• SDVB 70 jaar jubileum logo
 • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Sterk Door Vriendschap Barneveld, oftewel SDV Barneveld is een bloeiende vereniging met meer dan 1000 spelende leden.
  De hoofdmacht van de voetbalvereniging, die op 24 maart 1954 werd opgericht, komt uit in de 4e divisie D van het zaterdag amateurvoetbal.
  Het tweede elftal speelt reserve hoofdklasse en diverse selectie-jeugdelftallen komen uit op landelijk niveau.
  Daarnaast is er ook een groot aantal voetballers bij SDV Barneveld dat het voetbal op recreatief niveau beoefent. Sinds enkele jaren heeft de Barneveldse club ook weer meerdere meidenteams.

  Profvoetballers
  De jeugdopleiding van SDV Barneveld werpt zijn vruchten af. Een groot deel van de A- en B-selectie bestaat uit zelfopgeleide Barneveldse jongens. In het verleden hebben diverse spelers de Barneveldse club verruilt voor het profvoetbal.
  Voorbeelden zijn Hans van Arum, Alfred en Dick Schreuder, Arco Jochemsen, Erik van Veldhuizen, Richard Haklander en Sander van de Streek.

  Klik op de afbeelding voor meer info over de Helden van SDVB.

  Accommodatie
  In 1954 startten de oprichters en allereerste leden van SDV Barneveld op een destijds beschikbaar veldje achter de toenmalige Gelria.
  Na enkele jaren kreeg de club een eigen accommodatie aan de Hessenweg, bestaande uit één speelveld, twee kleedkamers en daartussenin een scheidsrechter ruimte.
  Door de groei van de vereniging werd nadien een trainingsveldje met verlichting achter het speelveld aangelegd.
  Van een volwaardige kantine was nog geen sprake. Voor versnaperingen konden de toeschouwers en de leden terecht bij een houten keetje.

  Club Algemeen 

  SDV Barneveld speelt de thuiswedstrijden op sportpark Norschoten, een accommodatie met zes wedstrijdvelden, waarvan vier kunstgrasvelden zijn (ook het hoofdveld) en vier kunstverlichting hebben.
  Het hoofdveld beschikt over een tribune met 600 zitplaatsen incl. valide plaats, die net als de fraaie kantine eigendom is van de vereniging.
  Verder beschikt SDV Barneveld over een groot aantal kleedlokalen en een fitnessruimte.
  Diverse enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat de accommodatie er schoon en goed onderhouden uitziet.

  info@sdvb.nl

  SDV Barneveld - Jonge Kracht: Eerste knock-out bekerronde. 1

rfwbs-slide