• In ons clubhuis hangen voetbalshirts van SDVB'ers die het geschopt hebben tot in het betaald voetbal, en natuurlijk dat van Mr. SDVB Geert van de Veen. Vooral de jongere garde weet vaak niet wie deze mannen zijn. Daarom deze serie. Ze hangen er lang niet allemaal. Maar met elk shirt dat erbij komt, proberen we het verhaal uit te breiden. Dus Geo, Dick, Berend, Eddy en de anderen, heb je nog een shirt?

  Van onderstaande helden hangt er al een shirt aan de muur:

  • Dik Morren
  • Harry Buisman
  • Hans van Arum
  • Dick Schreuder
  • Alfred Schreuder
  • Arco Jochemsen
  • Erik van Veldhuizen
  • Richard Haklander
  • Gijs van Maanen
  • Sander van de Streek

  Dik Morren
  Zijn shirt van FC Wageningen. Voor de jonkies onder ons: vroeger hadden we twee gerenommeerde profclubs in de regio, FC Wageningen en SC Amersfoort. FC Wageningen speelde vanaf de invoering van het betaald voetbal (1954) tot 1992 als profclub. Voornamelijk in de eerste divisie, maar ook twee keer in de Eredivisie. De ene Morren (Eddy) speelde bij SC Amersfoort, de andere (Dik) bij FC Wageningen. Dik Morren, geboren in 1961, is een telg uit de roemruchte Barneveldse voetbalfamilie Morren. Dik speelde twee jaar in Wageningen.

  Harry Buisman

  De profs van SDVBarneveld 4
  Het shirt dat Harry droeg bij Go Ahead Eagles. Harry is in 1968 in Barneveld geboren en speelde zijn hele jeugd bij SDVB. Op 19-jarige leeftijd ging Harry naar PEC Zwolle, een jaar later naar Go Ahead Eagles. In 1992, na vier jaar bij Go Ahead te hebben gespeeld, nam Harry het dappere besluit om een statement te maken en het betaald voetbal de rug toe te keren, hij was ziek van supporters en ijdele bestuurders. Toch ging Harry na een jaar weer terug naar PEC Zwolle. In totaal speelde Harry Buisman 144 wedstrijden en scoorde hij 43 keer.
  '87 - '88 PEC Zwolle
  '88 - '92 Go Ahead Eagles
  '93 - '95 FC Zwolle

  Harry Buisman

  Hans van Arum

    De profs van SDVBarneveld 3
  Hans is in 1966 in Amersfoort geboren, maar speelde al vanaf jonge leeftijd bij SDVB. Hij maakte op relatief late leeftijd zijn debuut in het profvoetbal; pas op zijn 22ste  speelde de spits zijn eerste wedstrijd voor Vitesse. Hans liet zich in zijn eerste seizoen echter meteen gelden door 10 doelpunten te maken in 31 wedstrijden Eredivisie. Mede door van Arums inbreng eindigde Vitesse dat seizoen als vierde. In totaal scoorde Hans 89 keer in het betaalde voetbal. Na zijn profcarrière werd Hans trainer, o.a. twee keer bij het eerste van SDVB.

  '89 - 92 Vitesse
  '92 - '95 Willem II
  ''95 - '99 RKC Waalwijk
  ''99 - '02 Go Ahead Eagles

  Hans van Arum

   

  Dick Schreuder

  De profs van SDVBarneveld
  Zijn shirts van RKC en PSV. Het PSV-shirt is zijn debuutshirt bij de club. Dick droeg dit shirt met nummer 7 tijdens de wedstrijd Willem II - PSV. Dick is in 1971 in Barneveld geboren in een echte SDVB-familie. Zijn vader Berend (twee jaar FC Wageningen), broer Alfred (zie onder) en broer Bart, hebben allen vele jaren bijgedragen aan de successen van SDVB. Dick begon zijn loopbaan bij PSV, waar hij echter niet doorbrak. Hierna was hij vooral succesvol bij FC Groningen, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. Schreuder speelde in zijn 12 jaar durende profcarrière 152 wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal, waarin hij vijftien keer scoorde. Daarna is Dick teruggekeerd naar SDVB. Eerst als speler, later als trainer.
  '90 - '94 PSV
  '94 - '95 Sparta Rotterdam
  '95 - '6 FC Groningen
  '96 - '97 RKC Waalwijk
  '97 - '98 Stoke City
  '98 - '99 Helmond Sport
  '99 - '02 Go Ahead Eagles
  '02 - '08 SDV Barneveld

  Dick Schreuder

   

