• Hoe is het met Wilbert?

  6 jan 2022
 • Wilbert Thomassen: “Domme pech.”

  Op de avond van de tweede lockdown (13 oktober 2020): Wilbert Thomassen scheurde tijdens de laatste training de voorste kruisband. Hij werd geopereerd, revalideerde en mocht weer voetballen. Een jaar later op 13 november was er de eerste invalbeurt in een bekerwedstrijd. In zijn 2-de competitiewedstrijd (27 november 2021), in de blessuretijd van de laatste wedstrijd voor de zoveelste lockdown, ging het weer mis. Hij scheurde dezelfde knieband. “De behandelende artsen hebben er geen verklaring voor dat het weer gebeurt. Ik ben niet te vroeg weer begonnen of zo.”, aldus Wilbert. “Het is domme pech!”

  Maar hoe nu verder?
  Ik word weer geopereerd. Iets anders dan de vorige keer. Het komt niet vaak voor dat er een tweede keer geopereerd moet worden. Maar dan nemen ze een stuk patella-pees (knieschijf-pees) samen met spierweefsel uit de bovenbeen. De revalidatie na deze operatie duurt langer: 12 tot 15 maanden.

  Wil je weer gaan voetballen?
  De komende periode wordt best wel pittig. En ik weet natuurlijk niet of ik mijn niveau weer zal halen. Maar in principe ga ik er wel voor om weer te kunnen voetballen. Maar dat is gissen. Dat wordt dan sowieso niet in het volgende seizoen, maar op zijn vroegst in seizoen ’23-’24. De eerste prioriteit is de operatie goed door komen en dan starten met de revalidatie.

  Dat zal dan niet in Barneveld zijn?
  Nee, ik heb er goed over nagedacht en zelf gekozen om dit bij Valleivogels te gaan doen. De 2-de keer weet je wat er komt en hoe zwaar het wordt. Dat wil ik doen dicht bij huis. Bij mijn oude club. Bij mijn vrienden, waar ik op de fiets naar toe kan.

  SDVB wilde wel door?
  Jazeker, Bart (Schreuder) en de TC wilden graag met mij weer hetzelfde traject in als de vorige keer. Ik heb een andere keuze gemaakt. Ze waren in eerste instantie verbaasd, maar ze begrepen mijn keuze wel. Ik had het natuurlijk heel graag anders gezien.”

  Wij wensen Wilbert veel sterkte en hopen hem dit seizoen nog dikwijls te begroeten bij de club. Al is het dan aanvankelijk op krukken.

rfwbs-slide