• SDVB 70 jaar jubileum logo
  • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
  • Mijn wedstrijdverslag: JO16-1 doet zichzelf te kort in streekderby.

12 dec 2021
  • De laatste wedstrijd van de JO16-1 voor de winterstop is tegen Terschuurse Boys JO16-1.
    Voor keeper Sander een weerzien op sportpark Overbeek hier zette hij zijn eerste voetbal stappen.
    De heenwedstrijd in Barneveld was geëindigd in een 2 – 5 overwinning voor Terschuurse Boys.
    Dus SDVB was gebrand op een goed resultaat.

Mijn wedstrijdverslag: JO16-1 doet zichzelf te kort in streekderby. 5 Mijn wedstrijdverslag: JO16-1 doet zichzelf te kort in streekderby. 4

De wedstrijd werd helaas grotendeels in de mist afgespeeld. Gelukkig werden de lichtmasten aangedaan voor een beter zicht.
    Het werd een ware strijd op een zwaar bespeelbaar veld waar de witte tricots niet schoon de tas in gaan.
    Nu het wedstrijd verloop in de eerste minuut krijgt SDVB gelijk een hoekschop te nemen na een mooie combinatie via uitblinker Milan en Xander Welles maar dit levert niks op. Later het eerste gevaar van Terschuurse Boys via Kevin van Moolenbroek. Het eerste deel van de wedstrijd is in handen van SDVB die goed en compact spellen en meerdere combinaties worden gezocht maar een goal ontbreekt nog. Maar die gaat er komen de welverdiende treffer voor SDVB Jona zet druk op de verdediging van Terschuurse Boys legt de bal breed en Didier schiet de 0 – 1 binnen. Daarna nog wat kleine kansje maar die worden niet verzilverd.

Op driekwart van de eerste helft komt Terschuur onverdiend op 1 – 1 via Kevin Moolenbroek die alleen op doel af gaat aan de actie zit nog wel een luchtje van een overtreding op Xander van Rooijen die verdienstelijk speelde. Terschuur komt er daarna nog twee keer gevaarlijk uit via Kevin van Moolenbroek en Fons Kamphorst maar Sander keert de inzet van zijn buurman maar wordt afgefloten door de scheidsrechter voor buitenspel. Een prima eerste helft van SDVB wat eigenlijk te weinig goals opleverde. De verdedigers Lucas,Jona,Jelte en Xander hielden prima stand en gaven weinig weg.

Tweede helft gaat SDVB verbeten op zoek naar weer een doelpunt. Marvin schiet op goal inzet naast. Lucas grijpt daarna volwassen in om een aanvaller van scoren te houden. 16e minuut uitbraak van Terschuurse boys via Kevin van Moolenbroek die bedient Leon van ’t Klaphek en die werkt de 2 – 1 binnen. Maar genoeg speeltijd nog. Het wordt een slijtage slag spel wordt rommeliger en spelers bereiken elkaar niet meer. Toch valt de verdiende 2 – 2 Rens Nijhoff speelt de bal terug op zijn keeper Jari van de Beek die schat de situatie verkeerd in en Milan is er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te glijden. SDVB hongert naar meer en dringt ook zeker aan Jona probeert het nog met een afstandschot maar die beland naast. En zo eindigt deze streekderby in een gelijkspel waar SDVB zichzelf tekort heeft gedaan ploeg had een goed spel overwicht en prima werklust getoond maar het vizier stond niet op scherp !

Mijn wedstrijdverslag: JO16-1 doet zichzelf te kort in streekderby. 1 Mijn wedstrijdverslag: JO16-1 doet zichzelf te kort in streekderby.

Door deze uitslag eindigt de ploeg als hekkensluiter met 5 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van 17 voor en 30 tegen.

SDVB pagina JO16-1