• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Mijn wedstrijdverslag: MO15-1 Ondanks verlies karakter getoond in hoofdklasse

  5 nov 2023
 • 041123 15-1 wedstrijdverslag
 • Ondanks verlies karakter getoond in hoofdklasse

  Na een kleine pauze en de overstap te hebben gemaakt van 1e klasse naar hoofdklasse, wachtte gisteren de eerste wedstrijd thuis tegen de meiden van Eldenia MO15-1 uit Elden (Arnhem).

  De afgelopen weken in de voorbereidingen in aanloop naar de nieuwe fase in hoofdklasse de trainingen nog intensiever aangepakt met z'n allen en elkaar op het hart gedrukt dat er een tandje bij moest en dat wij er echt met z'n allen als "1 team" de strijd moeten aangaan in de klasse waar wij nu in uitkomen. Koester de momenten die zowel in de MO15-2 en nu in de 1e fase met MO15-1 zijn geweest (kampioenschappen 1e klasse) en focus nu op de fase waarin iedere tegenstander echt de wil heeft om te winnen. Dus maximale inzet als één team is wat de meiden van elkaar verwachten, durf het initiatief te nemen en maak/bepaal het spel!

  Met de wind in de rug gingen de meiden de wedstrijd in. Het was duidelijk te merken dat spanning erin zat voor de nieuwkomers in hoofdklasse, maar zij wisten toch nog het hoofd een beetje cool te houden en bepaalden de eerste 20 minuten. Hier en daar een kans, maar het was de keepster van Eldenia die het doel wist schoon te houden. Eldenia begon tegen eind van 1e helft meer grip te krijgen en door een snelle omschakeling wisten zij de snelle spits door het midden weg te sturen richting keepster Julia. Suus die de spits op de hielen zat trok aan de noodrem waardoor de spits ten val kwam. De goed fluitende scheidsrechter (A. Donkersteeg) legde de bal op de penaltystip. Met een harde knal in de linker hoek werd de stand op 0-1 op scorebord gezet.

  De 2e helft ging gelijk op, maar toch was het Eldenia die de stand op 0-2 bracht na een mooie combinatie. Was het toch stiekem de mindset of spanning die nu opnieuw een aandeel had in het spel van onze meiden? Een fase in 2e helft kwam waarin de meiden elkaar niet konden vinden en de pass niet (goed) aankwam. Gelukkig was deze van korte duur. De meiden van MO15-1 kwamen weer terug en vochten met de sterke wind in het gezicht een weg richting het doel van Eldenia. Jessica werd buiten hun 16 meter aangespeeld en met een paar kapbewegingen wist zij zich vrij te spelen en met een verwoestend schot bracht zij de stand op 1-2. Het gaf onze meiden geloof om terug te komen, maar helaas werd een afstandsschot door één van de middenvelders van de gasten verkeerd ingeschat door keepster Julia. Zij dacht de bal simpel met de voet aan te kunnen nemen, maar helaas kwam die raar op haar af waardoor zij de bal verkeerd raakte en deze op een bijzondere manier over haar heen in doel belandde. Met daarna nog een paar minuten op de klok bleef de eindstand op 1-3 op scorebord.

  Ondanks het verlies hebben de meiden van MO15-1 karakter getoond en hebben zij in de wedstrijd tegen Eldenia laten zien, dat zij in deze klasse thuis horen.

rfwbs-slide