• Mijn wedstrijdverslag: bliksemstart MO15-2 bezorgt overwinning!!

  22 mei 2022
 • mwv 210522 mo15-2
 • Met de wetenschap dat de MO13-1 en de MO15-1 eerder vandaag kampioen waren geworden gingen onze dappere leeuwinnen de wei in. Want als wij deze wedstrijd zouden winnen wacht ons volgende week ook een kampioenswedstrijd!

  Door: Erwin Hommerson

  Tijdens de wedstrijdbespreking alle details nog 1 keer doorgenomen om ze goed voorbereid de strijd aan te laten gaan. Helaas kon Marit er niet bij zijn vandaag. Bij de overige 16 dames stonden de "koppies" goed. Na een goede warming-up de gebruikelijke "alle kippen vliegen" yell. Daar zie je dat het een echt team is, want dit doen ze met z'n allen uit volle borst. SDVB hé, SDVB hé, alle kippen vliegen, hé hé hé.

  Mijn wedstrijdverslag: Bliksemstart MO15-2 bezorgd overwinning!! 5

  De tegenstander is dus gewaarschuwd en dat bleek niet voor niks. Het ging allemaal zo snel, binnen 10 minuten stonden wij 4-0 voor!! Danique maakte de eerste 3 na een pass van Romy B die vanuit centraal achterin het middenveld overdenderde en Danique vrij voor de keepster kon zetten die op haar beurt de bal onder de goalie door prikte. Even later was het Fenne die Danique wegstuurde en BEMM 2-0. Daarna was het Romy S met haar befaamde ingooi die Danique haar loepzuivere hattrick kon laten maken. En dat binnen 9 minuten, dat is Ronaldo of Messi nog niet eens gelukt!!

  Mijn wedstrijdverslag: Bliksemstart MO15-2 bezorgd overwinning!! 2

  Omdat het doelsaldo nog wel eens belangrijk kan gaan worden hadden Robert en ik de meiden geïnstrueerd om als wij gescoord hadden de goal te vieren en snel de bal uit het doel te pakken en alvast op de middenstip te leggen zodat er meteen kon worden afgetrapt.

  Om daarna Rood-Wit meteen weer onder druk te kunnen zetten. En dat werkte uitstekend, in minuut 10 was het Jiska die Mila bediende die heel hard de bal tegen de touwen knalde.

  Ondanks goed combinatiespel stokte de doelpunten productie. Ondertussen kwam de tegenstander niet in onze 16 meter en had Romy H een rustige ochtend. Wij bleven de aanval zoeken en in minuut 23 kon Mila via links doorbreken en na een mooie passeer actie prikte ze de 5-0 binnen. Wat een luxe zo in de eerste helft. Daarna kwamen wij niet verder dan een paar afstandschoten en ongevaarlijke corners.

  Het enige gevaar van Rood-Wit kwam via een voorzet die op de lat geklopt werd. Achterin stond het potdicht met Dorinka en Romy B aan het roer. De zijkanten werden onschadelijk gemaakt door Maud vd L, Julia, Amina en Marlin. Door wat kleine pijntjes links en rechts (het seizoen is lang) moesten wij vaak wisselen wat de automatismes niet ten goede kwam.

  Inmiddels hoorden wij dat concurrent Veensche boys met 0-3 had gewonnen. Wij hadden op een stuntje uit Lelystad gehoopt. Dan maar aan het doelsaldo werken om dit zo groot mogelijk te maken. In de rust aangegeven op dezelfde voet verder te gaan en dat de kansen dan wel zouden komen en dat ze een patatje zouden krijgen als ze 10 goals zouden maken.

  Danique even rust gegeven omdat ze bij een sliding haar vinger had gekneusd. Gelukkig hebben wij een grote groep meiden die elkaar kunnen opvangen. Myrthe op de rechtsbuiten zodat ze kan shinen aan de zijlijn.

  Mijn wedstrijdverslag: Bliksemstart MO15-2 bezorgd overwinning!!

  Binnen 10 minuten hadden wij alweer 3 100% kansen die er helaas niet ingingen. Anouk die de hoek voor het uitzoeken had maar hoog over schoot, Mila die de bal net naast schoot. Marlin die na goed doorgaan in de duels de bal met de punt naast prikte. Jiska die hard bleef werken om de ballen bij de voorhoede te krijgen, Sara die er telkens bovenop zit, Maud S die zich door goed combinatiespel zichzelf steeds goed vrijspeelt, Romy H die goed meevoetbalt. Het was weer bij vlagen genieten van het mooie spel en inzet. Ik weet niet wat Dorinka tegen mij heeft, maar binnen een paar minuten vloog er een volle bidon en een bal langs mijn hoofd. Uiteraard niet bewust, maar toch 😀.

  Het blijkt dat onze fitgirls geen trek in een patatje hadden want er werd niet meer gescoord door. Er leek iets van verslapping in het team te komen want de tegenstander werd brutaler en kwam steeds dichter bij onze goal. Gelukkig konden ze geen doelpunt maken en was de ruststand uiteindelijk ook de eindstand. Top resultaat, wij weer bovenaan en 2 goals uitgelopen in het doelsaldo.

  Mijn wedstrijdverslag: Bliksemstart MO15-2 bezorgd overwinning!! 3

  Na de wedstrijd de tegenstander bedankt en hen S6 gewenst voor de komende wedstrijd aanstaande maandag, want dan spelen ze tegen onze concurrent Veensche Boys MO15-1. Hopelijk kunnen ze ons een dienst bewijzen door een resultaat neer te zetten.

  De beslissing gaat dus in het laatste speelweekend vallen wie er kampioen gaat worden. Wie gaat het worden: Veensche Boys, Hierden MO15-1 of wij? De spanning stijgt.

  Mijn wedstrijdverslag: Bliksemstart MO15-2 bezorgd overwinning!! 1

  Danique ⚽️ ⚽️ ⚽️
  Mila ⚽️ ⚽️

  Mijn wedstrijdverslag: Bliksemstart MO15-2 bezorgd overwinning!! 4

  Nog 1 wedstrijd.........en wat voor 1?!?!
  Voor in de agenda :
  Zaterdag 28 mei om 10.30 uur spelen wij tegen VVOP MO15-2
  Kom ons aanmoedigen!!!

  #trotsopdiemeidenvandemo15-2
  #mo15-2opeenmissie
  #dezaterdagisvanons
  #allekippenvliegen
  #wijstaanbovenaan
  #sdvb

  Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 10

rfwbs-slide