• Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 Lunchwedstrijd.

  7 nov 2021
 • Lunchwedstrijd

  Normaliter spelen we eerder op de dag, maar vandaag stond er rond lunchtijd de uitwedstrijd in Wageningen tegen de meiden van SKV MO15-2 op het programma. Beide ploegen hebben een moeilijke start gehad en staan onderaan de ranglijst, dus dit zou een mooi potje moeten worden. Met 14 van de 16 meiden zijn wij op pad gegaan. Zonder vaste keepster Romy H, een zieke en wat kleine pijntjes gaan we de strijd aan. Iris trok vandaag de handschoenen aan om te proberen het doel schoon te houden.

  Bij aankomst bleek dat wij de wedstrijd op het rugbyveld moesten spelen. Ook de kleedkamer was van de rugbyclub al leek dat wel een stal gezien de lucht die er uitkwam toen de deur openging. Korte wedstrijdbespreking dus en meteen naar het veld. De opstelling was al bekend, maar tijdens de warming-up de puntjes op de i proberen te zetten. Er was vertrouwen bij de coach en de meiden gezien het spel en inzet de afgelopen wedstrijden. SKV mocht aftrappen en meteen werd de bal naar voren geschoten en door een miscommunicatie achterin bij ons kon de spits van SKV zo doorlopen en de bal in de verre hoek schieten, na 20 seconden al 1-0 achter.

  Het bleek van onze kant de start van een foutenfestival. Alles leek fout te gaan, ballen die zomaar ingeleverd werden, corners die werden weggegeven, op verkeerde posities lopen, niet aansluiten, geen communicatie. Totaal onherkenbaar tov de vorige wedstrijden. Na 4 minuten kon de tegenstander na een ware scrimmage in het 5-meter gebied van dichtbij de 2-0 erin frommelen. Iris kon nog 2 keer de bal tegenhouden maar de 3de inzet was raak. Inmiddels was (gelukkig) de storm enigszins gaan liggen en werden de meiden iets zekerder in hun spel. Dat resulteerde in een paar mooie combinaties en via een terugspeelbal op de keepster kregen wij een indirecte vrije trap in hun 16-meter. Deze werd door Fenne via de muur tot corner verwerkt. Langzaam kregen we iets meer grip op de wedstrijd via links werden we gevaarlijk tot het strafschopgebied, maar daar stokte het. Verder voor beide doelen geen gevaar meer.

  Wat bleef hangen was dat er totaal geen organisatie in het team zat en de meiden overal in het veld liepen behalve hun eigen posities. De rust hebben de meiden gebruikt om elkaar te wijzen op wat er beter moet om de wedstrijd om te kunnen buigen. Want deze wedstrijd hoeven we niet te verliezen, al zal je altijd alles moeten geven voor elke bal. Dit was overigens een skippybal zeiden de meiden aangezien deze zo licht was.

  Ik hoorde de coach van de tegenstander zeggen dat ze maar snel de 3-0 moesten maken omdat ze de afgelopen wedstrijd 2 doelpunten tegen kregen meteen na rust.

  Met een aantal wissels ging de tweede helft van start en meteen werd de aanval gezocht. Via een mooie combinatie van Jiska en Maud kon Anouk vrij voor de goal worden bereikt en ze bleef rustig en schoot de bal beheerst in de hoek. De anschlusstreffer was gemaakt. Zou dit dan het teken zijn om er vol voor te gaan? Nee dus, 2 minuten later kon een meisje vanaf het middenveld iedereen passeren en de 3-1 binnen schieten. Hierna kregen we door 4-3-3 te gaan spelen wel iets meer vrijheid om te voetballen en een paar aanvallen eindigden in de handen van hun keepster die een goede wedstrijd speelde. Onze gelegenheidskeepster Iris trad nog een paar keer goed op. De tegenstander werd ook niet echt gevaarlijk meer. Anouk gaf een goede bal op rechtsbuiten Danique die de bal met een mooie boogbal vanaf de rechterkant over de keepster schoot (of was het een voorzet?). Hierna kregen we nog een vrije trap op een mooie plek, maar door de lichte bal ging deze hoog over. Wij bleven de aanval zoeken zonder echt grote kansen te krijgen. Hun keepster nam de uit trappen heel slim op de rand van het 16-meter gebied, maar telkens als ze schoot stapte ze over de lijn met de bal in de hand. De scheidsrechter hier al 2 keer op geattendeerd, en nu bij de 4de keer kwam de bal ver voorin en scoorde SKV de 4-2. Als coach hier verhaal bij gehaald bij de scheids maar die vond dat ik mij niet zo moest aanstellen omdat het maar een klein stukje was. Nog een paar keer op doorgegaan, maar na een paar waarschuwingen moest ik vertrekken omdat hij de leiding had. Is te begrijpen, maar de regels zijn er niet voor niets. Omdat wij het gevoel hadden dat er toch meer inzat bleven wij aanvallen en uit een corner van Fenne schot Danique de bal over. Jiska mocht van een meter of 17 op goal schieten maar de keepster maakte er een corner van. In de laatste minuut kwamen we via een mooie combinatie op rechts door en belandde het schot van Danique op de lat en kon Maud S van dichtbij de 4-3 binnentikken. In de eerste helft waren er 3 minuten blessuretijd om niks dus wij hadden de hoop dat we nog even hadden, maar de scheidsrechter besloot na 40 seconden blessuretijd te fluiten voor het einde van de wedstrijd.

  De wedstrijd is uiteindelijk verloren door de slordigheden en fouten. Laten we het houden op een totale offday van het team en gaan we de komende 2 weken werken om goed voor de dag te komen bij onze volgende wedstrijd. Dan ontvangen wij de koploper Redichem MO15-1. Dan zullen wij echt uit een ander vaatje moeten tappen.
  Anouk ⚽️
  Danique ⚽️
  Maud S ⚽️
  #trotsopdiemeidenvandemo15-2
  #dezaterdagisvanons
  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 Lunchwedstrijd. Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 Lunchwedstrijd. 1

rfwbs-slide