• <
  >
 • De lat ligt hoog bij de SDVB Business Club

  9 sep 2021
 • Vorig seizoen kon de business club niet bijeenkomen. Dit jaar wel, en hoe? We werden uitgenodigd in de nieuwe domicilie van onze voorzitter Herman Zondag. Hij liet ons zien hoe hoog de lat ligt bij AFAS.
  Bart Schreuder vertelde ons dat de lat bij SDVB net zo hoog ligt.

  AFAS heeft haar nieuwe onderkomen klaar, het AFAS Clubhuis & AFAS Theater. De business club van SDVB kwam hier bijeen om het nieuwe seizoen af te trappen, inspiratie op te doen en om elkaar eindelijk weer te ontmoeten. Overweldigend, zo mag je het resultaat in Leusden wel noemen. Vier jaar lang is en wordt nog steeds over ieder detail nagedacht. De lat ligt op maximale hoogte.

  Na een heerlijk diner kregen we een rondleiding. Voor ons, als voetbalfans, was het theater met de rekwisieten van 14 de musical een hoogtepunt. Een ode aan de beste voetballer die wij gehad hebben: Johan Cruijff. De musical gaat 25 september in première. Tussendoor werden we in de grote collegezaal bijgepraat over de business club.
  De agenda van 7 events werden bekend gemaakt. Eric-Jan Sobels presenteerde de financiën.

  Typisch voor de sfeer in deze club: halverwege werden we verblijd met een telefoontje voor Fred en Anneke. Zij zijn vanavond opa en oma geworden. Ook vanuit hier de hartelijke felicitaties.

  Hoofdtrainer Bart Schreuder vertelde hoe hoog de lat ligt voor het eerste elftal van SDVB: “Mijn ambitie is, als trainer bij SDVB bereiken wat als speler niet gelukt is. Promotie naar de hoofdklasse. Daarvoor sloten we een tweejarig contract af. Helaas is het eerste seizoen in het water gevallen. We hebben 1 jaar over, maar een 2e jaar wellicht? Ik heb veel vertrouwen in deze groep.”

  Een paar voetbaltechnische vragen volgden. Zo verklaarde Bart dat hij waarschijnlijk niet echt gebruik gaat maken van de nieuwe mogelijkheid van 5 wissels. “De jongens moeten spelen en niet met 6 a 7 spelers op de bank zitten.” Er wordt momenteel in een 5-3-2 formatie gespeeld? “Dat heeft vooral te maken met de samenstelling van de groep. We hebben niet zoveel pure buitenspelers.” Hoe is de sfeer in de groep? “Het is een goede groep, met een hele goede sfeer. Soms misschien wel te goed. Het mag wel wat feller naar elkaar af en toe.”

  Tenslotte roemde Bart de mooie klasse: “1D is traditioneel een hele mooie, zware klasse. We mogen mooie duels verwachten.” Na de rondleiding was het heerlijk om elkaar weer bij te praten, na zo lange tijd.

  Fotoreportage: Melvin Taribuka.

  Het seizoen is geopend. De jaarplanner 2021/22 komt spoedig op sdvbc.nl te staan. Uiteraard zijn alle sponsoren ook bij iedere thuiswedstrijd uitgenodigd in ons prachtige sponsorhome, te beginnen komende zaterdag: Superrr zaterdag. (zie de website)

  Voor nu wensen we iedereen een succesvol en mooi voetbalseizoen toe.

  Tijmen.

rfwbs-slide