nog lang niet. Jammer dat die werd onderbroken. We zaten er goed in. Straks begint het weer van voor af aan. Het is kijken hoe ze uit de corona-periode komen. Forse tegenvaller is natuurlijk wel dat Ruano en Wilbert zwaar geblesseerd zijn. Dat zijn wel jongens die bij ons snelheid hebben en diepte hebben. Dat kunnen we heel goed gebruiken en dat moeten we missen.”

  Kunnen we nog gaan verrassen?
  Het kan raar lopen soms. Het is niet altijd de beste ploeg die promoveert.
  Ik denk wel, in alle eerlijkheid, dat CSV Apeldoorn de uitgesproken titelkandidaat is, met wellicht DZC’68.
  We hebben CSV gehad en die hebben een enorm goede selectie. Dat schijnt bij DZC ook zo te zijn. Die hebben we zelf nog niet gehad, maar ik hoor dat die een ontzettend goed elftal hebben. Maar al is het via nacompetitie. We pakken iedere kans om te promoveren. Liefst zo snel mogelijk. Wat realistisch is, dat vind ik nog moeilijk inschatten, want we hebben nog niet iedereen gehad.”

  Nog een mooie boodschap tot slot?
  “Ik hoop dat we met zijn allen het einde van de tunnel zien.
  We blijven positief.
  Ik wens iedereen hele fijne dagen, veel geluk en gezondheid.”

rfwbs-slide