• Bart Schreuder over de selectie 2021-2022

  9 feb 2021
 • A-Selectie SDVBarneveld 2021 - 2022

  Jong, fris, aansprekend en talentvol.

  Hoofdtrainer van SDVB is Bart Schreuder. Hij tekende voor 2 jaar, maar het eerste seizoen kwam hij niet veel verder dan opstarten met de jonge selectie. Maar de signalen zijn goed, aldus het opperhoofd.

  Bart Schreuder kon niet weten dat dit seizoen in het water zou vallen: “ Voor m’n gevoel moet ik nog beginnen.” maar hij weet nu al dat vrijwel de gehele selectie in tact blijft. Twee spelers zijn nog niet bekend, maar 21 man heeft toegezegd. Ook vrijwel de hele trainersstaf om Bart heen blijft. Alleen voor Jeroen Labeur, de keeperstrainer, komt dus een vervanger.

  Bart Schreuder: Jong, fris, aansprekend en talentvol.

  Trainersstaf, Wilco, Bart en Jeroen kijken toe tijdens de oefenwedstrijd tegen NSC.

  Je kunt nu nog werken met de groep?
  “We trainen nog op zaterdag, maar ’t is anders. Geen idee of we nog competitie gaan spelen. Over een eventuele regiocompetitie heb ik al wel wat gelezen, maar ik weet officieel nog nergens van. Voor je gevoel moeten we nog beginnen aan het seizoen.”

  Intussen is er al wel keihard gewerkt aan de selectie van volgend seizoen?
  “We mogen blij zijn met zoveel verlengingen. De vaste kern blijft bij elkaar. Thimo (Vink) is een talent met potentie, die komt uit de JO19-1 en Sil (Buikema) is een buitenkansje die komt van DTS. Op dit moment zoeken we verder geen spelers meer van buitenaf. Al weet je natuurlijk nooit wat er nog gebeurt tot juni.”

  En het is een goede groep?
  “Het is een fijne groep. De signalen zijn goed. Alles is goed in elkaar gevallen. De groep is jong, fris, aansprekend en talentvol. De groep is hecht. We moeten soms best wel moeilijke keuzes maken, maar de spelers knokken keihard voor een plekje, trainen goed en hebben een gezonde concurrentie. Ze gunnen het elkaar wel, maar willen zelf spelen. Vaak is er in de winterstop een trainingskamp nodig om naar elkaar toe te groeien, maar nu klikte het meteen.”

  Bart Schreuder: Jong, fris, aansprekend en talentvol. 1

  Bart spreekt de jonge groep toe, na de 1-3 winst tegen NSC.

  Er wordt vaak gezegd dat eigen jongens voor moeten gaan?
  Ik ken die verhalen, ja. Om te beginnen zijn nooit twee spelers of twee keepers van gelijke kwaliteit, dat bestaat niet. Dus, je kiest eigenschappen. Laat ik duidelijk zijn: Bij mij speelt paspoort geen rol. Dat is te makkelijk. Als speler moet je gekozen willen worden, omdat je de beste bent.”

  Wat wordt de inzet voor ’21-’22?
  “Ik doe nooit uitspraken over eindrangschikking. In algemene zin werken we met een jong team. Dus moet er veel rek in zitten.” Voor dit seizoen zijn er in Zeist nog twee scenario’s. Als we nog een halve competitie af willen maken (nog 9 van de 13 wedstrijden) en nacompetitie voor p/d willen spelen, dan moet er uiterlijke 10 april gestart worden. Maar de KNVB heeft ook gesteld dat er dan wel 4 a 5 weken zonder beperking getraind moet zijn. Dit betekent dat de trainingen dan vanaf 10 maart mogelijk moeten zijn. 23 februari wordt hierover uitsluitsel gegeven. Lukt dit niet, dan stromen de clubs in de KNVB Regio Cup. Medio februari start de KNVB een inventarisatie welke clubs mee doen. Dus de lijstjes die nu de ronde doen, zijn fake. Al met al kan er echt helemaal nog niets gezegd worden over de indeling en de sterkte van de competitie ’21-’22.

rfwbs-slide