• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Let op: Berkum komt naar Barneveld.

  21 sep 2022
 • 240922 Voorbeschouwing sdvb berkum
 • Hallo voetbalvrienden,

  Let op: Berkum komt naar Barneveld.

  Zaterdag 24 september 15.00 uur SDV Barneveld - Berkum

  Er komt weer een oude bekende op bezoek. En wat voor een?
  De laatste keer dat Berkum en SDVB tegen elkaar speelden, was de kampioenschapswedstrijd in Apeldoorn (18 mei 2016) weet je nog?!

  Berkum werd het seizoen daarna kampioen en waar SDVB terug ging naar 1d, speelt Berkum al weer het 6e seizoen op dit niveau.
  Vorig seizoen eindigden de Zwollenaren op een keurige 9e plaats.
  Dit seizoen kent de ploeg van trainer Arno Hoekstra een “horrorstart”, zoals ze het zelf noemen: 1 punt uit 4 wedstrijden. Afgelopen zaterdag tegen Eemdijk leek het heel wat, maar Eemdijk was de veel sterkere ploeg, maar miste een scala aan kansen. Hierdoor bleef Berkum het gevoel houden dat er iets te halen viel.
  Vooral linksbuiten Johnsen Bacuna werd veelvuldig gezocht en Berkum speelde alles of niets. Het werd ten langen leste niets. De 1-2 vloog er in de 96e minuut in.

  In deze knotsgekke competitie is het voor SDVB ook alles of niets, lijkt het wel. Tegen CSV Apeldoorn was het alles en werd een perfecte wedstrijd op de mat gelegd. Afgelopen zaterdag, met exact dezelfde opstelling, tegen Swift….
  Een typische voetbal opmerking: “Iedereen kan van iedereen winnen.” is in de 4e divisie B uitgevonden denk ik. Als we Berkum maar niet het gevoel geven dat er iets te halen valt in Barneveld, dan komt het goed.

  Heb je de doelsaldo’s na 4 ronden gezien in onze klasse?
  12 voor 9 tegen, 10 voor 9 tegen, 7 voor 11 tegen, het lijkt wel kamikazevoetbal.
  Het duidt op hele open wedstrijden. Zo’n wedstrijd verwacht ik zaterdag ook.
  De verliezer krijgt de rode lantaarn. Om in de 5e ronde al van een degradatie wedstrijd te spreken gaat te ver, maar niemand wil die laatste plaats.

  De vonken zullen er af spatten.
  En er wordt prachtig voetbalweer beloofd.
  Komt dat zien, komt dat zien.

  Tijmen

  hoofdsponsorgroep banner 2022-2023

rfwbs-slide