• "De V van Vriendschap.

  29 nov 2021
 • Bij elke (amateur)voetbalclub is het gebruikelijk dat het logo van de hoofdsponsor op het shirt van het eerste elftal prijkt. Bij voetbalvereniging SDVB (Sterk Door Vriendschap Barneveld) doen ze dat sinds 2019 net even anders. Daar steunen ze De de Rozelaar als goed doel, onder meer via shirtsponsoring. Voorzitter Jan van Beek vertelt meer over dit bijzondere initiatief. “We willen ons ook maatschappelijk meer profileren.”

  Vanuit het bestuur heeft Van Beek de afgelopen twee decennia veel zien veranderen bij SDVB. Twaalf jaar was hij penningmeester, sinds vijf jaar is hij voorzitter. “De aanpak is anders dan vroeger, professioneler, op diverse vlakken; qua voetbalopleiding, maar ook qua organisatie en sponsoring. We hebben zo’n elfhonderd leden en een wachtlijst van honderd personen. Er wordt gewerkt aan de uitbreiding van zes naar acht velden. Dan kunnen we weer wat verder groeien.”

  Vriendschap
  Wat in al die jaren niet is veranderd, is het karakter van de club. Gevraagd naar wat de vereniging kenmerkt, is de voorzitter stellig: “De V van Vriendschap komt bij ons duidelijk terug. Dat zie je bijvoorbeeld als er een lid overlijdt, dan is er veel aandacht. We zijn hecht. Maar ook maatschappelijke betrokkenheid hoort daarbij. Hoe we het nu geregeld hebben met het hoofdsponsorschap past daar goed in.

  Lees het complete verhaal hier:
  bron; De Rozelaar.

  "De V van Vriendschap.

rfwbs-slide