• SDVB 70 jaar jubileum logo
 • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Mijn wedstrijdverslag: MO15-1 beloont met 3 punten door strijdlust

  19 nov 2023
 • 181123 wedstrijdverslag mo15-1
 • MO15-1 beloont met 3 punten door strijdlust.

  3e Wedstrijd in hoofdklasse stond op deze natte en frisse zaterdag op programma voor onze meiden van de MO15-1. Zeker geen onbekende die op bezoek kwam. Het was Sparta Nijkerk, een team die onze meiden vrij goed kennen, omdat zij elkaar al ruim 3 seizoenen wel tegenkwamen in de verschillende competities. Zowel voor onze meiden als voor de gasten was het vandaag niet voor elkaar onderdoen en strijden voor de punten, want beide teams hebben in fase 2 nog geen punt weten binnen te halen in de hoofdklasse. Afgelopen week waren onze meiden al volop bezig met de wedstrijd tegen Sparta. Meer mee bezig zelfs dan normaal! Zeer gemotiveerd, intensief en strijdlustig werden de trainingen afgewerkt met als resultaat dat zij al zelfverzekerd in de kleedkamer zaten en nog alléén maar aan de overwinning dachten terwijl de wedstrijd nog gespeeld moest worden. Onze meiden straalden het daarnaast ook uit naar onze gasten tijdens de warming up dat zij er klaar voor waren! Juiste mindset de hele week om met z'n allen voor de punten te vlammen!

  Met wat kleine aanpassingen in de opstelling ivm blessures starten de meiden de wedstrijd. Na het fluitsignaal oefenden de meiden direct druk uit op Sparta. Met name de linie op middenveld toonde lef door er vol op te gaan en maakte het voor de "bekende" spelmaakster(s) van Sparta erg moeilijk om grip in de opbouw te krijgen. De brutaliteit om initiatief te nemen werd dan ook al zeer snel beloond. Evita werd in het midden aangespeeld en wist met haar snelheid eenvoudig de weg richting de 16 te vinden. Met haar bekende (afstands)schot wist zij net buiten de 16 de rechter bovenhoek te vinden en bracht zo de stand op 1-0. Sparta was aangeslagen door de vroege goal en deze gaf ons extra energie om de wedstrijd te domineren. Een enkele keer dacht Sparta de richting van onze keepster Julia te vinden, maar de laatste linie liet dit niet toe en sloeg de aanvallen goed af. Het werd wat grimmiger op middenveld. En een enkele keer wisten wij nog de weg richting "Nijkerk" te vinden. Sparta probeerde grip te krijgen, maar de spelmaaksters van Sparta werden onder druk gezet, zoals in de bespreking werd benadrukt.  Linsey die uitstekend speelde raakte helaas in een duel aan haar enkel geblesseerd en moest het veld ruimen. Fleur nam haar positie over en liet direct weten dat zij aanwezig was! Een opbouw van Sparta wist zij te onderscheppen en op een hele rare manier wist zij de bal in het doel te krijgen. Vlak voor rust kregen de meiden nog een cornerbal. Evita die de hoekschop nam wist nu met een krul de bal achter de keepster van Sparta te krijgen en bracht zo de ruststand op 3-0.

  Beeld in 2e helft was niet anders. De MO15-1 van SDVB bleef domineren en durfde het initiatief te nemen. Toch probeerde Sparta het spel over te nemen, maar onze meiden hielden het hoofd cool en gooide vaak al in het midden de boel op slot. Combinaties zoals in de trainingen van laatste weken werden perfect uitgevoerd en deden soms een ieder aan de zijlijn verbazen. Er waren nog wat scoringskansen voor onze meiden, maar deze werden door haast om zeep geholpen en daardoor bleef de eindstand op 3-0 steken. Een zeer ruime voldoende voor alle speelsters van de MO15-1 door de juiste mindset en samenspel om Sparta Nijkerk met lege handen naar huis te sturen!

rfwbs-slide