  Alfred Schreuder

    De profs van SDVBarneveld 1
  Het shirt dat Alfred droeg bij Feyenoord. Alfred is in 1972 in Barneveld geboren en de jongere broer van Dick. Alfred begon zijn loopbaan bij Feyenoord, waar hij werd opgeleid en in eerste instantie niet echt doorbrak. Maar in 1993 werd Alfred met Feyenoord landskampioen! Later, in maart 2008, zette Alfred na 365 wedstrijden een punt achter zijn profvoetbal loopbaan. Hij speelde daarna enkele wedstrijden voor SDV Barneveld, waar zijn broer trainer was. Op 16 juni werd bekend dat Schreuder toch nog een jaar betaald voetbal aan zijn carrière toevoegde en tekende hij een contract voor een jaar bij Vitesse. Hij stopte in januari 2009 definitief. Later is Alfred nogmaals teruggekeerd naar SDVB, als speler en assistent van Henk van de Pol. Nu is Alfred assistent-trainer bij Ajax, vandaar dat er ook van deze club een shirtje hangt.

  '91 - '93 Feyenoord
  '93 - '97 RKC Waalwijk
  '97 - '03 NAC
  '03 - '04 Feyenoord
  '04 - '05 RKC Waalwijk
  '05 - '07 Feyenoord
  '07 - '08 FC Twente
  '08 - '09 Vitesse

  Alfred Schreuder

  Arco Jochemsen

  De profs van SDVBarneveld 5
  Het FC Utrecht-shirt van Arco. Arco is in 1971 in Barneveld geboren en speelde lange tijd bij SDVB. Hij maakte op relatief late leeftijd zijn debuut in het profvoetbal; pas op zijn 23ste speelde de middenvelder zijn eerste wedstrijd voor Vitesse. Hij speelde in totaal 268 wedstrijden in het betaald voetbal en trof 28 keer doel. Na zijn profcarrière speelde Arco nog weer 3 seizoenen bij SDVB.
  '94 - '00 Vitesse
  '00 - '01 Feyenoord
  '01 - '03 FC Utrecht
  '03 - '04 FC Twente
  '04 - '06 FC Zwolle
  '06 - '09 SDV Barneveld

  Arco Jochemsen

  Erik van Veldhuizen
  Het shirt dat Erik droeg bij fc Emmen. Erik is in 1972 in Barneveld geboren en speelde voor en na zijn profcarrière bij SDVB. Op relatief late leeftijd maakte hij zijn debuut in het profvoetbal; pas op zijn 23ste speelde de aanvaller zijn eerste wedstrijd voor FC Volendam. Daarna speelde hij drie jaar voor BV Emmen. Hij speelde in totaal 65 wedstrijden in het betaald voetbal.  Na zijn profcarrière speelde Erik nog twee seizoenen bij SDVB.
  '95 - '96 FC Volendam
  '96 - '99 BV Emmen

  Richard Haklander
  Het De Graafschap-shirt van Richard. In 1984 werd Richard in Barneveld geboren. Voor en na zijn profcarrière speelde hij bij SDVB. Hij heeft twee jeugdinterlands gespeeld. In totaal speelde Richard 96 competitiewedstrijden in het betaald voetbal.
  '03 - '06 De Graafschap
  '06 - '10 FC Omniworld
  '10 - '10 FC Oss
  Richard Haklander

  Gijs van Maanen
  Het FC Utrecht-shirt van Gijs, die in 1984 in Barneveld werd geboren. Gijs heeft zijn voetbalcarrière grotendeels bij SDVB gespeeld. In 2006 werd Gijs aangetrokken door FC Utrecht. Na een seizoen besloot Gijs verder te gaan in de top van het amateurvoetbal, namelijk bij IJsselmeervogels. Na nog wat omzwervingen kwam Gijs terug op het oude nest.
  '06 - '07 FC Utrecht

   

  Sander van de Streek

    De profs van SDVBarneveld 2
  Zijn shirt van FC Cambuur. Sander is in 1993 in Barneveld geboren. Hij speelde bij SDVB al heel jong in het eerste. In 2011 werd hij op achttienjarige leeftijd opgepikt door Vitesse. Na twee jaar opleiding verhuurde Vitesse de aanvallende middenvelder aan FC Flora Tallinn. Met deze topclub uit Estland speelde Sander ook Europees voetbal. Bij SC Cambuur brak Sander echt door.

  In seizoen 2016 - 2017 scoorde hij maar liefst 22 keer. Dit leverde hem een contract van 4 seizoenen op bij FC Utrecht.
  '11 - '14 Vitesse
  '13 - '13 FC Flora Tallinn (een kalenderjaar verhuurd)
  '14 - '17 SC Cambuur
  '17 - heden  FC Utrecht

  Sander van de Streek

rfwbs-slide