• UPDATE! Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !!

  6 mei 2022
 • 4 mei 2022 ajax kids tour
 • Update! Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !!

  Eindelijk was het dan zover, de Ajax Kids Tour van de Ajax supporters vereniging streek neer op sportpark Norschoten, georganiseerd door de kidsclub van SDVB. Al wekenlang voelde je de spanning onder de kids en hadden ze er heel veel zin. Wat kunnen we verwachten, bij wie kom ik in het team, zou Lucky er zijn, welke spellen gaan we doen?
  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 9  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 14

  Zie hier ook de foto's vanuit de Ajax Kids tour team.

  In alle vroegte kwam het team van de Ajax Kids Tour met een busje om alles op te bouwen. Na een korte briefing en een kopje koffie werden de handen uit de mouwen gestoken en binnen no time was alles opgebouwd. De eerste SDVB-ers(er was zelfs iemand die vanaf hun vakantieadres kwam terug gereden omdat die dit spektakel niet wilde missen) druppelden al binnen voor de registratie en die hadden de Ajax spelers bus al zien staan op de parkeerplaats en sommige waren er al mee op de foto gegaan. Sommige hadden hem al eens zien rijden maar nu zo dichtbij met die grote Ajax letters op de bus is wel heel gaaf natuurlijk. Misschien mogen we er wel een kijkje innemen, was een veel gehoorde vraag.

  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 13  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 12

  Bij de registratie kreeg iedereen te horen in welk team( Kop, Alvarez, vd Gragt, Rensch) ze ingedeeld waren en kregen ze een mooie spelerskaart en keycord. Inmiddels was Lucky ook aangekomen op het veld en begroette alle kinderen en aanwezige ouders. Na de warming-up onder leiding van Lucky konden de kids eindelijk beginnen aan de diverse spellen. Elk team had een vaste trainer waarmee ze in een circuit vorm alle onderdelen af gingen. Dartvoetbal, gatendoek in de goal, conditie spellen, techniekoefeningen alles kwam aan bod met als klap op de vuurpijl, de Ajax quiz op een wel heel bijzondere plek: In de Ajax spelersbus! Als de kinderen eenmaal hoorde dat ze op het plekje van Tadic, Tagliafico, Antony of Davy Klaassen zaten verscheen er een glimlach van oor tot oor.
  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 7  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 6
  Tijdens de onderdelen galmden de Ajax liedjes over het veld en werd er volop meegezongen. De zon hielp vandaag ook goed mee en zorgde voor een heerlijke dag voor iedereen. Halverwege het programma was het tijd voor een drinkpauze en dankzij de hulp van de MO15-2 toppers Maud, Dorinka en Anouk werd iedereen voorzien van een verfrissend drankje. Inmiddels was onze eigen mascotte Kippie ook gearriveerd en ging samen met Lucky langs alle deelnemers om ze aan te moedigen, high-fives te geven, dansjes te maken en de nodige foto's te maken ( ook een aantal ouders gingen enthousiast op de foto), 't blijft toch leuk hè.

  Het ochtendprogramma voor de SDVB leden liep tot een einde en alle kids verzamelden zich op het veld voor de afsluiting en werden de door Lucky gesigneerde diploma's uitgereikt en werden de laatste foto's gemaakt. Fantastisch om al die blije gezichten te zien toen iedereen het sportpark afliep.
  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 1
  Het super team van de Ajax Kids Tour kon aan de welverdiende fantastische lunch die mogelijk was gemaakt door een mooie samenwerking van 2 fijne SDVB sponsoren, bakker van der Veer en BAS Barneveld. Dit was de beste lunch die ze tot nu toe hadden gehad bij de diverse eerdere tours lieten ze gezamenlijk weten. Grote complimenten voor bakker van der Veer en BAS Barneveld!!

  Nog even snel evalueren voor de 2de ronde waarbij leden van de Ajax supporters vereniging aan de beurt waren, er waren zelfs kids uit Arnhem en Groningen speciaal hier naar toe gekomen, zo groot is de aantrekkingskracht van Ajax Kids Tour blijkbaar.

  Wij hadden een kleinigheidje over het hoofd gezien en dat was dat er niemand voor de kantine bezetting was geregeld waardoor de gasten niks konden kopen, even snel schakelen met SDVB topper Yvonne en die kwam helpen om de nodige versnaperingen aan de man te kunnen brengen , nogmaals dank Yvonne!!

  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 15    Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 3

  Ook hier gespannen gezichten bij de aanwezige deelnemers en dezelfde spellen met de zelfde trainers. Wederom werd er fanatiek en enthousiast meegedaan door de kinderen en wilden ze laten zien dat ze de beste waren bij de diverse onderdelen.

  Tussentijds liet onze Kippie zich ook weer even op het veld zien om de deelnemers aan te moedigen. In de korte drinkpauze kwamen Dorinka, Maud en Anouk weer helpen om iedereen weer snel van een verfrissend drankje te voorzien want inmiddels leek het wel zomer met dat prachtige weer, super bedankt meiden!!

  Aan het einde van deze sessie kreeg ook hier iedereen de door Lucky gesigneerde diploma uitgereikt en stond er een lange rij om een foto te maken met Lucky. Inmiddels was iedereen vertrokken en kwam er een einde aan deze mooie dag. Nog sneller dan er werd opgebouwd was alles weer opgeruimd en netjes in het busje gedaan voor een volgende Kids Tour.

  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 2  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !!

  Met z'n allen nog even evalueren met een broodje en een drankje om vervolgens naar huis te gaan. Complimenten voor de organisatie vanuit de Ajax Kids Tour die een supergoed team hadden afgestuurd die de kids een onvergetelijke ochtend of middag hebben bezorgd. Ik zag alleen maar lachende kinderen tijdens de onderdelen en na afloop, ook bij kinderen die niet eens voor Ajax bleken te zijn. En voor die glimlach doen we het allemaal, niks mooiers dan lachende kinderen. Al met al door de inzet van alle betrokkenen een hele geslaagde dag en een mooie herinnering voor velen.

  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 4  Meer dan 90 minuten lang Ajax Kids Tour plezier bij SDVB !! 8

   

  Speciale dank voor het soepel verlopen van deze dag aan:
  SDVB
  Ajax supporters vereniging
  Henri van Garder van de SDVB Kidsclub
  Yvonne van de kantine
  Bakker van der Veer
  BAS Barneveld
  Maud, Dorinka en Anouk
  Kippie

  Erwin Hommerson

rfwbs-slide