• interview met Bart Schreuder

  21 jun 2020
 • Hallo voetbalvrienden,

  De lucht lijkt weer een beetje op te klaren.

  De  voetballers mogen weer, aangepast, de wei in.

  Officieel begint het nieuwe seizoen op 1 juli maar de nieuwe selectie is al 2 weken bezig.

  Daarom een aftrap met een interview met Bart Schreuder.,

  veel plezier met het lezen.

  en tot gauw hoop ik  fijne zondag,

  Tijmen

   

  Bart Schreuder: “Speciaal en trots gevoel.”  

  Barneveld- Het is 15 juni geweest. De spelerscarrousel staat stil.De kaarten zijn geschud. Over de nieuwe selectie en de nieuwe competitie praten we later wel. Maar de eerste trainingen met de nieuwe selectie op sportpark Norschoten zijn al begonnen. Op 1,5m natuurlijk, maar toch, het nieuwe seizoen is gestart. Het openingswoord is aan de nieuwe trainer: Bart Schreuder.  

  Door: Tijmen van Ginkel

  Bart heeft voor twee seizoenen getekend bij ZIJN club SDV Barneveld. In 1989 is Bart bij de jongste jeugd begonnen. “Als je het zo zegt, dan is dan is dat al wel heel lang geleden,ja.” In 2002 (het eerste jaar van henk van de Pol) kwam Bart bij de A-selectie en in 2010 werd hij door een blessure gedwongen te stoppen. Maar al snel daarna werd Bart trainer. “Tijdens mijn voetbalperiode heb ik al de trainersdiploma’s TCIII en TCII gehaald. Daarmee mocht ik coachen tot en met de 2e klasse. TCI, UEFA A heet dat tegenwoordig, heb ik 3 jaar geleden gehaald.”

  Eerst even privé: Je hebt 2 zoons?

  Ja, Sam en ik hebben 2 zoons, Lev(8) en Jop(6). Die spelen allebei bij SDVB. Ze zijn liefhebbertjes en lekker fanatiek.”

  Werk?

  “Ik werk nu bij uitzendbureau DJOPS en ben verantwoordelijk voor debiteuren- en wagenparkbeheer.”

  En je trainersloopbaan?

  “Ik ben bij Otterlo begonnen en heb daar een hele leuke tijd gehad. We hebben daar een mooie slag gemaakt met een leuke mix van hele jonge spelers en jongens aan het eind van hun carrière, allemaal uit Otterlo. Het was een succesvolle periode met meteen in mijn eerste seizoen een promotie. Daarna naar Lunteren. Dat was ook heel leuk en succesvol, met een hele fijne staf. Ook daar zijn we vooral op zoek gegaan naar een groep met een Lunters gezicht, herkenbare jongens. We werden het eerste jaar meteen kampioen en het tweede jaar verloren we de finale in de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. Dat jaar hadden we een beetje pech, normaal gesproken was je er met 4 wedstrijden in de nacompetitie. Maar wij moesten daarna nog een finale spelen en die verloren we. Maar het was een super mooie tijd. Ook bij Montfoort had ik het goed naar mijn zin. Ik heb het geluk gehad dat ik bij alle clubs op een fijne manier door de voordeur ben weggegaan.”

  En dan SDVB, ook hier heb je al een leuke staf om je heen?

  “Ja, dat klopt. Ik ken iedereen van de staf heel lang en goed. Nog van de tijd dat ik zelf voetbalde, samen met Barend (Kolkman) en Wilco (van Dijk). Maar alle anderen ken ik ook al lang. Er zitten geen grote vraagtekens bij,”

  Is het spannend?

  Er zijn wel verwachtingen geschapen. “Ik heb er wel over nagedacht, in die zin. SDVB is echt mijn club. Ik denk dat je dat wel mag zeggen als je er van ’89 rond loopt. Mijn kinderen spelen er. Mijn hele familie heeft zijn roots daar liggen. Ik wil over een aantal jaren natuurlijk ook nog op een leuke manier bij SDVB komen en er is altijd een afbreuk risico. Daar denk je over na, maar ik wil toch heel graag hier werken. Het voelt toch wel heel leuk hoor. Toen ik vorige week op de fiets stapte om voor de eerste keer naar de training te gaan en als je dan voor de eerste keer zo op het veld staat, met Wilco, Barend, Jeroen en met al die echte SDVB mensen, dat gaf  me wel een speciaal en trots gevoel. En dan stap je van het veld af en dan zie daar Rein Kuijt en Ab Nikkels, dat zijn SDVB legendes, dat zijn echt leuke dingen.”

  En dan de selectie?

  We hebben vooral naar type voetballer gekeken. We hebben gezocht naar spelers die passen bij het geen dat we als staf in ons hoofd hebben. Daarbij hebben we ook wel een beetje geluk gehad, dat sommige spelers voor ons hebben gekozen. Dat is heel fijn. We hebben ook hele goede talentvolle eigen jeugd en daar willen we ruimte voor houden. We hebben het meest voor ogen om 4-1-2-3 te spelen, maar we moeten kijken hoe het in elkaar gaat vallen. Het gaat er om dat je goed plan hebt, als je de bal niet hebt en een goed plan hebt als je de bal wel hebt. Dat is belangrijker dan of je met vijf of zes man achterin speelt. Ik denk dat we nu een hele mooie groep hebben om dit in te vullen.”

  Wat is je doelstelling?

  “Mijn persoonlijke doel is, proberen het maximale er uit te halen. Het wordt wel weer een hele pittige competitie. Ik heb geen idee wat de anderen gehaald hebben en hoe die er voor staan. Het zijn goede ploegen allemaal. Maar persoonlijk wil ik met SDVB de stap maken naar de hoofdklasse. Mijn ambitie is echt om te promoveren. Dat is me als speler van SDVB niet gelukt en dat zit me nog altijd wel een beetje dwars. Of het realistisch is weet ik niet, maar je moet wel ambitieus willen zijn. Dan heb ik het overigens niet over 1 jaar. Daarom heb ik ook graag willen tekenen voor twee jaar. Omdat je de tijd moet hebben, om het naar je hand te zetten.”

  Laatste vraag, is er een zomer schema in deze rare tijd?

  “we hebben nu twee weken gehad met 3 trainingen per week. Dat sluiten we nu af. Dan is het afhankelijk van wanneer de competitie begint. Zodra dat duidelijk, dan gaan we onze voorbereiding daar op aan passen. We willen weer beginnen, 6 a 7 weken voor de competitiestart.

  We zien er naar uit dat we Bart met de nieuwe selectie, live, te mogen bewonderen.

rfwbs-slide